Belépés
Bajor májgombócleves
... masszából vizes kézzel 8 db gombócot formázunk, és a felforralt alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc alatt. Ezután habszedőkanállal kiemeljük, és adagonként mélytányérba tesszük. A visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórjuk a tetszés szerinti zöld-fűszerrel, és forrón tálaljuk. Fris...
2018-09-15 23:39:17
Spenótos gombóc
... megsózzuk. Beleengedjük a gombócokat, és közepes tűzön megfőzzük az újraforrástól számított 12-15 perc alatt.
A maradék vajat serpenyőben felolvasztjuk. A gombócokat habszedőkanállal kiemeljük, és tiszta konyharuhán lecsepegtetjük. A maradék reszelt sajttal megszórva, az olvasztott vajjal fogyasztjuk.

...
2018-03-26 22:08:58
Spenótos galuska
... evőkanálnyi adagokat szaggatunk, és nedves kézzel galuskákat formázunk belőlük.
A galuskákat forrásban levő, sós vízbe dobjuk, és közepes tűzön 5-7 percig főzzük. Ezután habszedőkanállal kivesszük, és lecsepegtetjük.
A vajat felolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a zsályaleveleket. A spenótos galuskákat kivajazott formába tesszük, majd leöntjük a zsályás ol...
2018-03-06 23:52:13
Bajor májgombócleves
... masszából vizes kézzel 8 db gombócot formázunk, és a felforralt alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc alatt. Ezután habszedőkanállal kiemeljük, és adagonként mélytányérba tesszük. A visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórjuk a tetszés szerinti zöld fűszerrel, és forrón tálaljuk. Fris...
2018-02-17 23:17:51
Csörögefánk csilis csokiszósszal
... Lábosban felhevítjük az olajat. (Akkor jó, ha a beledugott fakanál mellett kis buborékok szállnak fel benne.) A csörögéket adagonként mindkét oldalukon aranysárgára sütjük, majd habszedőkanállal kivesszük, és rácson vagy konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Még forrón megszórjuk porcukorral, és a csokiszószba mártogatva fogyasztjuk.

...
2018-01-15 23:01:38
Bajor májgombócleves
... masszából vizes kézzel 8 db gombócot formázunk, és a felforralt alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc alatt. Ezután habszedőkanállal kiemeljük, és adagonként mélytányérba tesszük. A visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórjuk a tetszés szerinti zöld fűszerrel, és forrón tálaljuk. Fris...
2017-07-29 23:12:43
Spenótos galuska
... adagokat szaggatunk, és nedves kézzel galuskákat formázunk belőlük.

2. A galuskákat forrásban levő, sós vízbe dobjuk, és közepes tűzön 5-7 percig főzzük. Ezután habszedőkanállal kivesszük, és lecsepegtetjük.

3. A vajat felolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a zsályaleveleket. A spenótos galuskákat kivajazott formába tesszük, majd leöntjük a zsályás olva...
2016-06-06 14:03:29
8+1 tuti lekvárfőzési tipp
... lesz.



4. Hab nélkül tartósabb

A dzsem forrásakor keletkező habot habszedőkanállal távolítsd el! Ez azért fontos, mert a habban található levegőbuborékok csökkentik a lekvár vagy dzsem eltarthatóságát.

5. Töltési trükkök

A befőttesüvege...
2016-05-21 20:02:23
Madártej
... vaníliarúddal. 5 tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk és kanállal a forrásban levő tejbe szaggatjuk éppen úgy, mint a galuskákat szoktuk. 1 perc után megforgatjuk a galuskákat aztán habszedőkanállal óvatosan kiszedjük és tálra rakjuk. 5 tojássárgáját 1 deci tejjel elkeverünk jó simára, s hozzáöntjük a felfőzött vaníliás tejhez, és a kellő sűrűségűre hevítjük. Ajánlatos vízfü...
2015-10-17 18:24:20
8+1 tuti lekvárfőzési tipp
... lesz.



4. Hab nélkül tartósabb

A dzsem forrásakor keletkező habot habszedőkanállal távolítsd el! Ez azért fontos, mert a habban található levegőbuborékok csökkentik a lekvár vagy dzsem eltarthatóságát.

5. Töltési trükkök

A befőttesüvegeket á...
2015-06-15 11:52:26
1 2 
Címkék: felforralt alaplébe, tüzet gyengébbre, gyöngyöző lében, gombócokat 8-10, tányérokba merjük, levest megszórjuk, tetszés szerinti, újraforrástól számított, maradék vajat, gombócokat habszedőkanállal, maradék reszelt, olvasztott vajjal, galuskákat forrásban, vajat felolvasztjuk, spenótos galuskákat, beledugott fakanál, csörögéket adagonként, csokiszószba mártogatva, zsályás olva, dzsem forrásakor, habban található, lekvár vagy, forrásban levő, galuskákat szoktuk, galuskákat aztán, felfőzött vaníliás, kellő sűrűségűre, habszedőkanállal, befőttesüvegeket, tojásfehérjéből, levegőbuborékok, zsályaleveleket, eltarthatóságát, májgombócleves, lecsepegtetjük, befőttesüvege, vaníliarúddal, csokiszósszal, újraforrástól, felolvasztjuk, tojássárgáját, megfuttatjuk, beleengedjük, visszamaradt, lekvárfőzési, megforgatjuk, mélytányérba, aranysárgára, csokiszószba, mindmegette, csörögefánk, porcukorral, papírtörlőn, konyharuhán, fogyasztjuk, evőkanálnyi, serpenyőben, felhevítjük, hozzáöntjük, gombócokat, galuskákat, adagonként,
© 2013 TVN.HU Kft.