Belépés
Turáni átok
... ugyanezt megcsinálta orosz katonákkal a háta mögött egy ország gyűlölte meg. Az ugyanilyen áruló Istvánt meg 1000 év után hozsannázzuk. A magyarokat az idegen német haderő katonái polgárháborúba taszítják és mészárolják. Tetejébe idegen vallást kényszerítettek évezredes magyar vallás helyére. A felháborodott magyar törzsfőket, az ősi magyar vallás papságát, sőt saját családtagjait...
2023-11-13 22:12:24
Nagy volt egy “Nagy” Lajos király? – Nagyo
... trónt, egy rendezett és gazdag királyságot hagyott hátra. Fia, Lajos, akit a történelem “Nagynak" ismert, már egy erőteljes katonai hatalom fejeként lépett a trónra. A belső háborúk által nem sújtott, stabil országban kezdte meg uralkodását, mely már akkorra képes volt befolyását kiterjeszteni más területekre is.

Portréja a Képes krónikában
|...
2023-10-31 19:30:55
A magyarokról (Amit a magyar nép nem tud) A Turáni átok-Árul
... ugyanezt megcsinálta orosz katonákkal a háta mögött egy ország gyűlölte meg. Az ugyanilyen áruló Istvánt meg 1000 év után hozsannázzuk. A magyarokat az idegen német haderő katonái polgárháborúba taszítják és mészárolják. Tetejébe idegen vallást kényszerítettek évezredes magyar vallás helyére. A felháborodott magyar törzsfőket, az ősi magyar vallás papságát, sőt saját családtagjait...
2023-10-29 22:05:10
Értelmetlen háború
Háború, hogy ki kezdte vitathatatlan mégis a vélemények között olyanokat
olvasni, hogy szegény palesztinok. Inkább minden szegény szenvedő ember
mondom én, aki mai napig képtelen vagyok a holokauszt tényét felfogni.
Az alábbi bejegyzéssel a zsidó emberek iránti szimpátiámat és elismerésemet
kivánom kifejezésre juttatni:

Amikor az ENSZ deklarált...
2023-10-22 11:29:59
Egy bejegyzásben olvastam, de akár én is írhattam volna
Háború, hogy ki kezdte vitathatatlan mégis a vélemények között olyanokat olvasni, hogy szegény palesztinok. Inkább minden szegény szenvedő ember - monom én, aki mai napig képtelen vagyok a holokauszt tényét felfogni. Az alábbi bejegyzéssel a zsidó emberek iránti szimpátiámat és elismerésemet kivánom kifejezésre juttatni:

Amikor az ENSZ deklarálta a két ország létét, Izr...
2023-10-19 00:19:28
Megállhatunk-e egyetlen pillanatig is...?
... szokások és indulatok azonnal kiirtódjanak; de az imában való kitartással és a mindennapok tapasztalatainak megfigyelésével sok mindent meg lehet tenni idővel.

Néha-néha (mint a háború során szokás) el fogsz veszíteni egy csatát; de ne csüggedj, hanem gyűjtsd össze erőidet, és térj vissza a harcba.

Az 1János 2:1-ben van egy vigasztaló szó, az élet fájának egy...
2023-10-18 23:24:49
Szentgyörgyi Albert és a többi, magyar származású, de hírnev
... vesztibuláris funkciókat tanulmányozta.

Vizsgálataival érdemelte ki 1914-ben az orvostudományi Nobel-díjat. Bárány - testi fogyatékossága ellenére - önkéntesnek jelentkezett a háború idején, és orosz fogságba esett. Amikor kiderült, hogy megkapta a Nobel-díjat, nyomban különleges bánásmódban részesült. Kazanyban folytathatta elméleti kutatásait. Svéd közvetí...
2023-10-12 21:00:36
Linn Márton versei
... beszélne
minden nép a Planétán.

Felébredtem, álmom elszállt,
tévében most mást láttam.
Kár volt azt is bekapcsolnom,
bíz` már nagyon megbántam.

Háborúznak, szidják egymást,
nem férnek a bőrükben.
Jó lenne már rendet rakni
valahogy a fejükben.

Szeretném hát, ha mindenhol,
megszűnnének a viták,
Remélem, ho...
2023-10-04 21:15:28
A königgrätzi csataA KÖNIGGRATZI CSATA


Az előzmények


A königgrätzi csata az 1866-os osztrák-porosz háború legnagyobb és legismertebb csatája volt, amelyben a Habsburg-birodalom meglehetősen csúnya vereséget szenvedett.
...
2023-07-05 22:00:10
Kezdődjön jól ez a hónap is - A nyár humorja
... tetejét.
Repülnek tovább, kinyúl a román, majd megszólal:
- Ez a Romániai repülőtér lesz!
- Hát ezt meg honnan tudod?
- Ellopták az órámat.

Az arab-izraeli háborúban Kohn egy arab géppuskát zsákmányol, és ezért két hét jutalomszabadságot kap. A családtagjai nagy büszkeséggel fogadják, és kérik mesélje el, hogy történt a hőstett.
- Miféle hő...
2023-07-03 21:00:49
1 2 3 .......................283 284 ............425 426 ............566 567 568 
Címkék: Szentgyörgyi Albert, Linn Márton, KÖNIGGRATZI CSATA, bejegyzásben olvastam, königgrätzi csata, nyár humorja, háta mögött, ország gyűlölte, ugyanilyen áruló, idegen német, felháborodott magyar, történelem &#8220, erőteljes katonai, belső háborúk, vélemények között, holokauszt tényét, alábbi bejegyzéssel, zsidó emberek, imában való, mindennapok tapasztalatainak, háború során, élet fájának, orvostudományi Nobel-díjat, háború idején, 1866-os osztrák-porosz, arab-izraeli háborúban, arab géppuskát, családtagjai nagy, tapasztalatainak, kényszerítettek, megfigyelésével, vizsgálataival, polgárháborúba, fogyatékossága, orvostudományi, tanulmányozta, vesztibuláris, elismerésemet, vitathatatlan, családtagjait, felháborodott, kiterjeszteni, olajfestmenye, bejegyzásben, megállhatunk, hozsannázzuk, szentgyörgyi, bejegyzéssel, szimpátiámat, megszűnnének, bekapcsolnom, jelentkezett, legismertebb, meglehetősen, büszkeséggel, családtagjai, folytathatta, kiirtódjanak, kitartással, királyságot, uralkodását, kifejezésre, mészárolják,
© 2013 TVN.HU Kft.