Belépés
Vadas zsemlegombóccal
... fehérrépa
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 db babérlevél
10-15 szem egész bors
mustár
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg cukor
2 ek liszt (+ a habaráshoz)
3 dl tejföl
A zsemlegombóchoz:
4 db zsemle
40 dkg liszt
4 db tojás
3 dl tej
petrezselyemzöld


El...
2018-09-24 21:36:20
Kiliti kolbászleves
... őrölt kömény, 1 teáskanál paprikakrém, 2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt színes bors, 5 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál őrölt tárkony. A habaráshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 citrom leve. A galuskához: 3 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só.
Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát szeletekre vágjuk,...
2018-08-08 13:01:21
Sertésszűz vadasan orsótésztával
... a zöldség tetejére, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi (éppen hogy), dobunk bele három babérlevelet és az ecetet, lefedjük, majd puhára pároljuk, közepes tűzön.

5. A habaráshoz csomómentesre keverjük egy habverővel a lisztet a tejszínnel, majd a tejföllel és a mustárral is.

6. Ha a hús és a zöldség már puha, akkor a húsokat kiszedjük, és a babérlevelet i...
2018-07-27 09:40:02
Hideg barackleves
... cukor (a barack savanyúságától függően)
1 csapott teáskanál fahéj
6-8 szem szegfűszeg
1 egész vaníliarúd (nem vaníliás cukor!)
citromlé
A habaráshoz:
4-5 evőkanál liszt
kb. 2,5 dl tejföl
2 dl tejszín

Elkészítés: Az őszibarackokat meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük. Meglocsol...
2018-07-10 23:47:36
Bakonyi sertésragu II.
... sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk.

Beletesszük a félig megpuhult húst levével együtt, és takarék lángon tovább főzzük.

Ha már megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kávéskanál porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverünk, és lassan a raguhoz adjuk, majd összeforraljuk.

Galuskával tálaljuk....
2018-06-23 23:44:35
Fodros kel krémleves
Fodros kel krémleves

Hozzávalók

0,5 kg leveles kel
3 gerezd fokhagyma

bors
6 dl víz
A habaráshoz:
2 dl tej
1 ek liszt (vagy kukoricakeményítő)
A levesbetéthez:
2 szelet szikkadt kenyér
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj


Elkészítés
|...
2018-05-07 23:38:30
Házilag készült növényi tejfölök Babától
Házilag készült növényi "tejfölök" Babától.

Ezek a házi készítmények színükben, állagukban, élelmi hatásukban hasonlítanak a tejfölhöz, így salátákhoz, habaráshoz, rakott vagy párolt zöldségekhez nagyon finom helyettesítők.

Rizsből
Hozzávalók: 10 dkg rizs, 10 dkg hántolt mandula, 1 citrom leve, só, olaj.
Elkészítés: A rizst jó puhára főzzük, ho...
2018-04-26 10:04:30
Bakonyi csirkemellragu
... ízlés szerint sózom, borsozom, majd összeforralom.

Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és tartalék lángon tovább főzöm. Ha már megpuhult behabarom.

A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom.

A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűrö...
2018-03-16 14:50:17
A klasszikus, krémes körteleves
Még finomabb lesz a körteleves, ha habaráshoz nem keményítőt, hanem vaníliás pudingot használsz.


A klasszikus, krémes körteleves joghurttal habarva, csodás fűszerekkel

Hideg estéken különösen jólesik egy kis meleg kényeztetés. Végy elő néhány körtét, és készíts gyorsan csodás, selymes gyümölcslevest. Semmiképp ne hagyd ki belőle a vaníliát, a szegfűszege...
2017-10-27 11:44:29
Palóc leves
... zöldbabot, annyi vízben, hogy ellepje. Megsózzuk és beletesszük a babérlevelet is. Amikor megpuhultak a zöldségek, a pörkölthöz önjtük, felöntjük kb. 0,5 liter vízzel, és összefőzzük.
A habaráshoz simára keverjük a lisztet a tejföllel, ezután hozzáadunk két merőkanálnyi levest, jól elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Felforraljuk, ha szükséges, m...
2017-10-24 19:06:56
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: szalonnát szeletekre, zöldség tetejére, habaráshoz csomómentesre, húsokat kiszedjük, barack savanyúságától, őszibarackokat meghámozzuk, nagyobb lábasba, félig megpuhult, raguhoz adjuk, házi készítmények, raguhoz adom, pörkölthöz önjtük, habaráshoz simára, leveshez öntjük, petrezselyemzöld, zsemlegombóchoz, zsemlegombóccal, csirkemellragu, összeforraljuk, őszibarackokat, savanyúságától, gyümölcslevest, helyettesítők, összeforralom, csomómentesre, orsótésztával, levesbetéthez, készítmények, előkészítjük, babérlevelet, hasonlítanak, hozzávalókat, kolbászleves, zöldségekhez, merőkanálnyi, felforraljuk, pirospaprika, főzőtejszín, paprikakrém, beletesszük, kényeztetés, fűszerekkel, kiskanálnyi, szegfűszege, megpuhultak, barackleves, összefőzzük, meghámozzuk, vöröshagyma, hozzáadunk, szegfűszeg, állagukban, galuskához, hatásukban, habaráshoz, vaníliarúd, babérlevél, elkészítés, beleteszem, salátákhoz, habverővel, sertésragu, hozzávalók, tejszínnel, pörkölthöz, körteleves, szeletekre, sertésszűz, galuskával, elkeverjük, kávéskanál,
© 2013 TVN.HU Kft.