Belépés
Aloe vera gyógyhatásairól
... nevezte munkáiban, mert hatására égést és vérmérgezést látott rövid idő alatt meggyógyulni. Először jezsuita szerzetesek kezdték el tudatosan termeszteni a növényt a spanyol és portugál gyarmatokon.

A XVII. században az angolok nagyon jól jövedelmező kereskedelmet folytattak a Barbados szigetén vadon növő növény porával, majd a hollandok által Dél-Afrikában termesztett ...
2022-06-22 23:57:22
A gyömbér gyógyhatásairól
... lelket megtisztító szerként tekintettek rá, vallásos ünnepek előtt ezért gyömbért ettek, hogy leheletük édes, az istenek számára elfogadható legyen.

Angliában és az amerikai gyarmatokon - ahová spanyol és portugál hajósok révén került - gyomornyugtató italokat és sört készítettek belőle. Ez utóbbi előfutára volt a mai világos gyömbérsörnek, amely még mindig ...
2022-06-19 23:19:49
Első világháború
... háborúnak."
Izolacionizmus, kollektív biztonság
Hatalmi egyensúly? Kölcsönös bizalmatlanság
Versailles felülvizsgálata
Leszerelés és jóvátétel
Nagyhatalmiság és gyarmatok

Hatalmi struktúra Eurocentrizmus megkérdőjeleződik, majd visszatér

XIX. századi béke: ,,büntető"
Egyszerre győztesek és vesztesek Nem komp...
2021-07-20 21:46:06
Megrongálták Colbert szobrát a francia nemzetgyűlés előtt, az elkövetőt őrizetbe vették
... pénzügyminisztereként Franciaországot Európa egyik vezető hatalmává tette. Ugyanakkor az ő nevéhez fűződik az úgynevezett fekete kód kidolgozása is 1685-ben, amely a rabszolgaságot szabályozta a francia gyarmatokon.
Párizsban a francia nemzetgyűlés előtt álló szobrát kedden először tetőtől talpig leöntötték vörös festékkel, majd a talapzatra firkálták az említett feliratot....
2020-06-24 07:04:41
Amerikai tüntetések - Varsóban is megrongálták a Kosciuszko-emlékművet, a washingtoni szobor másolatát
... (1746-1817) az általa irányított híres, 1794-es lengyel nemzeti felkelést megelőzően részt vett az amerikai függetlenségi háborúban, 1776-ban beállt a britek ellen szabadságukért küzdő gyarmatok hadseregébe. A kongresszustól mérnökkari ezredesi rangot kapott. Többek között ő erősítette meg a Washington által Amerika kulcsának nevezett West Pointot. Már a mérnökkar vezérkari főnöke...
2020-06-03 15:02:13
"Csúcstalálkozóra" hívta a királyi családot a brit uralkodó a "Harry-válság" megoldására
... baráti kapcsolatokat ápol Harryvel, előbb tudott a hercegi házaspár terveiről, mint II. Erzsébet királynő vagy a brit királyi család bármely más tagja.
Kanada a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség azon tagországai közé tartozik, amelyeknek államfője jelenleg is II. Erzsébet királynő.
Harry, Meghan és Archie a karácsonyi ünnepek környékén több hétig Kana...
2020-01-12 12:31:25
Harry herceg visszalép a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepétől
... majd.
Harry és Meghan egyértelművé tette, hogy nem szakítja meg a kapcsolatot a királyi családdal, továbbra is teljes mértékben eleget tesznek az uralkodóval, a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösséggel és az általuk patronált társadalmi szervezetekkel szembeni kötelezettségeiknek.
Döntésük hátteréről csak annyit közöltek, hogy hosszú hónapokig tartó fonto...
2020-01-08 21:23:05
Az idén is sokat dolgozott a brit királyi család
... a királyi család magas rangú aktív tagjai közül, aki csak hazai programokon vett részt, ugyanis már évekkel ezelőtt felhagyott a külföldi utazásokkal, és főleg a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség távoli népeivel fenntartott kapcsolatok ápolását bízza gyermekeire, illetve unokáira.
Az idén Károly trónörökös, a királynő és Fülöp herceg 71 esztendős elsőszülö...
2019-12-30 17:11:41
Elhagyta a kórházat a brit uralkodó férje
... óta minden évben Sandringhamben tölti a karácsonyi ünnepeket.
Ugyancsak szerdán hangzik el II. Erzsébet királynő karácsonyi üzenete az Egyesült Királyság és a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség népeihez.
Az előzetesen ismertetett részletek szerint a 93 esztendős uralkodó leszögezi, hogy az elmúlt egy év "meglehetősen rázós volt", de a remény és a hit j...
2019-12-24 11:41:19
Franciaország évi 500 milliárd dollárt kap gyarmataitól
... kötelezettségekből adódó 20%-át a Francia Köztársaság kincstárába kell helyezniük a francia pénzügyminiszter és a francia központi bank ellenőrzése alatt. (1963-ban ez az éves adó megközelítőleg a gyarmatok állami költségvetésének 40%-át tette ki, ma éves szinten 500 milliárd dollárnak felel meg.)

Vagyis ez a 14 afrikai ország pénzének évente csupán 15%-ához fér hozzá; ...
2019-09-28 19:01:15
1 2 3 ........31 32 .....47 48 ....61 62 63 
Címkék: Megrongálták Colbert, Franciaországot Európa, West Pointot, Egyesült Királyság, Francia Köztársaság, gyömbér gyógyhatásairól, francia nemzetgyűlés, elkövetőt őrizetbe, washingtoni szobor, királyi családot, brit uralkodó, királyi család, brit királyi, angolok nagyon, hollandok által, istenek számára, amerikai gyarmatokon, úgynevezett fekete, rabszolgaságot szabályozta, francia gyarmatokon, talapzatra firkálták, említett feliratot, általa irányított, amerikai függetlenségi, britek ellen, kongresszustól mérnökkari, mérnökkar vezérkari, hercegi házaspár, jórészt egykori, karácsonyi ünnepek, királyi családdal, általuk patronált, külföldi utazásokkal, idén Károly, karácsonyi ünnepeket, előzetesen ismertetett, francia pénzügyminiszter, francia központi, gyarmatok állami, csúcstalálkozóra, pénzügyminiszter, költségvetésének, franciaországot, felülvizsgálata, gyógyhatásairól, eurocentrizmus, sandringhamben, szervezetekkel, nemzetközösség, nagyhatalmiság, kongresszustól, bizalmatlanság, izolacionizmus,
© 2013 TVN.HU Kft.