Belépés
Szíria - A kurd-arab ernyőszervezet felkérte Washingtont, hogy ne vonjon ki minden katonát Szíriából
... vezetők készülnek arra is, hogy - a Fehér Ház álláspontjának meg...
2019-02-19 07:04:16
Venezuelai válság - Trump: a venezuelai elnök Kuba bábja
... "minden megoldás az asztalon van". Beszéde későbbi részében ugyanakkor azt hangoztatta, hogy Washington "békés átmenetet" akar a latin-amerikai országban.
Arra nógatta a venezuelai hadsereget, hogy ne támogassa tovább Maduro elnököt, mert ennek megvan a kockázata: mindenüket elveszíthetik, és sehol nem találnak majd otthonra, sehol nem fogják befogadni őket. Mint fogalmazott...
2019-02-19 07:04:02
Megbízott külügyminiszter lett Jiszráel Kac közlekedési miniszter Izraelben
... miniszterelnöki feladatokat is.
A védelmi tárca csak tavaly novemberben került a kormányfőhöz, amikor Avigdor Liberman addigi védelmi miniszter lemondott, tiltakozásul amiatt, hogy az izraeli hadsereg szerinte túlzottan enyhén lépett fel a Gázai övezet határvidékén zavargó palesztinokkal szemben.
Jiszráel Kac a Likud párt február eleji előválasztásán a párt listáján Neta...
2019-02-17 17:22:21
Az oroszok 42 százaléka szerint a Szovjetuniónak nem kellett volna bevonulnia Afganisztánba
... és a kaukázusi háborúban szerzett tapasztalatait felhasználta a szíriai hadművelet és rendezési folyamat megtervezésekor.
A TASZSZ összesítése szerint 1979 és 1989 között a szovjet hadsereg 416 nagyobb hadműveletet hajtott végre Afganisztánban. A közép-ázsiai országban 620 ezer szovjet katona teljesített szolgálatot, közülük mintegy 15 ezer életét vesztette. A hivatalos adato...
2019-02-15 12:51:19
Leopárd szabadult be egy iskolába, gyerekeket és egy tanárt sebesített meg
...
A ragadozó a hadsereg egy ezredesének házába ment be reggel 7 óra körül egy Moussa ISsa nevű szomszéd szerint. Egy másik közelben lakó látta, hogy ezután a leopárd az iskolába jutott be, ahol öt embert megsebesített.
Fegyveresek akkor lőtték ki, amikor egy katonai létesítmény közelébe került - tette hozzá Issa.
A leopárd a hadsereg egy tisztjének "házi kedvence" vol...
2019-02-15 10:01:19
Szkripal-ügy - Újabb orosz gyanúsítottat azonosított egy brit oknyomozó csoport
... Szergejev 1973-ban született Kazahsztánban, a dél-oroszországi Novorosszijszkban teljesített katonai szolgálatot, majd valamikor 2000 és 2002 között Moszkvába vezényelték, ahol az orosz hadsereg diplomáciai akadémiájának hallgatója lett.
A brit oknyomozó csoport szerint ez az intézet évente száz elit hírszerző tisztet képez, akik azután diplomatának, katonai attasénak álcázva...
2019-02-14 19:12:20
Szíria - Putyin: nem maradnak büntetlenül az idlíbi terroristák agresszív lépései
... részén, az Eufrátesztől keletre található Manbidzs városát. Hangsúlyozta, hogy Ankara mindent elkövet a Hmejmímben működő orosz katonai bázis megvédése érdekében, hozzátéve, hogy a török hadsereg drónjai nem észleltek nehézfegyvereket az objektum körül. A török vezető kiemelte annak fontosságát, hogy a szíriai kormányerők betartsák a tűzszünetet Idlíbben.
Putyin, Erdogan és R...
2019-02-14 18:01:57
NATO-főtitkár: a szövetség támogatja az afganisztáni békés rendezést
... hozzá.
A NATO továbbra is kész a terrorizmus elleni harc folytatására és azon dolgozik, hogy segítse a békéhez vezető folyamatot. Emellett egyértelmű üzenetet küld a táliboknak az afgán hadsereg anyagi támogatásával és képzésével arra vonatkozóan, hogy sosem nyerhetik meg a háborút - húzta alá.
"A cél természetesen nem az, hogy örökké ott maradjunk. A cél egy politikai m...
2019-02-14 17:02:03
Ketten meghaltak egy robbanásban egy luxemburgi katonai létesítményben
...
Az incidens a fővárostól északra fekvő Waldhof melletti táborban történt délelőtt, ahol a luxemburgi hadsereg aknamentesítő egységei is állomásoznak.
Ügyészségi közlés szerint egy tüzérségi lövedék robbant fel. A két halálos áldozat mellett ketten megsérültek, egyikük válságos állapotban van.
Helyi sajtójelentések szerint a létesítményt kordonnal vették körbe, újság...
2019-02-14 16:01:39
Szent Valentin, a szerelmesek védőszentje
... aki bebörtönözte őt, mert ellenezte döntését, amely megtiltotta a fiatal férfiaknak, hogy házasodjanak. Úgy gondolta, hogy a nőtlen férfiakból jobb katonák válnak, megerősítvén ezáltal a hadseregét. A legenda úgy tartja, hogy, Szent Valentin rabsága alatt összebarátkozott a börtönőr lányával, akinek hagyott egy levelet aláírva, hogy “A te Valentinodtól".

Kr....
2019-02-14 13:12:08
1 2 3 ................784 ........1176 ........1567 1568 
Címkék: Jiszráel Kac, Szent Valentin, Fehér Ház, Avigdor Liberman, Moussa ISsa, kurd-arab ernyőszervezet, venezuelai elnök, tanárt sebesített, brit oknyomozó, idlíbi terroristák, szövetség támogatja, afganisztáni békés, luxemburgi katonai, szerelmesek védőszentje, latin-amerikai országban, venezuelai hadsereget, védelmi tárca, izraeli hadsereg, párt listáján, kaukázusi háborúban, szíriai hadművelet, szovjet hadsereg, közép-ázsiai országban, hivatalos adato, ezredesének házába, másik közelben, iskolába jutott, katonai létesítmény, dél-oroszországi Novorosszijszkban, orosz hadsereg, intézet évente, török hadsereg, objektum körül, török vezető, szíriai kormányerők, tűzszünetet Idlíbben, terrorizmus elleni, békéhez vezető, afgán hadsereg, fővárostól északra, luxemburgi hadsereg, tüzérségi lövedék, létesítményt kordonnal, fiatal férfiaknak, nőtlen férfiakból, börtönőr lányával, levelet aláírva, összebarátkozott, nehézfegyvereket, külügyminiszter, megtervezésekor, miniszterelnöki, sajtójelentések, szovjetuniónak,
© 2013 TVN.HU Kft.