Belépés
Dinnyekoktél
... barackpálinka
...
2010-07-01 15:33:42
Rostos almalé télire
... A cukrot 6 lite...
2010-07-01 15:29:31
Narancsbólé
... gyümölcsszeletekre a vaníliás cukrot és a cukrot.
8. Lefedjük és egy órát várunk.
9. Leszűrjük a meggyet.
10. A levétől megszabadított meggyre ráöntjük a rumot. Lefedjük, állni hagyjuk. (A léből az alkoholt nem fogyasztó vendégek számára készítünk italt, lásd: meggyes-gyömbéres zsúrtea).
11. A cukros narancs-citrom szeletekre ráöntjük a bort és a páli...
2010-07-01 15:18:39
Málnaszörp
... 2. Egy nagy dunsztos üvegbe tesszük és kicsit megtörjük a kezünkkel, majd egy vékony ruhával letakarjuk és hűvös helyen egy napig érleljük.
3. Ezután vékony tüllön átszűrjük és hagyjuk jól lecsöpögni.
4. Minden liter málnaléhez 1 kg cukrot és 1 tk borkősavat adunk és többször megkeverjük, hogy a cukor elolvadjon.
5. Ha frissen fogyasztjuk, akkor üvegekbe tö...
2010-07-01 15:15:47
Télben
... bolyongni
Egy magános lábnyom.

Az is elvesz egyszer:
Két sarut találni s emberlábat abban;
Erdőn farkas ordít; a síkon esik, fú
Mindig vastagabban...

Hagyjuk e zord képet,
Hisz' ez a való, ez sivatag életem:
Deríts szép álmokat örökzöld tavaszról
Oh költészet! nekem.

(1848. jan. 21)



|...
2010-07-01 15:14:01
Bodzapezsgő
... 7. Pár nap elteltével ránézünk, és ha nem habos kissé, azt jelenti, nem indult be az erjedési folyamat, kevés szárított élesztőt adunk hozzá.
8. Újra letakarjuk és négy napig hagyjuk erjedni.
9. Muszlinnal bélelt szűrőn átszűrjük a pezsgőt és sterilizált, vastag falú, csatos üvegekbe töltjük.
10. Száraz, hűvös helyen további 8 napig állni hagyjuk.
1...
2010-07-01 15:12:22
Csokoládé likőr
... kevergetjük, míg a csokoládé elolvad....
2010-07-01 15:07:25
Tojáslikőr
... alkohol

elkészítés

1. A tejszínt és a tejet összeöntjük, a vanília rudat felhasítva beletesszük és felforraljuk, majd a tűzről levéve 8 dkg cukrot elkeverünk benne és hagyjuk kihűlni.
2. A tojássárgákat 10 dkg porcukorral legalább 10-15 percig keverjük gépi habverővel, a...
2010-07-01 15:01:48
Citromfűszörp
... cukor

elkészítés

1. A citromfüvet a karikára vágott citrommal a 2 liter vízben egy egész napig állni hagyjuk.
2. Másnap hozzáadjuka cukrot és a citromsavat, majd felforraljuk és 15 percig hagyjuk, hogy a főzetünk a tűzön zubogjon.
3. Leszűrjük, üvegekbe töltjük...
2010-07-01 14:58:30
Bailey's
... kevergetés mellett, lankadatlan türelemmel teljesen felolvasztjuk benne a karamellizált cukrot.
3. Hozzáadjuk a vaní...
2010-07-01 14:57:08
1 2 3 ..........2122 2123 .....3141 3142 3143 3184 3185 ......4244 4245 4246 
Címkék: vaníliás cukrot, órát várunk, levétől megszabadított, cukros narancs-citrom, nagy dunsztos, vékony ruhával, napig érleljük, cukor elolvadjon, magános lábnyom, síkon esik, erjedési folyamat, csokoládé elolvad, tejet összeöntjük, vanília rudat, tűzről levéve, karikára vágott, egész napig, tűzön zubogjon, karamellizált cukrot, megszabadított, barackpálinka, tojássárgákat, citromfűszörp, felolvasztjuk, karamellizált, dinnyekoktél, felforraljuk, porcukorral, megkeverjük, narancsbólé, citromsavat, citromfüvet, fogyasztjuk, bodzapezsgő, lankadatlan, kevergetjük, összeöntjük, hozzáadjuka, vastagabban, sterilizált, beletesszük, emberlábat, elkészítés, málnaszörp, muszlinnal, lecsöpögni, málnaléhez, borkősavat, elolvadjon, letakarjuk, tojáslikőr, elkeverünk, szeletekre, hozzáadjuk, habverővel, elteltével, türelemmel, felhasítva, kevergetés, gyömbéres, kezünkkel, átszűrjük, csokoládé, leszűrjük, megtörjük, citrommal, bolyongni, tavaszról, készítünk, költészet, szárított,
© 2013 TVN.HU Kft.