Belépés
Káposztás tészta
... káposzta
30 dkg fodros tészta
1 evőkanál só
0,5 dl zsír
bors

Elkészítés

A káposztát egy éles késsel vágjuk vékony csíkokra, ennek
hiányában gyaluljuk le. Tegyük egy keverőtálba, enyhén sózzuk
le, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután alaposan nyomkodjuk ki
belőle a felesleges nedvességet.

Hevítsünk fel egy nagy...
2020-04-25 08:10:56
Mangó-avokádó salsa
... és bors

A pácléhez összekeverjük a lime-levet, a szójaszószt, az olívaolajat, az édesítőszert, a sót és a borsot. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastul vékony karikára gyaluljuk. Az újhagymát is karikázzuk. Az avokádót, a kaliforniai paprikát, a chilit és a mangót apró kockára vágjuk. A páclevet összekeverjük az aprított zöldségekkel, megszórjuk szezámmaggal, mogyo...
2018-12-13 18:28:27
Fűszervajas csirkemell majonézes cukkinisalátával
... étolajat, míg szép, fényes, jó állagú majonézt nem kapunk. Végül hozzákeverjük az almaecetet.
A szárzellert, zöld almát és cukkinit lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, esetleg gyaluljuk, majd egy fél citrom levével meglocsoljuk.
A cukkinis keveréket a majonézbe forgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a csirke mellünk el nem készül...
2018-07-07 00:56:26
Székely csalamádé – Ropogós és sokáig eláll!
... ételecet,
só.

Elkészítés

A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kap...
2018-07-04 17:53:03
Tojásos nokedli kolbásszal és medvehagymával
... apróra vágott medvehagymával és tálaljuk.
A káposztasalátához a káposztát, miután a külső leveleitől megszabadítjuk, alaposan átöblítjük, negyedeljük, majd vékony szeletekre gyaluljuk. Megsózzuk, és kézzel megtördeljük, hogy a rostjai megpuhuljanak, majd meghintjük őrölt köménnyel és frissen őrölt borssal. Egy kancsóban elkészítjük hozzá a levet a cukorból, az ecetből...
2018-06-06 23:50:25
ropogós cukkini tejsz . hagymával
... vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág
,ízlés szerint só, bors

.Elkészítése:
A cukkíniket megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbni tsütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180 fokos ...
2018-04-08 11:39:04
Bundás sertéskaraj sült gyökerekkel
... és ízvarázs keverékével, majd helyezzük egy tálba. Lefedve legalább egy órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

Vágjuk és gyaluljuk kb. egyenlő darabokra a zöldségeket, majd forgassuk össze 3 evőkanál olaj és a maradék ízvarázs keverékével.

Közben pirítsuk meg a morzsát, majd keverjük össze a petrezselye...
2017-12-10 06:58:55
Csalamádé
... zöldparadicsom, káposzta, uborka, hagyma, 3 deciliter 20 %-os ecet, 30 dkg gyümölcscukor, 10 dkg só, 1,5 l víz, egész bors, köménymag, mustármag, koriander

Elkészítés: A zöldségféléket gyaluljuk le, sózzuk meg, majd 1 órát hagyjuk állni. A vízből, a cukorból és a fűszerekből készítsünk levet. Kicsavarás után forrázzuk le a zöldségeket a felöntőlével, majd tegyük üvegekb...
2017-09-21 16:57:01
Pulykamelles-cukkinis tészta
... bors
1,5 dl tejszín
40 dkg masni tészta
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk. A répát gyufaszálra gyaluljuk, a hagymát hajszálvékony karikára vágjuk. A cukkinit félbevágjuk, majd felszeleteljük.
Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a húst, és néhány per...
2017-09-06 22:27:02
Spárgás csirkemell ropogós édesburgonya chipsszel
... rajta a főtt spárgákat, és az egészet betakarjuk a hagymás-tejszínes tojással. 185 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A megtisztított burgonyákat és édesburgonyákat vékonyra gyaluljuk vagy egy spirálvágóval felszeleteljük, és forró zsiradékban ropogósra sütjük. A csirke mellé kínáljuk.

...
2017-05-25 22:06:11
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: éles késsel, felesleges nedvességet, pácléhez összekeverjük, uborkát alaposan, kaliforniai paprikát, mangót apró, páclevet összekeverjük, aprított zöldségekkel, cukkinis keveréket, majonézbe forgatjuk, hűtőbe tesszük, csirke mellünk, káposztát hideg, marinált paprikából, külső leveleitől, rostjai megpuhuljanak, kancsóban elkészítjük, cukkíniket megmossuk, tojásokat sóval, zöldséget először, fűszeres tojásban, szójalisztbe hempergetjük, órára tegyük, maradék ízvarázs, zöldségféléket gyaluljuk, fűszerekből készítsünk, pulykamellet vékony, répát gyufaszálra, hagymát hajszálvékony, cukkinit félbevágjuk, olajon megfonnyasztjuk, főtt spárgákat, egészet betakarjuk, hagymás-tejszínes tojással, megtisztított burgonyákat, spirálvágóval felszeleteljük, csirke mellé, cukkinisalátával, megfonnyasztjuk, édesburgonyákat, hűtőszekrénybe, medvehagymával, felszeleteljük, zöldségféléket, csemegeuborkát, megszabadítjuk, zöldparadicsom, megpuhuljanak, megtisztított, összekeverjük, hajszálvékony, hasonlóképpen,
© 2013 TVN.HU Kft.