Belépés
Németh Szilárd: a magyarok minden körülmények között számíthatnak a katonákra
... migránsokkal szemben - mondta Németh Szilárd.
Elmondta, a honvédelem napján, munkaszüneti napon is folytatták az idősotthonok fertőtlenítését, amit szintén egy munkaszüneti napon, húsvétvasárnap kezdtek. Mostanáig 982 idősotthonban segítették ily módon az ott lakók egészségének védelmét.
Emellett 13 megyében 51 kórház élén honvédtiszt szolgál kórházparancsnokként. Felad...
2020-05-21 16:12:31
húsvét 6. hét csütörtök 05.21
... ,,kis idő"? Jézus szavai az utolsó vacsorán hangzanak el, nagycsütörtökön. Innentől mindössze egy nap telik el az Úr nagypénteki haláláig. A nagypéntek utáni harmadnapon, húsvétvasárnap támad fel Jézus a halálból, s megjelenik az apostolainak, azaz újra viszontláthatják őt.
Életünk során bőven vannak olyan hosszabb vagy rövidebb időszakok, amikor nem látjuk Jézust,...
2020-05-21 09:32:58
Húsvét 3. vasárnapja 04.26
... megdicsőítette, hogy higgyetek és reméljetek Istenben.
Ez az Isten igéje. 1Pét 1,17-21

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Amikor a kenyeret megtörte, felismerték.
Húsvétvasárnap ketten a tanítványok közül egy Emmausz nevű faluba mentek, amely ,Jeruzsálemtől hatvan stádiumra (két-három óra járásnyira) fekszik. Útközben megbeszélték egymás között mindazt, am...
2020-04-26 07:46:04
Koronavírus - Francia elnökség: Macron és a pápa sok közös nézetet vall
... szükségességét illetően - hívta fel a figyelmet a francia elnöki hivatal.
Április 12-én a nemzetközi szankciók és a szegényebb államok adósságának enyhítését szorgalmazta Ferenc pápa húsvétvasárnapi üzenetében, Emmanuel Macron pedig másnap esti televíziós beszédében az afrikai országok adósságának eltörlését kérte a pandémia elleni megfelelő küzdelem érdekében, utóbb azonban ...
2020-04-21 22:03:22
Koronavírus - Autósmiséket tart egy Fejér megyei plébános
...
A plébános elmondta: az első autósmisét húsvétvasárnap tartották. A kicsi, ötven templomlátogatót számláló egyházközség vezetője nem akarta, hogy szétessen a közösség a járvány és a korlátozások miatt, ugyanakkor az egészségügyi előírásokat sem szerette volna megszegni.
Felidézte: a Velencei-tó partján eltöltött gyermekkori nyarai, az esti autósmozizások adták az ötlete...
2020-04-21 10:21:33
Húsvét 2. vasárnapja, az Isteni irgalmasság vasárnapja
... megdicsőültek kimondhatatlan örömével fogtok ujjongani.
Ez az Isten igéje.

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Nyolc nap múlva eljött Jézus.
Amikor a hét első napján (Húsvétvasárnap) beesteledett, Jézus megjelent a tanítványoknak ott, ahol együtt voltak, pedig a zsidóktól való félelmükben zárva tartották az ajtót. Belépett és így szólt hozzájuk: ,,Békes...
2020-04-19 08:17:37
Orvosok szolgáltatták ki az Eucharisztiát húsvétkor a korona
... mondta el Lorenzo Guarducci doktor, aki öt kollégájával együtt szolgáltatta ki a koronavírus-fertőzötteknek az Eucharisztia szentségét.
Giovanni Nerbini püspök megbízásából húsvétvasárnap a pratói kórház orvosai mint rendkívüli kiszolgáltatók elvitték a betegeknek az Eucharisztiát. Az ötlet maguktól az orvosoktól származott.
,,Spontán módon jött az ötlet, amit Carlo...
2020-04-18 13:44:01
Szombat húsvét nyolcadában 04.18
... 4,13-21

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus megbízatást ad apostolainak: ,,Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!"
Miután húsvétvasárnap reggel Jézus feltámadt, először Mária Magdolnának jelent meg, akiből (annak idején) hét ördögöt űzött ki.
Magdolna elment, és elvitte a hírt a gyászoló és szomorko...
2020-04-18 13:10:51
Jézus ott van, ahol a családok imádkoznak –
... van.
...................
Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin patriarkátus apostoli adminisztrátora április 12-én, húsvétvasárnap arról beszélt, hogy az emberek rádöbbentek, mennyire hiányzik nekik, hogy megünnepeljék ,,azt a szeretetet, amely minden halált legyőzött”...
2020-04-16 09:16:01
Hodász András: Az üres templom tragédia - Angyalföld
A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat kíván. Húsvétvasárnap a hívek nem jöhettek el a templomba, Hodász András katolikus lelkipásztor és Kuzmányi István diakónus vitték el Jézust az emberekhez.
.....................
,,Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen é...
2020-04-15 13:11:27
1 2 3 ................52 53 ........78 79 ........104 105 106 
Címkék: Németh Szilárd, Hodász András, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Emmanuel Macron, EVANGÉLIUM Szent János, Lorenzo Guarducci, Giovanni Nerbini, EVANGÉLIUM Szent Márk, Mária Magdolnának, Pierbattista Pizzaballa, Kuzmányi István, magyarok minden, családok imádkoznak, üres templom, honvédelem napján, idősotthonok fertőtlenítését, munkaszüneti napon, utolsó vacsorán, nagypéntek utáni, kenyeret megtörte, tanítványok közül, francia elnöki, nemzetközi szankciók, szegényebb államok, afrikai országok, pandémia elleni, plébános elmondta, első autósmisét, korlátozások miatt, egészségügyi előírásokat, esti autósmozizások, zsidóktól való, pratói kórház, ötlet maguktól, orvosoktól származott, egész világra, evangéliumot minden, jeruzsálemi latin, emberek rádöbbentek, rendkívüli helyzet, lelkem roskadozva, viszontláthatják, templomlátogatót, adminisztrátora, fertőtlenítését, húsvétvasárnapi, nagycsütörtökön, húsvétvasárnap, kiszolgáltatók, szükségességét, megdicsőítette, tanítványoknak, kimondhatatlan, autósmozizások,
© 2013 TVN.HU Kft.