Belépés
Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel és áfonyamártással
... töltésénél.)

A nagy tenyérnyi hússzeletre tegyünk fóliát, majd óvatosan klopfoljuk ki mindkét oldalát. Ezután az egyik felét sózzuk, majd fordítsuk át a hússzeletet és a másik felét sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel (minden hússzelettel így járjunk el).

A hússzelet befűszerezett felére helyezzünk rá egy gesztenyehengert, majd a hús...
2018-11-28 21:26:59
Káposztás csirke sütőzacskóban
... hagymát és a répát tisztítsuk meg. A hagymát vágjuk apró kockára, a répát pedig reszeljük le. A káposztát szeleteljük apróra. Egy tálban keverjük össze a répát és a káposztát, sózzuk, borsozzuk, majd tegyünk rá 2 evőkanál olajat és keverjük össze. Rakjuk bele a káposztát és a répát sütőzacskóba, helyezzük rá a csirkecombokat, a kisebb kockákra vágott vajat és a babérlevelet tegyü...
2018-11-25 21:58:51
Baconös-sajtos csirkemell őzgerincben
... őzgerincformát kivajazzuk, morzsával megszórjuk, kibéleljük baconnel úgy, hogy fedjék egymást a szalonnacsíkok és a forma szélén túllógjanak. A csirkemellet felkockázzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk.
A lisztet, a tojást, a tejfölt, az apróra vágott hagymát, a reszelő nagy lyukán lereszelt sajtot, a felkockázott szalámit és a felaprózott paprikákat, al...
2018-10-04 12:21:58
H.Kohut Katalin: Gulyásleves
... vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk puhulni a hagymákat, lefőni a vizet. Utána belepakoljuk a kis kockákra vágott sertéscombot, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrült köménymaggal, fekete borssal, beletesszük a babérlevelet, kicsumázott paprikát, paradicsomot, belenyomjuk a gulyáskrémet, a felvágott fokhagymákat, megkeverjük, majd fedő...
2018-09-27 14:57:28
A sertéshúsból nem csak rántott hús készülhet
... ízlés szerint.

Elkészítés:

Mossuk meg a húst, majd vágjuk fel vékony szeletekre és mindegyik darabot klopfoljuk ki.

A kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg citromlével, majd tegyük egy tálba és hagyjuk állni 30 percig. A csemege uborkát vágjuk el hosszában 4 részre, a sajtot is szeleteljük hosszúkás csíkokra. A kiklopfolt hússze...
2018-09-25 19:27:02
Sajttal és gombával töltött csirkemell!
... gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük ha szükséges, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk...
2018-09-25 19:18:57
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... evőkanál sertészsír, 1
teáskanál őrölt paprika, 3 vöröshagyma, 20 dkg házi füstölt szalonna.
A krumplit megtisztítjuk, átmossuk, és lereszeljük. Beleütjük a tojásokat, sózzuk,
borsozzuk, majd a liszteket is hozzáadva a galuskánál jóval keményebbre kidolgozzuk.
Forró vízbe kiszaggatjuk, megfőzzük, átöblítjük, leszűrjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró ko...
2018-09-16 17:43:08
Mézes-barackos csirkenyárs
... először a húst, majd a barackot is, és fél órát pihentetjük.
Ezután vízbe áztatott bambusznyársra vagy hurkapálcára felhúzzuk váltakozva a gyümölcsöt és a pipit, csak most sózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben vagy grillen párszor átforgatva 8-10 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével vagy salátával tálalhatjuk, de kuszkusszal is nagyon finom....
2018-09-09 16:47:36
Lacipecsenye recept
... omlós húsokat, annak csak ajánlani tudom ezt a Lacipecsenye receptet. :)

Elkészítés
1
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2
Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe...
2018-09-09 16:41:37
Sült karaj tokajiaszú mártással
... húst egy akkora lábasba tesszük, amekkorába pont belefér. Mellétesszük a fűszereket: 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, 2 szem babérlevelet, pár fej gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet felöntjük 4 dl vízzel, és fedő alatt(!!!), lassú tűzön 1,5-2 órán keresztül pároljuk.

Amíg a hús megpuhul, elkészítjük a tokaji aszú mártást. Ha kevés időnk van, ...
2018-09-09 16:39:06
1 2 3 ....................133 ..........199 200 ..........265 266 
Címkék: Kohut Katalin, nagy tenyérnyi, egyik felét, másik felét, hússzelet befűszerezett, répát tisztítsuk, hagymát vágjuk, répát pedig, káposztát szeleteljük, tálban keverjük, répát sütőzacskóba, kisebb kockákra, babérlevelet tegyü, forma szélén, csirkemellet felkockázzuk, apróra vágott, reszelő nagy, felkockázott szalámit, felaprózott paprikákat, felvágott fokhagymákat, kiklopfolt hússzeleteket, csemege uborkát, kiklopfolt hússze, maradék fokhagymát, tányérra tesszük, adag gombás, reszelt sajtot, tepsit kibélelünk, krumplit megtisztítjuk, galuskánál jóval, vöröshagymát megtisztítjuk, hússzeletek szélét, tálkában megolvasztjuk, reszelt fokhagymát, páccal bekenjük, akkora lábasba, egészet felöntjük, tokaji aszú, gesztenyehengert, pirospaprikával, nyírmártonfalva, áfonyamártással, őzgerincformát, csirkecombokat, összedolgozzuk, bambusznyársra, krumplipürével, szalonnacsíkok, megolvasztjuk, pirospaprikát, hússzeleteket, megtisztítjuk, befűszerezett, sütőzacskóban, vöröshagymát, belepakoljuk, felkockázott,
© 2013 TVN.HU Kft.