|
|
|
... levest, a mig leszürhetjük. Ha sertés vagy borju pecsenyénk van délre, az abból ki szedett nyers csontokat is rakjuk a levesbe. Minél többféle friss husfajta van, a leves annál jobb. Közbe habszedő (lyukas) kanállal le-le habozzuk. Ha készen van, sürü drótszitán egy tálba átszürjük és néhány perczig otthagyjuk, hogy teljesen leülepedjék. Igy arany tiszta levest nyerünk. Aztán gond... |
2010-08-30 18:10:45 |
|
|
|
|
|
|
... vastag karikákra vágjuk. 1 evőkanál vajat
felforrósítunk közepes méretű serpenyőben, beletesszük az almakarikákat, és 3 percig pároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Az almadarabokat habszedő
kanállal óvatosan kivesszük, és lefedve melegen hagyjuk.
A maradék vajat és az olajat ugyanabban az edényben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemelleket belet... |
|
2009-09-19 14:40:17 |
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetjük. Az üvegtésztát kb. 6 percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük és ollóval darabokra vágjuk. Az olajat a wokban felforrósítjuk, ebben a pulykahúst keverés közben lesütjük, habszedő kanállal kivesszük, sóval és borssal fűszerezzük. A póréhagymát, sárgarépát és gombát a pecsenyezsírba tesszük és keverés közben megsütjük, a zöldborsót felengedés nélkül hozzáadjuk, a... |
2009-08-25 14:16:37 |
|
|
|
|
|
|
... negyedekre vágjuk, és belsejének kiszedése után meghámozva kis kockákra vágjuk. Az ecetet és a vizet elvegyítjük, a tökre öntjük; letakarva egy éjszakán át hűvös helyen tartjuk. Utána a tököt habszedő kanállal kivesszük a léből és lecsöpögtetjük. A cukrot felforraljuk az ecettel, vízzel, szegfűszeggel, borssal, babérlevéllel, fokhagymával és csilivel. A tököt adagonként kb. 5 perc... |
|
2009-08-23 00:57:09 |
|
|
|
|
|
|
... karikákra vágjuk. A tésztát a banánkarikákba nyomkodjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és tálalásig melegen tartjuk. A meleg karamellbe mártjuk, majd habszedő kanál segítségével a jeges vízbe merítjük. Lecsöpögtetjük, és az olajjal kikent tálba rakjuk. Azonnal tálaljuk, mert a fánkoknak kívül hidegnek és ropogósnak kell lenniük, belül pe... |
|
2006-09-06 07:03:03 |
|
|
|
|