Belépés
Az Európai Unióban a gyerekkereskedelem regisztrált áldozata
... eleget a szükséges szabályozási minimumnak. Kevés az áldozatok számára nyújtott szolgáltatás, és ami van, az sem működik megfelelően. A jelentés szerint mindez különösen igaz a gyermekotthonban és állami gondozásban élő gyermekekre, valamint a legális tartózkodás nélküli külföldi áldozatokra.

Különös kockázatot jelent a szegénység

A jelentés szerint a szegény...
2021-02-16 14:50:59
Kényszergyógykezelés alá került egy fiatalkorú, aki kis híján megölte egy társát
...
A közlemény szerint a gyermekotthonban nevelt, pszichiátriai kezelés alatt álló, fogyatékossággal élő fiatalkorú 2020 júliusában összetűzésbe keveredett egy társával. Miután a nevelők szétválasztották és be akarták küldeni őket az épületbe, a gyanúsított nem tett eleget a felszólításnak, hanem megpróbált kimászni a kerítésen és közben köveket dobált a jelenlévők felé. Többszö...
2020-07-16 16:53:02
Koronavírus - Hatvan teqballasztalt kaptak adományként gyermekotthonok
...
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője az átadáson elmondta: a hatvan gyermekotthonban 20-50 gyermek él, tehát jóval több mint ezer gyereknek okoznak majd örömet a sportasztalok.
Emlékeztetett arra, hogy az asztalokat adományozó Docler cégcsoport sok felajánlást tett már a ...
2020-05-07 12:21:33
Krónika 7. rész (határozathozatalok)
... helyeznek kilátásba szabálysértési felelősségre vonást, hanem egy új jogintézményt vezetnek be, az úgynevezett általános védelmi intézkedést. Ennek keretében a rendőrség speciális gyermekotthonban helyezi el a szexuális szolgáltatásra felajánlkozás tilalmát megszegő, családjában nevelkedő fiatalkorút.

Ingyenessé tették a kiemelt közérdekű építkezések közterület-használ...
2020-03-10 15:32:31
Letartóztatták a Zita gyermekotthonban történt bántalmazás egyik gyanúsítottját
... Emberi Erőforrások Minisztériuma arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Fülöp Attila, a minisztérium szociális ügyekért felelős államtitkára belső vizsgálatot indított a Zita Speciális Gyermekotthonban történt esettel összefüggésben.
A közleményben kitértek arra: az államtitkár - akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában a bántalmazásról megjelent felvétel - tájékozta...
2020-01-13 12:52:29
Elfogták a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás másik gyanúsítottját
... közleményben.
A főkapitányság azt írta, hogy a kaposvári kapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz, a nyomozók kihallgatták a sértettet és tanúkat is meghallgattak a gyermekotthonban.
Jelezték, hogy miután a nyomozóhatóság tudomást szerzett az esetről, hivatalból, soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek vizsgálatát....
2020-01-10 17:32:18
Nyomoz a rendőrség a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás ügyében
...
Azt írták: a kaposvári kapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz, a nyomozók kihallgatták a sértettet és tanúkat hallgattak meg a gyermekotthonban.
Jelezték, hogy miután a nyomozóhatóság tudomást szerzett az esetről, hivatalból, soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek a vizsgálatát.
Az Emberi Erőforrások Minisz...
2020-01-10 16:31:49
Kivizsgálja az Emmi is a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazást
...
A közleményben azt írták, hogy az államtitkár - akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában megjelent felvétel - tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját, Benedek István Zsoltot.
Hangsúlyozták: a gyermekvédelemben is zéró tolerancia ...
2020-01-10 14:31:42
Egy tizenhárom éves lány hátba szúrta iskolatársát Esztergomban
...
Közleményük szerint a tizenhárom éves lány az egyik esztergomi gyermekotthonban december 29-én késsel hátba szúrta iskolatársát, aki életveszélyesen megsérült.
Az igazságügyi gyermekpszichiáter-szakértő szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a tette következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így büntethető életveszélyt okozó testi sé...
2020-01-03 09:21:08
Gyermekotthonban élő gyerekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az ITM dolgozói
... Minisztériuma kezdeményezésére a Miniszterelnökséggel közösen szervezték meg a minisztériumok és háttérintézményeik részvételével. A jótékonysági akció keretében mintegy 7 ezer gyermekotthonban élő gyerek írta meg levélben karácsonyi kívánságait, az egyes minisztériumok dolgozói pedig saját anyagi forrásaikból teljesítették a kéréseket.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások m...
2019-12-19 12:52:17
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .21 22 23 
Címkék: Európai Unióban, Révész Máriusz, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Fülöp Attila, Zita Speciális Gyermekotthonban, Emberi Erőforrások Minisz, Gyermekvédelmi Főigazgatóság, Benedek István Zsoltot, Kásler Miklós, kaposvári gyermekotthonban, tizenhárom éves, szükséges szabályozási, áldozatok számára, jelentés szerint, legális tartózkodás, közlemény szerint, gyermekotthonban nevelt, nevelők szétválasztották, jelenlévők felé, átadáson elmondta, hatvan gyermekotthonban, asztalokat adományozó, úgynevezett általános, rendőrség speciális, szexuális szolgáltatásra, kiemelt közérdekű, minisztérium szociális, közleményben kitértek, közösségi médiában, bántalmazásról megjelent, kaposvári kapitányság, nyomozók kihallgatták, nyomozóhatóság tudomást, gyermek jelenlegi, intézményt fenntartó, egyik esztergomi, bűncselekmény elkövetésekor, tette következményeinek, jótékonysági akció, egyes minisztériumok, emberi erőforrások, gyermekotthonban, fogyatékossággal, kezdeményezésére, szétválasztották,
© 2013 TVN.HU Kft.