Belépés
Mitől halászlé? Max hallé,nem?
Ez olyan, mint a csikós tokány például. A halásznak a fő eledele lehetett régebben a halászlé, egyértelmű az elnevezés. A gulyáslevesen sem gondolkozunk el, természetes, hogy a gulyások fő eledele lehetett egykor a pusztában....
2011-02-06 14:49:33
Mitől halászlé? Max hallé,nem?
...őregbajai!

Nálunk a városban több mint 50 éve kinevetik ha valaki halászlét csinált és nem hallét,az etimologián persze mindig lehet vitatkozni, de hagyjuk ezt a nyelvészekre. Aki halászlét emlegetett azt ugratták hogy esetleg nem lófejből készült-e.
Mindenfelé hol hal terem készitenek levest is belőle, de mint tudjuk Baja a hallé fővárosa!...
2011-02-06 11:17:08
Mitől halászlé? Max hallé,nem?
A halászlé eredetileg "halpaprikás halászosan" nevet viselte.
A nevét onnan kapta " halászlé " , hogy anno...de most is jellemző ...
amikor a halász vagy pecás kifogta a halat, máris fejbekólintotta, megtisztította és elkészítette
ezt a pompás eledelt. Tehát halászleven a "halászok által készített lét értjük."
Lehet, hogy néha leforrázták-forrázák az ujjukat:) ...
2011-02-06 10:44:36
Mitől halászlé? Max hallé,nem?
A halászlé szerintem ,ami igazán halászból készül azt az emberevő őserdei indiánoktudják jól elkészíteni.Ha meg ha a halász leve akkor az nem biztos hogy jó is....
2011-02-06 10:25:02
Kínaí praktikák egészségre....
... furán is hangzik, meleg tojásos rizst, húslevest, tojáslevest vagy bármilyen tésztás leve...
2011-02-04 19:48:39
Bográcsozás
... tájegységenként változott a keleti régióban üstnek a Duna mellett bográcsnak, Nyugat Magyarországon pedig vasfazéknak hívták. Ahány ház annyi ételt készítettek el a bográcsban van ahol a halászlé híres és van ahol a pörkölt a legjobb bográcsos étel.

Bár igazi magyar híresség, nem mai találmány a bogrács. Árpád kori régészeti leletek között sok ilyen főzőedényt találtak,...
2011-02-04 19:37:37
Megtetszett
... előtt füldugó a korgó gyomor neszeinek kiküszöbölése.

SZOMBAT:
Reggeli: Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé szacharinnal,
nyomelemekkel ízesítve.
Ebéd: "Halászlé, túrós csusza, sütemény" címmel frappáns epigramma
megalkotása, egy teljes kockasajt parádi vízzel.
Vacsora: Paradicsombelsőség, kamillatea, egy teljes rúd ropi.

VASÁRNA...
2011-02-02 21:59:06
Heti étrend (vicces)
... előtt füldugó a korgó gyomor neszeinek kiküszöbölése.

SZOMBAT:
Reggeli: Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé szacharinnal,
nyomelemekkel ízesítve.
Ebéd: "Halászlé, túróscsusza, sütemény" címmel frappáns epigramma
megalkotása, egy teljes kockasajt parádi vízzel.
Vacsora: Paradicsombelsőség, kamillatea, egy teljes rúd ropi.

VASÁRNAP...
2011-02-02 09:25:05
Receptek
... fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára lesütjük meghintjük pirospaprikával, majd ráöntjük a tejfölt, melybe 1 kanálnyi mustárt keverünk.
Galuskával tálaljuk.

Nagybaracskai halászlé "Sobri" Jóska módra
Hozzávalók: 3 kg hal (ponty és lehetőleg más fajták is), 3 fej vöröshagyma (lúdtojásnyiak), 9-10 evőkanál fűszerpaprika, 1-2 db hüvelyes paprika, 1-3 db csereszny...
2011-01-31 17:09:19
Receptek
...
Körösi halászlé
Hozzávalók: 3 kg vegyes hal (tisztított), 2 kg pontyfilé, 35 dkg hagyma, 4-5 db csípős zöldpaprika, 3 db közepes nagyságú paradicsom, 15-20 dkg őrölt paprika, 3-5 dkg erős csemegepaprika őrlemény, piros-arany, 4 gerezd fokhagyma, delikát ételízesítő, só
Elkészítése:
Alaplé: A tisztított halat, aprólékot, az összevágott fokhagymát és hagymát, zö...
2011-01-30 11:05:23
1 2 3 .......................71 72 73 74 ...........107 108 ...........142 143 144 
Címkék: Nyugat Magyarországon, csikós tokány, városban több, etimologián persze, hallé fővárosa, halászlé eredetileg, nevét onnan, halász vagy, pompás eledelt, halászlé szerintem, emberevő őserdei, halász leve, keleti régióban, halászlé híres, legjobb bográcsos, korgó gyomor, teljes kockasajt, tisztított halat, összevágott fokhagymát, tájegységenként, fejbekólintotta, pirospaprikával, csemegepaprika, magyarországon, megtisztította, indiánoktudják, nyomelemekkel, nagybaracskai, kiküszöbölése, gulyáslevesen, lúdtojásnyiak, fűszerpaprika, szacharinnal, gondolkozunk, almaszeletek, elkészítette, nyelvészekre, bográcsozás, elkészíteni, zöldpaprika, tojáslevest, leforrázták, megalkotása, elkészítése, etimologián, vasfazéknak, megtetszett, készítettek, halpaprikás, ételízesítő, természetes, összevágott, vöröshagyma, halászleven, túróscsusza, bográcsban, bográcsnak, egészségre, fokhagymát, halászosan, eredetileg, készitenek, mindenfelé, tisztított, emlegetett, vitatkozni, főzőedényt, paradicsom, meghintjük, kamillatea, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.