Belépés
Kass János alkotásaiból nyílik gyűjteményes kiállítás a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában
...
Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója úgy fogalmazott, hogy a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a Kass János Baráti Kör, a Mozaik könyvkiadó, valamint számos magánszemély segítségével létrejövő kiállítás a szegedi születésű, de aktív alkotóéveit Budapesten töltött művész életművének komplexitását igyekszik bemutatni. Kass János a könyvtervezés és illusztrálás mellett terv...
2019-06-08 14:51:20
Visszavonul a politizálástól Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi frakcióvezetője
...
Hegedűs Zoltán úgy fogalmazott "2019 nyarára végleg kettészakadt a város, pedig tudjuk, hogy együtt többre mennénk, mint egymás ellenében. Ilyen körülmények között már nem az a legfontosabb kérdés: ki kezdte, inkább az, hogy ki fejezi be a háborúskodást".
Az önkormányzati képviselő szerint a vásárhelyiek ma kevés dologban értenek egyet; kevesebben, mint akár csak néhány ...
2019-06-05 11:12:25
Költségvetés - Jelentős kulturális beruházások a büdzsében
... Katona József Színház rekonstrukciója 120 millió, a Millenniumi Pavilon felújítása 1,2 milliárd forint kormányzati támogatásban részesül jövőre. A Makovecz Imre Alap 1,4 milliárd, a hódmezővásárhelyi Emlékpont Központ 22 millió, míg az Árpád-ház Program 69 millió forint központi támogatással gazdálkodhat.
A budai Vár rekonstrukcióját célzó Nemzeti Hauszmann Terv - a Miniszter...
2019-06-04 21:03:18
Mini-expoziţie pe tema ocupaţiei româneşti la Hódmezővásárhely
...
Attila Arany-Tóth a reamintit: în Primul Război Mondial cele mai mari pierderi le-a suferit populaţia din judeţele din Câmpia de Sud a Ungariei, Békés, Csanád şi Csongrád. Din Hódmezővásárhely, între 1914 şi 1918 au fost înrolaţi în armată 15 mii de bărbaţi, dintre care 2800 au căzut pe front.
Unităţile militare regale româneşti au ajuns la Hódmezővásárhely în zorii zile...
2019-06-04 09:21:01
Nemzeti összetartozás napja - Országszerte megemlékezéseket tartanak
...
A fővárosban, a központi ünnepségen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára mond ünnepi köszöntőt a Parlament előtt. Ezt követően Szarka Tamás vezényletével több ezer diák énekli el a Kézfogás című dalt.
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár korábban az MTI-nek el a Kézfogás című dalt.
K...
2019-06-04 07:04:47
A város román megszállásáról nyílt kiállítás Hódmezővásárhelyen
...
Arany-Tóth Attila emlékeztetett: az első világháborúban a legnagyobb veszteséget a Dél-Alföld, Békés, Csanád és Csongrád vármegye lakossága szenvedte el. Hódmezővásárhelyről 1914 és 1918 között mintegy 15 ezer férfi vonult hadba, és mintegy 2800 katona lett közülük a háború áldozata.
A királyi román hadsereg egységei 1919. április 30-ára virradóra érkeztek Hódmezővásárh...
2019-06-03 23:53:18
Plohh Illés és Plohn József hódmezővásárhelyi fényképészmesterek munkáiból nyílik kiállítás
...
Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója elmondta: a Plohn család tevékenysége nemcsak Hódmezővásárhely fényképészetének történetében volt jelentős. Apa és fia munkája a város képzőművészetéhez is kapcsolódik, felvételeiket használta Tornyai János festőművész is, akinek születése százötvenedik évfordulóját az idén ünnepli a közgyűjtemény. Hódmezővásárhely történetének ...
2019-05-30 20:50:44
Hódmezővásárhely Munkácsy-díjas művészeinek munkáiból nyílt kiállítás az alföldi városban
... alföldi városhoz, miközben az országos művészeti élet jelentős alkotóiként tartjuk számon őket, amit jól jelez, hogy a Munkácsy-díjjal éppen idén kitüntetett és az egyébként a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen jelenleg is dolgozó Kotormán Norbert kivételével mindannyian elnyerték már a Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet - mondta Nagy Imre.
Kotormán Norbertről ...
2019-05-24 19:19:28
Puzsér hárompontos ajánlatot tett az ellenzéknek
...
Puzsér Róbert csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: meggyőződésük szerint a múlt évi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás során bevált recept Budapesten is működhet. Ez azt jelenti, hogy "a Nemzeti Együttműködés Rendszere centrumpozícióból leváltható", és "nem a balszélről" - jelentette ki.
Puzsér Róbert hozzátette: Budapesten többségben vannak...
2019-05-02 18:03:03
A következő évadban is folytatódik az Opera belföldi turnéja
... a dalszínház csütörtökön az MTI-vel.
Verdi egyetlen bibliai témájú darabja, a Nabucco 2019 novemberében és decemberében Veszprémbe, Miskolcra, Nagykanizsára, Szekszárdra, Hódmezővásárhelyre, Győrbe, Kaposvárra és Tatabányára látogat.
A 2020-as húsvéti időszakban az Opera hagyományos Húsvét Mascagnival című programja, amely a Parasztbecsület mellett a szerző Messa di Glo...
2019-05-02 11:51:18
1 2 3 .....................135 136 ...........203 204 ...........270 271 272 
Címkék: Kass János, Alföldi Galériában, Hegedűs Zoltán, Plohh Illés, Plohn József, Hódmezővásárhely Munkácsy-díjas, Miklós Péter, Tornyai János Múzeum, Móra Ferenc Múzeum, Kass János Baráti Kör, Katona József Színház, Millenniumi Pavilon, Makovecz Imre Alap, Emlékpont Központ, Árpád-ház Program, Nemzeti Hauszmann Terv, Attila Arany-Tóth, Primul Război Mondial, Potápi Árpád János, Szarka Tamás, Kovács Zoltán, Arany-Tóth Attila, Tornyai János, Hódmezővásárhelyi Művésztelepen, Kotormán Norbert, Vásárhelyi Őszi Tárlat, Nagy Imre, Kotormán Norbertről, Puzsér Róbert, Nemzeti Együttműködés Rendszere, Húsvét Mascagnival, hódmezővásárhelyi Alföldi, politizálástól Hegedűs, város román, alföldi városban, következő évadban, szegedi Móra, szegedi születésű, önkormányzati képviselő, hódmezővásárhelyi Emlékpont, központi ünnepségen, első világháborúban, legnagyobb veszteséget, háború áldozata, királyi román, város képzőművészetéhez, idén ünnepli, országos művészeti, dalszínház csütörtökön, 2020-as húsvéti,
© 2013 TVN.HU Kft.