Belépés
Visszatérő emlékeim . . .
...


Visszatérő emlékeim szívemben ,
örökös vendégként éltek .
A múlt , melyben éltem , gondtalan
gyermekkorban , az soha nem
hullhat elsodró , szél fújta porba .
Akik körülöttem éltek , óvtak és
szerettek , ha álmaimban h...
2019-12-02 07:12:18
Laborértékek és értelmezésük
... szolgál. A normálérték 50 IU/l (nemzetközi egység/liter) alatt van.

Növekedési hormon (GH): Az agyalapi mirigyből szabadul fel, és legfontosabb hatása a növekedés serkentése. Gyermekkorban az alacsony szintje törpenövést, túltermelődése óriásnövést eredményez. A normálérték 0-5 ug/dl.

Glükóz: A glükóz a sejtek üzemanyaga. A sejtek a vérben keringő glükózt inz...
2019-10-24 18:09:35
Csányi Péter: fontos a gyerekkori elhízás megakadályozása
... évtizedekben emelkedni fog, ami egy sor krónikus megbetegedést - diabéteszt, keringési rendellenességet, daganatos elváltozást - okozhat felnőtt korban.
Ennek megakadályozását már gyermekkorban el kell kezdeni, ami egy fontos népegészségügyi kihívás, és a megelőzés már a családtervezés időszakában lényeges "színtér" - tette hozzá.
A helyettes államtitkár kiemelte, az eg...
2019-10-22 13:22:28
Víz Világtalálkozó - Arizona Egyetem professzora: szükség van a szabályozásra
... meggyőzzék a szegényebb országokat, hatékonyabban használják fel vízerőforrásaikat.
A professzor fontosnak nevezte az edukációt, amit meggyőződése szerint nem az egyetemen, hanem gyermekkorban kell elkezdeni. Ehhez, valamint a széles közvélemény meggyőzéséhez érthetőbbé kell tenni a tudományt - jegyezte meg. Kell a politikai akarat, de a népességnek is fel kell ismernie a pro...
2019-10-16 19:36:14
Úgy kelek fel minden reggel mintha a haza sorsa rajtam múlna
... ötgyermekes családanya karcsún-szőkén olyan óvodákról mesélt, ahol a népi tánc hozzá tartozik a kicsinyek mindennapos tevékenységéhez. És, hogy ezzel, még mi mindent sajátítanak el gyermekkorban! Például, megtanulják a fiúk és lányok közti különbséget és azt a viselkedést, ami előkészítője lehet a későbbi egészséges párkapcsolat kialakításában.

Rajtuk kívül még számos,...
2019-10-12 20:20:51
Szerdán rendezik meg a népi játék napját
... pedagógiai sokszínűségére is. "Az összes játék tele van ilyen lehetőségekkel, és ha ezt tudatosan használjuk, akkor a legkiválóbb pedagógiai eszközünk lehet" - mondta.
Kiemelte: gyermekkorban az elsődleges csatorna, amelyen a magyar kultúrát eljuttathatjuk a gyerekekhez, az a népi játék. "Ezért fontos, hogy ezt hogyan közelítjük meg. Ebben újdonság az a szemlélet, amelyet ez ...
2019-10-07 12:02:19
Csontkovácsolás margójára
... hoznak mozgásba és a bonyolult szalagrendszer harmonizál. Ennek az összetett rendszernek a legkisebb eltérése is fájdalmas panaszokhoz vezet.

MINDEN KORBAN TÉRD KÓR?
Gyermekkorban, serdülőkorban a porclágyulás, vagy átmenteti térdcsontosodási problémák okozhatnak panaszokat.

Fiatal felnőttkorban jellemzően a túlterheléses vagy sport közben szerzett térds...
2019-10-04 12:33:20
A 2019-2020-as tanévben is folytatódik az Európai Unió iskolaétkeztetési programja
... iskolás vett részt a programokban, amelyeknek az egészséges táplálkozási szokások korai elterjesztése is a célja.
"Rendkívül fontos az egészséges étkezési szokások kialakítása már gyermekkorban. Ezen EU-s programnak köszönhetően fiatal állampolgáraink nem csupán élvezhetik a minőségi európai termékeket, de emellett tanulhatnak a táplálkozásról, a mezőgazdaságról, az élelmisze...
2019-09-02 13:31:47
Laboratóriumi vizsgálatok
... szolgál. A normálérték 50 IU/l (nemzetközi egység/liter) alatt van.

Növekedési hormon (GH): Az agyalapi mirigyből szabadul fel, és legfontosabb hatása a növekedés serkentése. Gyermekkorban az alacsony szintje törpenövést, túltermelődése óriásnövést eredményez. A normálérték 0-5 ug/dl.

Glükóz: A glükóz a sejtek üzemanyaga. A sejtek a vérben keringő glükózt inz...
2019-07-26 20:35:18
Benkő: szükség van az ország biztonságát garantáló erős, korszerű Magyar Honvédségre
... forintra bővül majd. A költségvetési támogatáson felül sikerült a kormánynak plusz anyagi forrást biztosítania a honvédelmi képesség erősítésére.
Benkő Tibor kitért arra is: már gyermekkorban fontos a hazafiasságra nevelés, évről évre egyre nagyobb az igény a nyári honvédelmi táborokra is. Üdvözölte, hogy egyre több fiatal áll önkéntes tartalékos katonának, jelenleg több mint...
2019-07-04 15:12:39
1 2 3 ...................62 63 ..........94 95 .........124 125 126 
Címkék: Csányi Péter, Arizona Egyetem, Európai Unió, Magyar Honvédségre, MINDEN KORBAN TÉRD KÓR, Ezen EU-s, Benkő Tibor, gyerekkori elhízás, haza sorsa, népi játék, 2019-2020-as tanévben, ország biztonságát, agyalapi mirigyből, növekedés serkentése, alacsony szintje, sejtek üzemanyaga, vérben keringő, fontos népegészségügyi, családtervezés időszakában, helyettes államtitkár, szegényebb országokat, professzor fontosnak, széles közvélemény, politikai akarat, népi tánc, kicsinyek mindennapos, későbbi egészséges, összes játék, legkiválóbb pedagógiai, elsődleges csatorna, magyar kultúrát, bonyolult szalagrendszer, összetett rendszernek, legkisebb eltérése, túlterheléses vagy, egészséges táplálkozási, egészséges étkezési, minőségi európai, költségvetési támogatáson, kormánynak plusz, honvédelmi képesség, hazafiasságra nevelés, nyári honvédelmi, rendellenességet, térdcsontosodási, megakadályozását, megakadályozása, csontkovácsolás, mezőgazdaságról, állampolgáraink, népegészségügyi, tevékenységéhez, táplálkozásról,
© 2013 TVN.HU Kft.