|
|
|
... memóriát, de sok más betegséget is megelőzhetünk általa. Az egyik ilyen betegség az érelmeszesedés. Hogy készítsük el? Mosson meg és vágjon nagyon apróra medvehagymaleveleket, de hagymafejeket is tehet az üvegbe. Öntse le a gyógynövényt gabonapálinkával, majd tegye azt két hétre napos ablakba vagy meleg helyre. Naponta egy alkalommal igyon 10-12 cseppet ebből az eszenciából vízzel... |
2020-02-04 23:58:46 |
|
|
|
|
|
|
... gyógynövényként
Kúraszerű használatához elsősorban a növény levét használják fel, amit préseléssel nyernek ki
eszencia készítéséhez apróra vágjuk a leveleket, vagy a hagymafejeket, üvegbe tesszük, 38-40%-os gabonapálinkával felöntjük és 14 napon keresztül érleljük meleg helyen
Medvehagymaborhoz egy marék apróra vágott levelet használunk, amit felön... |
|
2019-04-08 21:44:14 |
|
|
|
|
|
|
... medvehagyma-Ieveleket apróra vágjuk, mint a metélőhagymát vagy a petrezselymet, és kenyérre, levesbe, salátára, húsételre szórjuk.
Medvehagyma-eszencia: az apróra vágott leveleket vagy hagymafejeket lazán üvegbe töltjük, 38-40%-os gabonapálinkával vagy egyéb házilag főzött pálinkával felöntjük és 14 napig melegen (a napon vagy kályha közelében) tartjuk.
Medvehag... |
2013-04-12 02:56:29 |
|
|
|
|
|
|
... medvehagyma-Ieveleket apróra vágjuk, mint a metélőhagymát vagy a petrezselymet, és kenyérre, levesbe, salátára, húsételre szórjuk.
Medvehagyma-eszencia: az apróra vágott leveleket vagy hagymafejeket lazán üvegbe töltjük, 38-40%-os gabonapálinkával vagy egyéb házilag főzött pálinkával felöntjük és 14 napig melegen (a napon vagy kályha közelében) tartjuk.
Medvehagyma-bor:... |
|
2013-04-07 05:56:52 |
|
|
|
|
|
|
... helyezzük egy hőálló edénybe.
A Bolognai spagetti Rafinériát keverjük el 0,5 liter vízzel és adjuk hozzá a korábban megdinsztelt hagymát.
A szósszal öntsük le a töltött hagymafejeket és süssük kb. 30 percig 180 fokon. Ezután vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. Majd süssük további 10 percig.Tálaljuk fokhagymás, pirított bagett szeletekkel és zö... |
|
2012-10-18 23:15:24 |
|
|
|
|
|
|
... medvehagyma-leveleket apróra vágjuk, mint a metélőhagymát vagy a petrezselymet, és kenyérre, levesbe, salátára, húsételre szórjuk.
Medvehagymaeszencia: az apróra vágott leveleket vagy hagymafejeket lazán üvegbe töltjük, 38-40%-os gabonapálinkával vagy egyéb házilag főzött pálinkával felöntjük, és 14 napig melegen (a napon vagy kályha közelében) tartjuk.
Medve... |
2012-09-10 12:32:36 |
|
|
|
|
|
|
... medvehagyma-leveleket apróra vágjuk, mint a metélőhagymát vagy a petrezselymet, és kenyérre, levesbe, salátára, húsételre szórjuk.
Medvehagymaeszencia: az apróra vágott leveleket vagy hagymafejeket lazán üvegbe töltjük, 38-40%-os gabonapálinkával vagy egyéb házilag főzött pálinkával felöntjük, és 14 napig melegen (a napon vagy kályha közelében) tartjuk.
Medve... |
2012-09-10 09:25:16 |
|
|
|
|
|
|
...
Az élménymedencéket befogadó hatalmas centrális tér közepén 10 méteres életfa emelkedik, a központi kupolát kisebbek sora veszi körül, kívülről nézve óriási hagymafejeket formázva. Csodálatos a térhatás, a magas kupola látványa, ... |
2012-09-06 22:54:36 |
|
|
|
|
|
|
Medvehagyma
Medvehagyma-eszencia: az apróra vágott leveleket vagy hagymafejeket lazán üvegbe
töltjük, 38-40%-os gabonapálinkával vagy egyéb házilag főzött pálinkával felöntjük
és 14 napig melegen (a napon vagy kályha közelében) tartjuk.
Medvehagyma-bor: az apróra vágott levelekből egy maréknyit, kb. 1/4 liter
fehérborban rövid ideig felforralunk.... |
2012-04-21 10:24:11 |
|
|
|
|
|
|
...
1 kiskanál Univer gulyáskrém csemege
5 dkg Rama margarin
Elkészítés:
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, a paradicsomot megmossuk. A megtisztított hagymafejeket kettévágjuk és nem túl vékonyra felszeleteljük. A gombafejeket és a tönköket is felszeleteljük. A paradicsomot meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
Az étolajat felhevítjük, belete... |
2011-10-20 17:47:41 |
|
|
|
|