Belépés
Klasszikus zöldbableves házi nokedlival
... petrezselyem
pirospaprika

1,5 l víz
A nokedlihoz:
1 db fojás
2 tk liszt


Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk,apró kockákra vágjuk, majd egy lábasban felforrósított zsíron üvegesre pirítjuk.
A zöldbabot megtiszítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és a megdinsztelt hagymára dobjuk. Ös...
2018-10-24 20:46:08
Tehéntúró
... bors

Elkészítése:

A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük
és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia.
Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk,
majd apróra vagdossuk és belekeverjük, sózzuk és borsozzuk.
Hűtőbe tesszük és hidegen kínáljuk kenyérrel, zsömlével.


...
2018-09-30 13:10:25
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
... rizst, sót, pirospaprikát, kevés borsot, a tojást, kevés petrezselyemzöldjét finomra metélve.

A karalábék leveleit levágjuk és megmossuk, félre tesszük. A két karalábét megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.

A karalábé levelekbe beletöltjük az elkészített tölteléket, ha marad hús, gombócokat formálunk belőle.

Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, megfo...
2018-09-27 15:22:21
Fokhagymakrémleves kenyérkockával
... petrezselyem (a díszítéshez)


Elkészítés

A meghámozott hagymát apróra kockázzuk és a fazékban felhevített olajon megdinszteljük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, és présen keresztül a hagymára nyomjuk. Jól összekeverjük, és közepes tűzön aranysárgára pároljuk kb. 5 perc alatt. Felöntjük a levessel, és a forrástól számított 10-15 percig főzzük, ...
2018-09-20 01:04:34
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
... 6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek cukor
3-4 db bazsalikomlevél
5 dkg fenyőmag


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, szűrőtálba tesszük, megsózzuk, és 30 percig pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forr...
2018-09-17 23:54:49
Paprikás csirke galuskával
... galuskához:
1 tojás
2-3 dl tej
1 csapott mokkáskanál só
25 dkg liszt
3 dkg margarin


Előkészítés: A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk ...
2018-09-15 23:43:44
Pikáns cukkinikrémleves
... tejszín

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és felkockázzuk. A lényeg, hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek a darabok, a forma nem számít. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
Egy lábasban olívaolajat hevítünk és megdinszteljük benne a hagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a fokhagymát ...
2018-09-06 23:15:37
Palacsinta gombás-csirkemájas raguval
... olajat, és egy fél órát állni hagyjuk, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez, végül, enyhén olajozott palacsintasütőben, kisütjük a palacsintákat, majd melegen tartjuk.
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A csirkemájat alaposan megmossuk, kisebb kockákra vágyjuk. A lila hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
Egy serpenyőbe vajat és olajat hevítünk, m...
2018-08-27 00:52:56
Betyár zöldbableves
... só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt.
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra szeljük. A pirosra sült szalonna pörcöket kiszedjük, és félretesszük. A bográcsba teszünk még egy fakanál zsírt, és megpároljuk benne a hagymát.
A többi zöldséget, és a tarját...
2018-08-08 11:45:21
Kávai lecsó
... kömény.

A körmöt és a csülköt puhára főzzük, kicsontozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A főzőlevet félretesszük. A szalonnát, a hagymát, a tököt, a cukkinit és a krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A paprikákat a magházukkal együtt felkarikázzuk. A paradicsomot cikkekre szeleteljük.
Bográcsban a szalonnát a hagymával együtt üvegesre pároljuk. Ekkor a tűzről ...
2018-08-08 11:06:07
1 2 3 ..........................161 162 .............241 242 .............321 322 323 
Címkék: Kohut Katalin, hagymát megtisztítjuk, lábasban felforrósított, zöldbabot megtiszítjuk, megdinsztelt hagymára, tálba tesszük, karalábék leveleit, karalábé levelekbe, elkészített tölteléket, nagyobb lábasba, meghámozott hagymát, fazékban felhevített, fokhagymát megtisztítjuk, hagymára nyomjuk, forrástól számított, zöldségeket megtisztítjuk, padlizsánt felkockázzuk, csirkét gondosan, hagymát meghámozzuk, paradicsomot megmossuk, zöldpaprikát kicsumázzuk, paradicsomot meghámozzuk, cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, lábasban olívaolajat, gombát megtisztítjuk, csirkemájat alaposan, lila hagymát, serpenyőbe vajat, füstölt szalonnát, vöröshagymát megtisztítjuk, pirosra sült, bográcsba teszünk, fakanál zsírt, többi zöldséget, csülköt puhára, főzőlevet félretesszük, krumplit megtisztítjuk, magházukkal együtt, paradicsomot cikkekre, hagymával együtt, cukkinikrémleves, bazsalikomlevél, kenyérkockával, megdinszteljük, lecsepegtetjük, paradicsomokat, felforrósított, összedolgozzuk, megtisztítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.