Belépés
Előre nem látott génmutációkat idézhetett elő a génszerkesztés a kínai babáknál
... etikai és tudományos normákat, amikor létrehozta az ikreket, Lulát és Nanát, akiknek születése 2018 végén megrázta a tudományos világot - olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
A kínai kutató azt állította akkor, hogy ezzel az orvosi áttöréssel uralni lehet a HIV-járványt, az azonban nem volt nyilvánvaló, hogy sikeres volt-e a beavatkozás eredeti szándé...
2019-12-03 21:12:05
Fele-fele arányban írta a VIII. Henriket Shakespeare és John Fletcher
... hogy vajon gépi tanulási technológia segítségével meg lehet-e állapítani, hogy a színdarab mely részeit írta Shakespeare és melyeket Fletcher - olvasható a techxplore.com. technológiai hírportálon.
A kutató egy gépi tanulási algoritmust fejlesztett ki, amely elemzi egy adott író stílusát, azonosítva benne bizonyos jellegzetességeket. Az algoritmust Shakespeare és Fletcher saj...
2019-11-25 20:32:33
Az emberi tevékenység is közrejátszhat egy kagylókat érintő fertőző ráktípus terjedésében
... szabályozatlan sejtszaporulatot eredményeznek. Normális esetben ez nem terjed át egyik szervezetről a másikra, azonban vannak kivételek - olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
"Az erszényes ördögöknél, a kutyáknál és a kagylóknál azonban olyan ráktípusok fejlődtek ki, amelyek egyedről egyedre terjednek, egy kórokozóhoz vagy parazitához hasonlóan" - mond...
2019-11-15 17:11:39
Átköltöztetéssel óvnák meg a kihalástól a hegyi erszényespeléket Ausztráliában
... Délkelet-Ausztrália havasain él, de a téli hóesés csökkenése és a melegedő hőmérséklet miatt mostanra kevesebb mint 2500 egyede maradt a vadonban - olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
A hegyi erszényespelék a hótakaró által szigetelt kőhalmok alatt alusszák végig a telet és odújuk védelmet nyújt a nyári hőség ellen is. A nagy meleg ugyanis halálos leh...
2019-11-05 12:18:34
Százötvenmillió éves tengeri ragadozó fosszíliájára bukkantak Lengyelországban
... élőlényeket is, ha azok a lagúnák vízébe tévedtek. Olyan nagyok voltak, hogy képesek lehettek akár a T. Rex megölésére és megevésére is - olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
Korábbi tanulmányok szerint a pliosaurus állkapcsa akár két és fél méter hosszú is lehetett, harapása négy és félszer erőteljesebb volt a T. Rex harapásánál.
A pliosaurus-ma...
2019-11-04 18:53:42
Tíz perc alatt feltölthető lítiumion-akkumulátort fejlesztettek ki amerikai kutatók
... tüskék, és nem csökken a cellakapacitás, ha az akkumulátort felmelegítik 60 Celsius-fokra tíz percig és majd lehűtik a környezet hőmérsékletére - olvasható az EurekAlert tudományos hírportálon.
Az akkumulátort elvileg ugyan tilos lenne 60 Celsius-fokra fűteni, mivel ez veszélyt jelent az anyagokra, drasztikusan csökkenti az akkumulátor élettartamát, de a gyors visszahűtéssel ...
2019-10-31 12:31:48
"Üstökösbölcsőt" fedeztek fel a Jupiteren túl
... felvillan a Föld éjszakai égboltján. Az üstökösök kozmikus útja régóta vitatott téma volt a szakértők között egészen mostanáig - olvasható a PhysOrg.com tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
Az üstökösök kiemelt jelentőséggel bírnak a csillagászok számára, mivel olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek tökéletesen megőrződtek a Naprendszer születésének korából.
Az Arizo...
2019-10-25 21:57:33
Az ősemberek hamarabb telepítették be a Földközi-tenger térségét a korábban véltnél
... modern ember népesítette be. A kutatók leletei azt igazolják, hogy az Afrikából elinduló ősemberek képesek voltak alkalmazkodni az európai körülményekhez.
A Phys.org tudományos hírportálon ismertetett tanulmány vezető szerzője, Tristan Carter, a McMaster Egyetem antropológus professzora elmondta: egészen a legutóbbi időkig a világnak ezt a részét nem tartották relevánsnak az ...
2019-10-17 12:41:46
Lengyel választások - A lengyel sajtó a kormánypárt mérsékelt megerősödéséről és az ellenzéki Polgári Koalíció
... a KO vezető erejének, a Polgári Platformnak (PO) nem sikerült a kormánypárt valódi alternatívájaként megjelennie - értékelte a várható választási eredményt a német tulajdonú onet.pl hírportálon Andrzej Stankiewicz. Szerinte nehezen képzelhető el, hogy Grzegorz Schetyna, a PO elnöke, "felébredne, és a belátható jövőben győzelemre vezetné pártját".
A kommentátor szerint a PiS g...
2019-10-14 11:41:44
Megkezdődött az ügyészi meghallgatás Netanjahu korrupciós ügyeiben
... barátja, Saul Elovics vezette vállalat számára kedvező döntéseket hozott cserébe személyes előnyökért. A gazdasági előnyöket Elovics úgy hálálta meg, hogy a tulajdonában álló Walla nevű hírportálon kedvező színben tüntette fel Netanjahut és családtagjait.
A védőügyvédek ezzel szemben azzal érvelnek, hogy a miniszterelnök - és ebben az időszakban egyben médiaügyi miniszter - d...
2019-10-02 10:11:10
1 2 3 .........................81 82 ............121 122 .............161 162 163 
Címkék: Henriket Shakespeare, John Fletcher, Polgári Koalíció, Tristan Carter, McMaster Egyetem, Polgári Platformnak, Andrzej Stankiewicz, Grzegorz Schetyna, Saul Elovics, kínai babáknál, emberi tevékenység, kagylókat érintő, hegyi erszényespeléket, ősemberek hamarabb, korábban véltnél, lengyel sajtó, kormánypárt mérsékelt, ellenzéki Polgári, ügyészi meghallgatás, tudományos világot, kínai kutató, orvosi áttöréssel, beavatkozás eredeti, színdarab mely, gépi tanulási, algoritmust Shakespeare, erszényes ördögöknél, kagylóknál azonban, kórokozóhoz vagy, téli hóesés, melegedő hőmérséklet, hegyi erszényespelék, hótakaró által, nyári hőség, nagy meleg, lagúnák vízébe, pliosaurus állkapcsa, akkumulátort felmelegítik, környezet hőmérsékletére, akkumulátort elvileg, akkumulátor élettartamát, gyors visszahűtéssel, üstökösök kozmikus, szakértők között, üstökösök kiemelt, csillagászok számára, kutatók leletei, európai körülményekhez, legutóbbi időkig, kormánypárt valódi, várható választási, német tulajdonú,
© 2013 TVN.HU Kft.