|
|
|
...
Varga Mihály a zöldség-gyümölcs feldolgozással és gyorsfagyasztásával foglalkozó AgroSprint Zrt. 2,2 milliárd forint beruházási értékű új gyáregységének avatásán elmondta, a kabinet célkitűzése szerint a növekedésnek legalább két százalékponttal magasabbnak kell lennie az európai átlagnál.
A tárcavezető szavai szerint számos hibás döntés okozza azt, hogy Európa nem tud é... |
2019-08-01 19:54:51 |
|
|
|
|
|
|
... Kanadában.
A társaság adózott eredménye 2017-ben több mint 1,1 milliárdforint volt, 2018-ban mintegy 970 millió forint.
A vállalat a kilencvenes évek végén építette fel gyorsfagyasztó hűtőüzemét Karcagon, 2005-ben útjára indította leányvállalatát Romániában, a Maros megyei Beresztelkén. A cég 2008-ban megvásárolta nyírlugosi fagyasztóüzemet, így bővítve a zöldség-gyümöl... |
|
2019-06-04 07:04:31 |
|
|
|
|
|
|
... gombák kitűnőek rántva, pörköltnek, paprikásnak, tojásos gombának.
Konzerválásra nem alkalmasak a lágy húsuk miatt. A belőlük készített félkész vagy kész ételeket jól lehet gyorsfagyasztva tárolni. A kalapbőr lehúzása és a megfelelő szeletelés után ezek a gombák száríthatók is. A szárításnál meglehetősen összezsugorodnak, nem olyan jó a szárítmányuk, mint a valódi tinór... |
2017-10-01 10:26:33 |
|
|
|
|
|
|
... lelassítja a romlási folyamatot, tehát nem öli meg a mikrobákat, csak meggátolja szaporodásukat. A hőközlés lényege, hogy magas hőmérsékleten a mikroorganizmusok fehérjéi denaturálódnak. Gyorsfagyasztáskor nem semmisítjük meg a mikrobákat, csak káros tevékenységüket állítjuk le. Újrafagyasztáskor (defrostálás) már elszaporodnak az apró élőlények, így az étel romlásnak indul (ezé... |
|
2015-09-09 19:37:13 |
|
|
|
|
|
|
... megvalósítását, amelynek segítségével a termelők többletértéket állíthatnának elő.
Példaként említette, hogy egy pasztőröző kisgép segítségével a gyümölcsből gyümölcslé állítható elő, de gyorsfagyasztó, aszaló vagy tésztakészítő gépekkel is növelni tudják termékük értékét a falusi gazdálkodók. Az élelmiszerláncoktól pedig azt kérik, hogy csomagolóanyagokkal, üvegekkel, dobozo... |
|
2015-01-27 12:02:08 |
|
|
|
|
|
|
... élelmiszereket.
A fagyasztás lényege, hogy az ételben lévő mikroorganizmusok szaporodását megakadályozzuk a hőfok drasztikus csökkentésével. A fagyasztással - és főleg a gyorsfagyasztással - nem sérülnek a különféle vitaminok, majdnem teljesen megmaradnak a zöldségekben, gyümölcsökben. Sajnos a legérzékenyebb erre a C-vitamin - mert a fény és az oxigén által is v... |
2014-10-10 22:04:32 |
|
|
|
|
|
|
... majdnem olyat, igaz hogy cs... |
2014-07-05 23:05:13 |
|
|
|
|
|
|
... péppé zúzzuk-turmixoljuk, majd simára keverjük a joghurttal. Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, kíméletesen a krémhez adjuk, az egészet lapos fémtálba öntjük. Betesszük a mélyhűtő gyorsfagyasztó rekeszébe, és 30 percenként, két alkalommal erőteljesen megkeverjük. A masszát kb. 1,2 literes alagút- vagy őzgerincformába nyomkodjuk-simítjuk, és legalább 6 órára (még jobb, ha egy egész... |
2014-05-26 00:23:13 |
|
|
|
|
|
|
A leghasznosabb 10 hit és tévhit a gyorsfagyasztott kajákról
Írta: i.zsolt
Magyarországon mirelitnek, vagy mirelit árunak hívják a gyorsfagyasztott élelmiszereket. A név egy korábbi cégnévből származik, hiszen a MIRELITE vállalat készített Magyarországon elsőként gyorsfagyasztott készítményeket és így ez a név ma már egyet jelent a gyorsfagyasztott ételekkel, függe... |
2014-01-06 22:11:31 |
|
|
|
|
|
|
Nagyanyáink tartósítási praktikái
Manapság a gyorsfagyasztás és a hűtőszekrény korában a tartósítás bizony sokkal gyorsabban és egyszerűen megy, mint ezelőtt, de nem árt, hogyha ismerünk egy pár régi jó bevált, egyszerű praktikát is.
Hogyha azt szeretnénk, hogy a saját kertünkben termett gyümölcsöt még sokáig, ne csak a szezonban tudjuk fogyasztani, tö... |
2013-12-11 15:48:57 |
|
|
|
|