|
|
|
... káposzta
30 dkg fodros tészta
1 evőkanál só
0,5 dl zsír
bors
Elkészítés
A káposztát egy éles késsel vágjuk vékony csíkokra, ennek
hiányában gyaluljuk le. Tegyük egy keverőtálba, enyhén sózzuk
le, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután alaposan nyomkodjuk ki
belőle a felesleges nedvességet.
Hevítsünk fel egy nagy... |
2020-04-25 08:10:56 |
|
|
|
|
|
|
... és bors
A pácléhez összekeverjük a lime-levet, a szójaszószt, az olívaolajat, az édesítőszert, a sót és a borsot. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastul vékony karikára gyaluljuk. Az újhagymát is karikázzuk. Az avokádót, a kaliforniai paprikát, a chilit és a mangót apró kockára vágjuk. A páclevet összekeverjük az aprított zöldségekkel, megszórjuk szezámmaggal, mogyo... |
2018-12-13 18:28:27 |
|
|
|
|
|
|
... étolajat, míg szép, fényes, jó állagú majonézt nem kapunk. Végül hozzákeverjük az almaecetet.
A szárzellert, zöld almát és cukkinit lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, esetleg gyaluljuk, majd egy fél citrom levével meglocsoljuk.
A cukkinis keveréket a majonézbe forgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a csirke mellünk el nem készül... |
2018-07-07 00:56:26 |
|
|
|
|
|
|
... ételecet,
só.
Elkészítés
A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kap... |
2018-07-04 17:53:03 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágott medvehagymával és tálaljuk.
A káposztasalátához a káposztát, miután a külső leveleitől megszabadítjuk, alaposan átöblítjük, negyedeljük, majd vékony szeletekre gyaluljuk. Megsózzuk, és kézzel megtördeljük, hogy a rostjai megpuhuljanak, majd meghintjük őrölt köménnyel és frissen őrölt borssal. Egy kancsóban elkészítjük hozzá a levet a cukorból, az ecetből... |
2018-06-06 23:50:25 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág
,ízlés szerint só, bors
.Elkészítése:
A cukkíniket megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbni tsütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180 fokos ... |
2018-04-08 11:39:04 |
|
|
|
|
|
|
... és ízvarázs keverékével, majd helyezzük egy tálba. Lefedve legalább egy órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
Vágjuk és gyaluljuk kb. egyenlő darabokra a zöldségeket, majd forgassuk össze 3 evőkanál olaj és a maradék ízvarázs keverékével.
Közben pirítsuk meg a morzsát, majd keverjük össze a petrezselye... |
2017-12-10 06:58:55 |
|
|
|
|
|
|
... zöldparadicsom, káposzta, uborka, hagyma, 3 deciliter 20 %-os ecet, 30 dkg gyümölcscukor, 10 dkg só, 1,5 l víz, egész bors, köménymag, mustármag, koriander
Elkészítés: A zöldségféléket gyaluljuk le, sózzuk meg, majd 1 órát hagyjuk állni. A vízből, a cukorból és a fűszerekből készítsünk levet. Kicsavarás után forrázzuk le a zöldségeket a felöntőlével, majd tegyük üvegekb... |
2017-09-21 16:57:01 |
|
|
|
|
|
|
... bors
1,5 dl tejszín
40 dkg masni tészta
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk. A répát gyufaszálra gyaluljuk, a hagymát hajszálvékony karikára vágjuk. A cukkinit félbevágjuk, majd felszeleteljük.
Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a húst, és néhány per... |
2017-09-06 22:27:02 |
|
|
|
|
|
|
... rajta a főtt spárgákat, és az egészet betakarjuk a hagymás-tejszínes tojással. 185 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A megtisztított burgonyákat és édesburgonyákat vékonyra gyaluljuk vagy egy spirálvágóval felszeleteljük, és forró zsiradékban ropogósra sütjük. A csirke mellé kínáljuk.
... |
2017-05-25 22:06:11 |
|
|
|
|