Belépés
Retkes Robinson * Karácsonyi történet
... üldögélni az utcán, amikor fázik, toporog a templom kapujánál. Jó időben ül a taligáján, hallgatja a misét, ha éppen nem zavarják el. Anyám azt mondta, bolond ember. Állítólag eszi a gyerekeket. Nagy ívben el kell kerülni, mert bekap és véged! Úgyhogy ne sajnáld!

Boglárka szemei tágra kerekedtek.
- Hogyan találhattok ki ennyi ostobaságot?! Azt már nem hiszem,...
2021-11-30 12:24:45
Olyan semilyen hét
Szürke, unalmas hét van mögöttem. Tanítottam, próbálom betörni a gyerekeket, feleltettem is. Van némi eredménye a néha haverkodós szigornak. Persze Zrínyi volt terítéken, azért ez nem áll annyira közel hozzájuk, de megértették, hogy a magyaroknak önerejükre támaszkodva van esélyük csak a győzelemre. Abban a korban persze a török ellen, de nagy az áthallás.
A szél-járás is kés...
2021-11-20 06:32:01
Nem tudom mikor lett bűn az evés
... keltette fel a vasárnapi ebéd után szundikálót, ki ültette belénk, hogy az olvasás, a bambulás, a meditálás mind haszontalan.
nem tudom mikor lett bűn a nevetés.
ki szoktatta le a gyerekeket a hangos kacagásról, az önfeledt kurjongatásról, a felnőtteket a spontaneitásról, a keserves helyzeteken való megváltásként jövő viccmesélésről, a paródiáról, az öniróniáról.
ne...
2021-10-08 18:09:03
Padon
... szilvalekvárom. Azzal szeretik a gyerekek nagyon és mi is!
Reméltem, hogy a néni folytatja a mesélést, egészen bele feledkeztem. De nagy szerencsémre így történt.
- Tudja aranyos nézem a gyerekeket, meg az unokákat, ... sőt már dédunokám is van kettő! Mindig szaladgálnak. Az asszonyok is. Mindegyik. Ezek annyit járnak iskolába kedvesem, mint a csuda. Én nem mondom régen ...
2021-10-02 08:18:14
Volt egyszer egy tanár
... fel a diák szeme.

A tanár viszont fura dolgot művelt: az almát letette a földre. Ekkor hirtelen csend lett az osztályteremben. A tanár az alma köré, egy körbe vezényelte a gyerekeket, majd a lehető legfurább dolgot mondta:

- Ma almafocit fogunk játszani! - jelentette ki a gyerekek nagy döbbenetére. - Gyerünk, rúgjátok egymásnak az almát!

Tetszett a...
2021-09-16 20:43:57
Csökken a vakcinák hatása, ezért kellhet a 3. oltás
... fontos lenne, hogy a 12 év feletti gyerekek többségét beoltsák, mert sokszor tünetmentesen fut át rajtuk a betegség, de nagy szerepük van a terjesztésben.


Ezért fontos a gyerekeket beoltani

Sok szülő fél beoltatni a gyerekét, de eddigi tapasztalatok alapján jól reagálnak az oltásra. Rusvai Miklós elmondta, hogy a gyerekek esetében is ugyanazok a rizikót...
2021-09-10 20:45:35
A mérgező szülő tizenhat jellemzője
... vele.

Ez a típus gyakran még azzal is gyötri a gyerekét, hogy "bőgő masinának", vagy "túlérzékenynek" nevezi.

5. Sokszor szigorúbban ítélik meg a saját gyereküket, mint más gyerekeket
Biztos van önök közt olyan, akitől gyerekkorában folyton azt kérdezte valamelyik szülője, hogy miért nem tud olyan lenni, mint Józsi vagy Peti a szomszédból. És talán azzal...
2021-09-01 13:07:15
Attila népéből kivált testvéreink, a hunzák
... égnek.
Ártó erők elleni küzdelem A hunza gyerekek valódi neve majdhogynem titok, hogy ne tudjanak visszaélni vele az ártó erők. A magyar és tibeti kultúrában is más néven szólították a gyerekeket, hogy megtévesszék a gonoszt. Érdekes a levágott haj és köröm elégetése: ez ősi magyar szokás is, hogy a gonosz erők ne élhessenek vissza velük.
Világkép A világ felépítése a kö...
2021-08-29 20:30:50
Két csikóért
... az édesanyámnak köszönhettem, aki egy öltő ruhát kihozott utánam. S akkor az apád meg én elindultunk ketten. Először a paphoz, hogy összeaggyon minket. S akkor fogadtuk meg, ha Isten gyerekeket ád nékünk, sose báncsuk üköt, s avval esküdhetnek, kivel akarnak. Onnet elszegődtünk a Felházi majorba , én cselédnek, apád gulyásnak. S megin eltellett öt esztendő, hogy megvettük eztet a ...
2021-08-22 15:41:49
A feszület
... libás Jóska, így tud éngem kifizetni,nem akarja ,hogy csak a napi betevőjér dógozzak. Pénzt nem tud adni , megy vásárra vele. Újra vásár lesz édesanyám.
Rózsika magához ölelte a gyerekeket, s hullottak a könnyei örömibe.
Lassan estére járt az idő, melegített egy keves vizet a kályhán ,hogy mosakodhassék a két gyermek .
S míg a víz melegedett, pár szál cickafarkot sz...
2021-08-22 15:36:54
1 2 3 ..................658 659 .........987 988 .........1316 1317 1318 
Címkék: Retkes Robinson, Persze Zrínyi, Rusvai Miklós, Világkép, vakcinák hatása, mérgező szülő, templom kapujánál, néha haverkodós, magyaroknak önerejükre, korban persze, török ellen, vasárnapi ebéd, meditálás mind, hangos kacagásról, önfeledt kurjongatásról, keserves helyzeteken, gyerekek nagyon, néni folytatja, diák szeme, tanár viszont, almát letette, alma köré, körbe vezényelte, lehető legfurább, gyerekek nagy, gyerekeket beoltani, gyerekek esetében, típus gyakran, saját gyereküket, hunza gyerekek, ártó erők, gonosz erők, világ felépítése, édesanyámnak köszönhettem, öltő ruhát, napi betevőjér, könnyei örömibe, keves vizet, spontaneitásról, osztályteremben, kurjongatásról, viccmesélésről, túlérzékenynek, szilvalekvárom, megváltásként, terjesztésben, tapasztalatok, tünetmentesen, gyerekkorában, mosakodhassék, megtévesszék, köszönhettem, elszegődtünk, édesanyámnak, szerencsémre, szaladgálnak, magyaroknak, haszontalan, szigorúbban, elindultunk, összeaggyon, esküdhetnek, szundikálót, támaszkodva, öniróniáról, helyzeteken,
© 2013 TVN.HU Kft.