Belépés
Szegedi halászlé (Nagy Pista)
...

Fél kg apróhal, vagy fej 2 kg ponty, fél kg ikra és tej, 2 db hagyma, 2 db zöldpaprika, 10 dkg pirospaprika, 1 db burgonya, i ek zsír, só

�Megfőzzük az apróhalat, a fejet, a szeletekre vágott hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát zsírral és annyi sós vízzel, hogy az egészet ellepje. Amikor megfőtt, levét leszűrjük egy lábasba, szitán belepasszírozz...
2010-12-11 04:45:06
Szegedi halászlé (régi recept)
...

" Többféle halat: harcsát, kecsegét, pontyot, tokot kell választani, megtisztítani, megmosni, s azután fölbontani (a fölbontásnál vigyázzunk, hogy az epehólyag el ne fakadjon). Ha nem rendelkezünk mindnégy féle hallal, elég három, sőt kétféle is: de lehet harcsából, vagy pontyból, magából is ízletes paprikást főzni. Bográcsba vagy lábasba öntsünk 1-2 ujjnyi sós vizet...
2010-12-11 04:44:44
Szegedi halászlé
...
Elkészítése: Több féle halat, úgymint kecsege, harcsa, pontyot megtisztítva jól megmosunk, és kétujjnyi széles darabokra vágunk.

Bográcsba, vagy lábosba teszünk kétujjnyi vizet, megsózzuk, s a földarabolt halat belerakva most még annyi vizet öntünk hozzá, hogy a halat befödje. Ha a víz forr és habzani kezd, két fej karikára vágott hagymát szórunk bele s kanalank...
2010-12-11 04:44:22
Solya féle halászlé
... nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban megüvegesítjük, belekeverünk 3 púpos ek pirospaprikát, 1 mk. borsot, 1 mk. sót, föleresztjük 6 tányér vízzel, beleteszünk farka felőli részt, fejet, 3 halászlékockát, 1 kis burgonyát. Legnagyobb lángon fél óráig forraljuk. Az egészet átpasszírozzuk, újra felforraljuk, kis lángra állítva beletesszük a halszeleteket, 10-15 perc múlva kész....
2010-12-11 04:43:57
Révfalusi regős halászlé 3.
...
Hozzávalók: 30 dkg ponty, 5 dkg zsír, 2 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 1 kg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 3 dl tejföl, fokhagyma, só, bors, 2 dkg pirospaprika, 1 babérlevél, erőspaprika

Elkészítése: A halat felbontom, kifilézem, a filét besózva félreteszem. A halfejből, a csontokból a harmadrész hagymával, fokhagymával, sóval ha...
2010-12-11 04:43:34
Révfalusi regős halászlé 2.
...

Hozzávalók: 1,5 kg ponty, 3 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 babérlevél, erőspaprika

Elkészítése: A halat felbontom, kifilézem. A halfejből, a csontokból fele hagymával, sóval hallevet főzök. A hagyma másik felét apróra vágom, ...
2010-12-11 04:43:12
Révfalusi regős halászlé 1.
...

Hozzávalók: kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erőspaprika

Elkészítése: A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot...
2010-12-11 04:42:48
Halászlé 11. (Júlia módra)
... másik kis edényben felhevítem az olajat, a tűzről lehúzva belekeverem a megmaradt pirospaprikát, majd rögtön ráöntöm a vörösbort, és jól összeforralom. Az így kapott levet beleöntöm a fövő halászlébe. Nem szabad keverni, csak rázogatni kell az edényt, nehogy a halhús összetörjön. A halászlét teljesen kihűtöm, majd adagokra osztva lefagyasztom. Fogyasztás előtt néhány órával kivesz...
2010-12-11 04:40:13
Halászlé 10. (Gregor-módra)
... vöröshagymával együtt kb. 1 órán keresztül bő vízben megfőzzük (só nélkül), majd a nagyobb csontokat eltávolítva átpasszírozzuk. Az így kapott, nem valami bizalomgerjesztő lében feloldunk 4 db halászlékockát, tetszés szerint sózzuk, paprikázzuk és felforraljuk. Mikor már lobogva forr, beleengedjük a halszeleteket, 1/4 óráig főzzük teljes lángon. (Egy evőkanál ecetet tegyünk a lébe...
2010-12-11 04:39:50
Halászlé 9. (csészében)
...

Hozzávalók (4 személyre): 2 kg-os ponty, 1 kg keszeg, 2 nagy fej hagyma, 2 db zöldpaprika, 1 kis paradicsom, 2 cseresznyepaprika, 1 kk. édes pirospaprika, 1 kk. só

Elkészítése: A halakat jól megtisztítjuk. Ügyeljünk ara, hogy a ponty fejéből kivegyük az ún. keserűfogat. Ezután a ponty fejét és valamennyi keszeget két liter hideg vízben elkezdjük lassú tűzö...
2010-12-11 04:39:28
1 2 3 ..........................82 83 84 .............123 124 ............163 164 165 
Címkék: Nagy Pista, szeletekre vágott, burgonyát zsírral, egészet ellepje, fölbontásnál vigyázzunk, földarabolt halat, halat befödje, egészet átpasszírozzuk, halat felbontom, filét besózva, harmadrész hagymával, csontokból fele, hagyma másik, bográcsban felhevítem, hagymát apróra, zsíron megpirítom, tűzről lehúzva, megmaradt pirospaprikát, fövő halászlébe, halhús összetörjön, halászlét teljesen, nagyobb csontokat, evőkanál ecetet, ponty fejéből, ponty fejét, bizalomgerjesztő, vöröshagymával, átpasszírozzuk, halászlékockát, megüvegesítjük, belepasszírozz, halszeleteket, pirospaprikát, összeforralom, megtisztítani, megtisztítjuk, leveszöldség, felforraljuk, pirospaprika, fokhagymával, föleresztjük, zöldpaprikát, belekeverünk, fölbontásnál, beleengedjük, megtisztítva, halaprólékot, rendelkezünk, lefagyasztom, beleteszünk, földarabolt, elkészítése, eltávolítva, összetörjön, paprikázzuk, zöldpaprika, keserűfogat, belekeverem, félreteszem, erőspaprika, pontyszelet, beletesszük, vigyázzunk, hozzávalók, csontokból, felhevítem, paradicsom,
© 2013 TVN.HU Kft.