Belépés
Ajakherpesz – egy népbetegség: természetes kezelése
... hordozza magában a vírust, amely a nedvedző hólyagocskákat kiváltja. Valódi népbetegségről van tehát szó.

Az 1-es típusú herpeszvírussal történő fertőzés többnyire már kora gyermekkorban bekövetkezik. Amint a szervezet sebezhetővé válik, akár stressz, gyógyszerek vagy egy meghűlés miatt, a lappangó vírus kiváltja a betegséget, amely a legtöbb esetben veszélytelen, azonb...
2020-06-09 16:38:30
A csontritkulásról szakszerűen
A csontritkulásnak nevezett állapotban a bontó és építő szakaszok közötti összhang felbomlik és ennek következtében a csontokat alkotó szerves és szervetlen alkotórészek azonos arányban csökkennek.

Ezzel csökken a csontok ásványianyag-tartalma és rugalmassága is. Mikroszkópos vizsgálatokkal kimutatták, hogy a csontokat felépítő csontgerendák vastagsága lecsökken és a ger...
2020-05-19 20:28:31
Tévhitek a csontritkulás körül
... öregek betegsége. Ez valóban így van, viszont fiatal korban kell azért lépéseket tenni, hogy idősebb korban ne fenyegesse őket ennek a betegségnek a réme. Vagyis fontos, hogy már gyermekkorban is egészségesen táplálkozzanak és sokat mozogjanak, hiszen ebben az életkorban még a prevencióra, a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt.

Sokan úgy gondolják, hogy a csontritkulá...
2020-05-15 22:35:53
Hasznos tanácsok cukorbetegeknek
... szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. 1-es típusú cukorbetegség esetén a szervezet egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés inzulint termel. Ezt a betegséget általában gyermekkorban diagnosztizálják, de felnőttkorban is kialakulhat. A 2-es típusú cukorbetegség az előző típusnál sokkal gyakrabban fordul elő. Általában a felnőtteket érinti, és a cukorbetegséggel küzdő sze...
2020-05-15 22:32:46
Diabétesz, egészséges táplálkozás
... gyermekek 20%-a elhízott, és elhízott gyermekből majdnem biztosan elhízott felnőtt lesz. Nagyon megdöbbentő, de igaz, hogy ma már egyre több II-es típusú cukorbetegséget diagnosztizálunk gyermekkorban, a hazai legfiatalabb páciens alig két éves!

Tehát a probléma legalább másfél millió embert érint hazánkban.

A cukorbetegek életkilátásait a betegség szövődmény...
2020-05-14 08:38:19
A cinkhiány magas vérnyomást generál
... forrásai: magvak, kakaópor, hüvelyesek, dió, teljes kiőrlésű gabona, tojás.

A cink elengedhetetlen az egészséges immunrendszer számára, biztosítja, hogy ne károsodjon a DNS, gyermekkorban elősegíti az egészséges fejlődést és még a gyorsabb sebgyógyulást is megtámogatja.

A szervezetnek szüksége van cinkre ahhoz, hogy a T-limfociták hatékonyan tudjanak működni....
2020-03-31 20:34:27
Tokaji Márton versei
... asszír támadások.
Így Hérodotosz is csak romokat csodál,
az utókor hírét, s emlékét őrzi már.

BARÁTSÁG


Zsenge gyermekkorban feltámadott élet,
Barátságot kötök egy életre véled.
A gondtalan évek játékos fényében,
Bombázás és harcok ki, kis szünetében.

Majd háború után iskolában ülve,|...
2020-03-15 22:30:26
Labor lelet
... szolgál. A normálérték 50 IU/l (nemzetközi egység/liter) alatt van.

Növekedési hormon (GH): Az agyalapi mirigyből szabadul fel, és legfontosabb hatása a növekedés serkentése. Gyermekkorban az alacsony szintje törpenövést, túltermelődése óriásnövést eredményez. A normálérték 0-5 ug/dl.

Glükóz: A glükóz a sejtek üzemanyaga. A sejtek a vérben keringő glükózt inz...
2020-02-24 05:44:39
Ferenc pápa: A megkeresztelt gyermekeket a Szentlélek segíti
... keresztségben foglalót adunk neki: a Szentlelket. A gyermek [a megkeresztelésből] a Lélek erejével jön ki: a Lélek védelmezi, segíti majd őt egész életében. Ezért annyira fontos, hogy gyermekkorban kapják meg a keresztséget, hogy tudniillik a Szentlélek ereje segítse növekedésüket.
Ez tehát az üzenet, amelyet ma adni szeretnék nektek. Azért hozzátok ma ide gyermekeiteket, hog...
2020-01-13 10:29:28
Felnőtt korba léptünk
Felnőtt korba léptünk

Már a gyermekkorban tudtuk, hogy kell kérni,
S mint kik ,,megérdemlik", szép jövőt remélni.

Ifjú arcunkra csak akkor borult bánat,
Ha teljesületlen maradtak a vágyak...

Álomvilágunkból valóságba léptünk:
Ahova indultunk, nem oda érkeztünk.

Ha volt is örömünk, megfizettünk érte:
Ártatlan...
2019-12-31 18:27:41
1 2 3 ...................63 64 .........94 95 ..........125 126 127 
Címkék: Tokaji Márton, csontritkulásról szakszerűen, csontritkulás körül, cinkhiány magas, megkeresztelt gyermekeket, nedvedző hólyagocskákat, 1-es típusú, szervezet sebezhetővé, meghűlés miatt, lappangó vírus, legtöbb esetben, csontritkulásnak nevezett, csontokat alkotó, csontokat felépítő, megelőzésre kell, szervezet egyáltalán, betegséget általában, 2-es típusú, előző típusnál, felnőtteket érinti, cukorbetegséggel küzdő, hazai legfiatalabb, probléma legalább, cukorbetegek életkilátásait, betegség szövődmény, cink elengedhetetlen, egészséges immunrendszer, egészséges fejlődést, gyorsabb sebgyógyulást, szervezetnek szüksége, utókor hírét, életre véled, gondtalan évek, agyalapi mirigyből, növekedés serkentése, alacsony szintje, sejtek üzemanyaga, vérben keringő, gyermekkorban tudtuk, csontritkulásnak, nélkülözhetetlen, cukorbetegséggel, csontritkulásról, diagnosztizálják, diagnosztizálunk, cukorbetegséget, herpeszvírussal, elengedhetetlen, cukorbetegeknek, álomvilágunkból, túltermelődése, gyermekeiteket,
© 2013 TVN.HU Kft.