Belépés
Ferenc pápa karácsonyi ajándéka: új orvosi rendelőintézet
A rendelőt az Apostoli Alamizsnahivatal nyitotta meg a hajléktalanoknak, akik a pápának köszönhetően már eddig is részesülhettek egészségügyi alapellátásban, melyet sokan igénybe is vesznek, ugyanúgy, mint az évekkel ezelőtt létesített mosakodási és fodrászati lehetőséget is.
Ferenc pápa karácsonyi ajándéka: új orvosi rendelőintézet a hajléktalanoknak és a zarándokoknak
2...
2018-12-23 09:00:03
Fülöp Attila: jut elég hely a hajléktalanoknak
...
Fülöp Attila hozzátette: a veszélyezettség nélküli túlélés záloga, hogy mindenkinek legyen fedél a feje felett, kapjon ruhát, illetve élelmet.
Elmondta: az elmúlt másfél hónapban körülbelül ezerkétszázzal többen vették igénybe a hajléktalanellátást, mint az azt megelőző hónapokban, a hideg időben pedig arra számítanak, hogy még inkább megtelnek a szállók. Kiemelte: a múl...
2018-12-03 11:24:14
Hajléktalanok - Fülöp Attila: a hideg időben az ellátórendszer igénybevétele a túlélés záloga
... hangsúlyozta Fülöp Attila
Elmondta: nemcsak fagypont alatt, hanem fagypont felett is fennáll a kihűlés veszélye.
A következő időszak figyelmet követel mindenkitől, és a hajléktalanoknak lehetőség szerint igénybe kell venniük az ellátásukra létrejött intézményeket - tette hozzá Fülöp Attila.
Kiemelte: az ellátórendszer felkészült a téli működésre, a rendőrség, a men...
2018-11-19 11:58:17
Egy 61 éves beteg nő az első Budapesten, akit bíróság elé ..
... hatályba lépő új hajléktalanrendeletet, írja a hvg.hu. Eszerint az államnak már nem kell kárpótlást fizetnie a hajléktalanok nem tárolható ingóságainak megsemmisítése után, illetve a hajléktalanoknak sem kell fizetniük a tárolás és a megsemmisítés indokolt költségeit.
Külön mentőkocsikkal szállítják el hétfőtől a hajléktalanokat
Pluszmunka keretében jelentkezhetnek a men...
2018-10-19 12:06:24
Lelkigyakorlatot szerveztek hajléktalanoknak .....
Lelkigyakorlatot szerveztek hajléktalanoknak Püspökszentlászlón.
2018. július 14. szombat 16:50
Július 6-9. között a Remény Háza - Domus Spei Nappali Melegedő lelkigyakorlatot szervezett a Pécsi Egyházmegye püspökszentlászlói táborozóhelyén.
A tábor mottója: Öltsétek fel Isten fegyverzetét"(Ef 6,11a).
Bővebben https://www.magyarkurir.hu...
2018-07-15 09:13:09
Szegényeket hívott meg vacsorára az új bíboros, ......
... embereket kiszabadulni nehéz helyzetekből, velük együtt tegyük meg ezt az utat."
Nagyon meglepte a pápát, amikor arról meséltek neki, hogy a hajléktalanok segítenek más hajléktalanoknak. Amikor nagyon hideg volt, sokan segítettek a takarók kiosztásában: ha másoknak segít az ember, visszanyeri méltóságát.

Forrás: Vatican News; Vatican Insider
Fotó: Vatica...
2018-07-01 14:36:27
Uniós szóvivő: az Európai Bizottság vizsgálni fogja az új magyar migrációs szabályozást
... alaptörvénybe foglalt szabályozással kapcsolatban Wigand kijelentette, minden EU-tagállam, köztük Magyarország is elkötelezte magát amellett, hogy menedéket és segítséget nyújt a hajléktalanoknak társadalmi integrációjuk előmozdítása érdekében. Ennek az alapelvnek kell sorvezetőül szolgálnia minden tagország számára. Az Európai Bizottság uniós programokon keresztül, a szociális al...
2018-06-21 15:45:13
Migránsokat miért nem lehet dolgoztatni??
... #71
Ezt a hülyeséget nem tudom szó nélkül hagyni!

Alapból: ha Te itthon vállalkozó vagy, akkor a hasznoddal mit csinlsz?
Szétosztod a nép között, odaadod a rászoruló hajléktalanoknak vagy
eladakozod?

NEM!
A hasznod, a profitod, az a tied! Senki nem köpjön bele, hogy te a Kanári Szigeteken, vagy Ausztráliában szóród szét. Ez a cégeden kere...
2018-06-13 17:09:49
Fidesz: nem normális helyzet, ha valakik közterületen padokat foglalnak el, aluljárókban élnek
... folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás.
Bajkai István hozzátette, a hajléktalanoknak nem kellene az utcán élniük, hiszen megfelelő kapacitással állnak rendelkezésre nappali és éjjeli szállások.
"Megjegyzem, az ő emberi méltóságukat is sérti, ahogy ők élnek" - mondta a k...
2018-06-13 09:21:06
Ha Vikinek is öt évet kéne várni egy műtétre akkor elgondolkozna?
Tirpákkám!

"A 300 forintos vizitdíjat 2007. február 15-től 2008. március 31-ig fizették, akik fizették.

Nem kellett vizitdíjat fizetniük a 18 év alattiaknak, hajléktalanoknak, tartós orvosi kezelésre szorulóknak, a legsúlyosabb betegségekben szenvedőknek, kismamáknak, sürgősségi vagy kötelező gyógykezelésben részesülőknek, járványügyi, népegészségügyi ellátásb...
2018-05-31 18:11:20
1 2 3 ......22 23 ...33 34 ...44 45 46 
Címkék: Fülöp Attila, Európai Bizottság, Apostoli Alamizsnahivatal, Remény Háza, Domus Spei Nappali Melegedő, Pécsi Egyházmegye, Vatican News, Vatican Insider, Kanári Szigeteken, Bajkai István, hideg időben, ellátórendszer igénybevétele, túlélés záloga, első Budapesten, műtétre akkor, pápának köszönhetően, évekkel ezelőtt, veszélyezettség nélküli, feje felett, elmúlt másfél, kihűlés veszélye, következő időszak, hajléktalanoknak lehetőség, ellátásukra létrejött, ellátórendszer felkészült, téli működésre, megsemmisítés indokolt, hajléktalanok segítenek, takarók kiosztásában, hajléktalanoknak társadalmi, alapelvnek kell, rászoruló hajléktalanoknak, cégeden kere, jelenlegi formában, életvitelszerű közterületen, utcán élniük, legsúlyosabb betegségekben, hajléktalanoknak, alamizsnahivatal, lelkigyakorlatot, hajléktalanokat, veszélyezettség, jelentkezhetnek, gyógykezelésben, népegészségügyi, megsemmisítése, mentőkocsikkal, életvitelszerű, ellátórendszer, ezerkétszázzal, rendelőintézet, részesülhettek,
© 2013 TVN.HU Kft.