Belépés
Közönséges husleves.
... levest, a mig leszürhetjük. Ha sertés vagy borju pecsenyénk van délre, az abból ki szedett nyers csontokat is rakjuk a levesbe. Minél többféle friss husfajta van, a leves annál jobb. Közbe habszedő (lyukas) kanállal le-le habozzuk. Ha készen van, sürü drótszitán egy tálba átszürjük és néhány perczig otthagyjuk, hogy teljesen leülepedjék. Igy arany tiszta levest nyerünk. Aztán gond...
2010-08-30 18:10:45
Csirkemell almakarikákkal
... vastag karikákra vágjuk. 1 evőkanál vajat
felforrósítunk közepes méretű serpenyőben, beletesszük az almakarikákat, és 3 percig pároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Az almadarabokat habszedő
kanállal óvatosan kivesszük, és lefedve melegen hagyjuk.

A maradék vajat és az olajat ugyanabban az edényben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemelleket belet...
2009-09-19 14:40:17
Wok: receptek és ötletek
... lecsöpögtetjük. Az üvegtésztát kb. 6 percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük és ollóval darabokra vágjuk. Az olajat a wokban felforrósítjuk, ebben a pulykahúst keverés közben lesütjük, habszedő kanállal kivesszük, sóval és borssal fűszerezzük. A póréhagymát, sárgarépát és gombát a pecsenyezsírba tesszük és keverés közben megsütjük, a zöldborsót felengedés nélkül hozzáadjuk, a...
2009-08-25 14:16:37
Savanyúságok nemcsak...
... negyedekre vágjuk, és belsejének kiszedése után meghámozva kis kockákra vágjuk. Az ecetet és a vizet elvegyítjük, a tökre öntjük; letakarva egy éjszakán át hűvös helyen tartjuk. Utána a tököt habszedő kanállal kivesszük a léből és lecsöpögtetjük. A cukrot felforraljuk az ecettel, vízzel, szegfűszeggel, borssal, babérlevéllel, fokhagymával és csilivel. A tököt adagonként kb. 5 perc...
2009-08-23 00:57:09
Banános fánk szezámmagos karam
... karikákra vágjuk. A tésztát a banánkarikákba nyomkodjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és tálalásig melegen tartjuk. A meleg karamellbe mártjuk, majd habszedő kanál segítségével a jeges vízbe merítjük. Lecsöpögtetjük, és az olajjal kikent tálba rakjuk. Azonnal tálaljuk, mert a fánkoknak kívül hidegnek és ropogósnak kell lenniük, belül pe...
2006-09-06 07:03:03
1 2 3 
Címkék: leves annál, tálba átszürjük, almadarabokat habszedő, maradék vajat, olajat ugyanabban, edényben közepes, csirkemelleket belet, wokban felforrósítjuk, pulykahúst keverés, pecsenyezsírba tesszük, zöldborsót felengedés, vizet elvegyítjük, tökre öntjük, tököt habszedő, cukrot felforraljuk, tököt adagonként, banánkarikákba nyomkodjuk, meleg karamellbe, jeges vízbe, olajjal kikent, fánkoknak kívül, lecsöpögtetjük, csirkemelleket, felforrósítjuk, felforrósítunk, pecsenyezsírba, banánkarikákba, almakarikákkal, almadarabokat, almakarikákat, babérlevéllel, hőmérsékleten, szegfűszeggel, papírtörlőre, aranysárgára, savanyúságok, leszürhetjük, segítségével, megforgatjuk, felforraljuk, fokhagymával, szezámmagos, póréhagymát, fűszerezzük, leülepedjék, serpenyőben, beletesszük, üvegtésztát, elvegyítjük, zöldborsót, negyedekre, felengedés, hozzáadjuk, pulykahúst, csirkemell, ugyanabban, közönséges, meghámozva, drótszitán, otthagyjuk, sárgarépát, belsejének, nyomkodjuk, karamellbe, ropogósnak, adagonként, pecsenyénk, kiszedése, tálalásig,
© 2013 TVN.HU Kft.