Belépés
Farsang farka február közepe
... jártam, merre mentem?
Ha elmondhatnám azt tinektek.
Violafényű téli kertben
villanylámpáknál énekeltek.
Kávészínű, ezüst ruhában
lányok kacagtak mindenütt,
sárgás hajuk arcukba csapzott
és lila volt beteg szemük.
Jégből volt a parkett alattam
s én nyomba korcsolyára kaptam.
Tovább! Tovább! Szálltam tovább,
és csattogtattam bős...
2024-02-13 00:28:24
A kínai egészségmegőrzés fegyvere: a fésű
... gyomlálás: a fonnyadó, elszáradt hajtásokat kigyomláljuk, hogy ne vegyék el a tápanyagot az életerős zöld hajtásoktól.

Vannak, akik azért nem mernek fésülködni, mert korpás a hajuk, minden fésülködés után úgy néznek ki, mintha "hóviharba kerültek volna", látszólag a korpa egyre csak szaporodik.

Ha képesek vagyunk tartani a napi 300-at, egy hét után azt vehe...
2024-02-09 21:00:48
Nem járta át a füst szaga
Nem járta át a füst szaga

,,Az összegyűlt kormányzók, elöljárók, helytartók és a király udvari emberei pedig látták, hogy ezeknek a férfiaknak semmit sem ártott a tűz, a hajuk szála sem perzselődött meg, a ruhájuk sem égett meg, sőt még a füst szaga sem járta át őket." (Dániel 3:27)

Ha Krisztust becsülöd, a világ dolgai nem sokat érnek, és elvesztés...
2023-06-19 06:47:09
Magyar költészet napja

Márai Sándor: Dalocska

Mindenkinek tetszeni nem lehet,
Mint a vadszőlő, deres a fejed.
A nők, e sápadt, sovány angyalok
Kenyérért állnak, rőt hajuk lobog
S mint a répa, retek és mogyoró,
Pattog az ősz és ropog a dió.
Minden megérett....
2023-04-11 13:17:31
Nagypénteki szokások, tilalmak
... megfürdik, azon nem fog a betegség. Ezt a mosdást nemcsak betegség ellen tartották jónak, hanem szépségvarázslónak is. A Tiszára járó szegedi lányok a mosdás után a füzek alatt fésülködtek, hogy a hajuk éppen olyan hosszú legyen, mint a fűzfa ága vagy a Tisza hossza. Azért tettek így, hogy szépek legyenek, ne legyenek szeplősek. Meg aki a folyó aranyos vizében megmosakszik, az für...
2023-04-07 10:32:59
Válaszokat keresel
... kérdést. Kálvin János és Luther Márton azt mondták, hogy egy "idegen igazságosság" alkalmazása által üdvözülünk. Az idegen szó furcsa kis lények képzetét idézi fel bennünk, akiknek nincs hajuk és kidülledt szemük. De Luther és Kálvin egyáltalán nem erre gondolt.
Az idegen kifejezés egyszerűen azt jelenti, hogy "egy más helyről". Ha azt mondjuk, hogy "idegen igazságosság" álta...
2023-02-07 19:02:27
A rizsvíz elkészítése a haj számára 8 egyszerű lépésben
... mivel olyan proteineket tartalmaz, amelyek helyreállítják a hajat, így az simább és fényesebb lesz.

A hosszú haj titka a kínai nőknél az, hogy ők erjesztett rizsvizet használtak a hajuk leöblítéséhez, csakúgy, mint őseik. Máig a kozmetikai ipar sokat tanul a japánoktól és rizskeményítőt, valamint -olajat használ a hajhidratáló és hajápoló termékeikben.

...
2023-02-04 12:50:46
Karácsonyi történetek
... LÁTJÁK A KARÁCSONYI ANGYALOK


Karácsonykor angyalok szállnak át a városok felett, belesnek a kéményeken és az ablakokon. Hópelyheken utaznak és gomolygó felhőkön. Aranyszínű a hajuk, piros az arcuk és fehér habos a ruhájuk.

Sok-sok angyalka repül, ilyenkor már kora délután elindulnak távoli, mesés lakóhelyükről, hogy karácsony titkokkal teli, varázslatos...
2022-12-21 19:30:33
Az albinizmus egy veleszületett jelenség.
... veleszületett jelenség. Elromlik a melanin nevű sötétbarna festékanyag előállításához szükséges enzim, a tyrosinase, így a szervezet képtelen barna színanyagot létrehozni. Az albínók bőre tejfehér, hajuk fehér, szemük pedig pirosas.

Az albinizmus egy komoly rendellenesség. A színezőanyag hiánya nemcsak a bőrt teszi védtelenné a nap ellen, de a látást is nagyban rontja,...
2022-04-28 22:17:12
Természetes hajpakolások
... avokádós hajpakolástól a haj puha és csillogóan fényes lesz. Mivel remek hidratáló hatással rendelkezik, így nagyon jó hajpakolási alapanyag lehet azok számára, akinek száraz és töredezett hajuk van. A hajmaszkhoz az avokádót pépesíteni kell, majd adjunk hozzá olívaolajat, tejet és ezt vigyük fel a hajunkra.

Aloe verából is remek hajmaszk készíthető. Ez a közkedvelt növ...
2021-11-23 22:09:45
1 2 3 ...............47 48 ........71 72 .......94 95 96 
Címkék: Márai Sándor, Kálvin János, Luther Márton, LÁTJÁK KARÁCSONYI ANGYALOK, kínai egészségmegőrzés, füst szaga, rizsvíz elkészítése, veleszületett jelenség, parkett alattam, életerős zöld, korpa egyre, napi 300-at, összegyűlt kormányzók, király udvari, férfiaknak semmit, hajuk szála, világ dolgai, mosdást nemcsak, mosdás után, füzek alatt, hajuk éppen, folyó aranyos, idegen kifejezés, kínai nőknél, hajuk leöblítéséhez, kozmetikai ipar, városok felett, melanin nevű, szervezet képtelen, albínók bőre, komoly rendellenesség, színezőanyag hiánya, bőrt teszi, avokádót pépesíteni, villanylámpáknál, egészségmegőrzés, rendellenesség, helyreállítják, rizskeményítőt, előállításához, hajpakolástól, lakóhelyükről, veleszületett, leöblítéséhez, csattogtattam, hajpakolások, színezőanyag, megmosakszik, karácsonykor, perzselődött, elmondhatnám, igazságosság, termékeikben, kigyomláljuk, hajhidratáló, fésülködtek, festékanyag, elkészítése, alkalmazása, proteineket, hajtásoktól, természetes, korcsolyára, nagypénteki, rendelkezik, színanyagot,
© 2013 TVN.HU Kft.