Belépés
Halászlé 8.
... ponty, 1 db kisebb harcsa, 1 db kisebb kecsege, 1 db kisebb süllő, 20 dkg vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, fűszerpaprika, cseresznye-paprika.

Igazán ízletes halászlét több féle halból lehet főzni, mert a különböző halak ízének összessége adja meg az igazi zamatot.

Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, 5-6 dkg-os darabokra vágjuk, besózzuk. ...
2010-12-11 04:39:08
Halászlé 7.
...

Hozzávalók: 2 kg élő ponty, 250 g vöröshagyma, 150 g zöldpaprika, 70 g friss paradicsom, 30 g fűszerpaprika.

Elkészítése: A halat lepikkelyezzük, kibelezzük. A halhúst a gerinccsont két oldaláról lefejtjük. Ha a filé vastagabb részét egy nagyon éles, vékony pengéjű késsel milliméterenként bevagdossuk, a halszeletek gyakorlatilag szálkamentesek lesznek. A f...
2010-12-11 04:38:43
Halászlé 6.
... cseresznyepaprika.

Elkészítése: A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejéből, az uszonyokból és a filézés után kikerülő csontokból, valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé alaplevét, a halfilét pedig beletesszük a levesbe. (Aki nem tud halat tisztítani és filézni, vagyis szálkátlanítani, az vásároljon halászlének való halaprólékot és négy szelet halat.) Jó ...
2010-12-11 04:38:22
Halászlé 5.
... másik kis edényben felhevítem az olajat, a tűzről lehúzva belekeverem a megmaradt pirospaprikát, majd rögtön ráöntöm a vörösbort, és jól összeforralom. Az így kapott levet beleöntöm a fövő halászlébe. Nem szabad megkeverni, csak az edényt rázogatni, nehogy a halhús összetörjön. A vörösborral még egyszer felforralom, és tűzforrón tálalom. Aki szereti a csípős ízeket, az külön is me...
2010-12-11 04:38:01
Halászlé 4.
... só.

Előkészítése: A halat megtisztítom, szeletekre vágom. A fejéből, az uszonyokból, valamint a filézés (szálkátlanítás) vagy szeletelés után kikerülő csontokból, leeső apró haldarabkákból készítem a halászlé alaplevét, a halszeleteket pedig a levesbe teszem. A hagymát megtisztítom, és karikára vágom. A fokhagymát finomra aprítom.

Elkészítése: Nagy fazék aljá...
2010-12-11 04:37:41
Halászlé 3.
... alapléhez: 0,5 kg kárász vagy keszeg feldarabolva, egy 1,5 kg-os nyurgaponty feje, farka, uszonyai, 2 nagyobb vöröshagyma, 3-4 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 cső, csípős zöldpaprika, só, 2 halászlékocka.

A levesbe: a nyurgaponty felszeletelve, 2 evőkanál édes fűszerpaprika, 1 evőkanál, csípős fűszerpaprika, 10-15 dkg ikra és haltej.

Elkészítése: A halakat...
2010-12-11 04:35:19
Halászlé 2.
...

Hozzávalók: 1 kg tisztított ponty, 2 nagy fej vöröshagyma, só pirospaprika

Elkészítése: A ponty uszonyait, fejét, farkát, lenyúzott bőrét, kockára vágott hagymát fazékba rakjuk, sózzuk, paprikázzuk, annyi vizet teszünk hozzá, ami ellepi. Nagy lángon addig főzzük, míg a feje szétesik. Tésztaszűrőn átszűrjük, 2-2,5 liternyire felengedjük, literenként 1 ek. p...
2010-12-11 04:34:43
Halászlé 1.
...

Hozzávalók: 2 kg élő ponty, 150 g zöldpaprika, 250 g vöröshagyma, 70 g friss paradicsom, só, 30 g fűszerpaprika.

Elkészítése: Először alaplevet készítünk, melyhez legmegfelelőbb a friss - lehetőleg nem fagyasztott - ponty feje, gerince, uszonyai, bőre, de elkészíthető apróbb, kevésbé értékes halból is, melyeket hagymával, sóval, esetleg zöldpaprika és para...
2010-12-11 04:34:20
Fajszi halászlé (egyszerű módo
...

Hozzávalók: Fél kg apróhal, fél kg nagyobb hal (ponty, harcsa, kecsege stb.), 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 1 ek paprika, só, halászlétészta

Elkészítése: A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem az apróhalat és háromnegyed órán át i...
2010-12-11 04:33:55
A TISZAI halÁSZLÉ
... halászosan" nevű ételnek az elkészítési módját. Ennek, mármint a "halászos módnak..." a lényege az, hogy minden hozzávalót egyszerre teszünk bele a bográcsba.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.
A TISZAI HALÁSZLÉ

Érdemes tisztázni, hogy mitől tisz...
2010-12-11 04:33:02
1 2 3 ..........................82 83 84 85 ............123 124 ............163 164 165 
Címkék: TISZAI HALÁSZLÉ, különböző halak, igazi zamatot, halakat megtisztítjuk, halat lepikkelyezzük, filé vastagabb, nagyon éles, halszeletek gyakorlatilag, halat megtisztítjuk, filézés után, apró haldarabkákból, halászlé alaplevét, halfilét pedig, vásároljon halászlének, tűzről lehúzva, megmaradt pirospaprikát, fövő halászlébe, edényt rázogatni, halhús összetörjön, csípős ízeket, halat megtisztítom, halszeleteket pedig, levesbe teszem, hagymát megtisztítom, fokhagymát finomra, nyurgaponty felszeletelve, ponty uszonyait, feje szétesik, bográcsban felhevítem, hagymát apróra, zsírban megpirítom, elkészítési módját, régi tiszai, dunai módhoz, milliméterenként, szálkátlanítani, haldarabkákból, lepikkelyezzük, szálkamentesek, szálkátlanítás, halászlétészta, legmegfelelőbb, megtisztítjuk, fűszerpaprika, gyakorlatilag, összeforralom, pirospaprikát, halászlékocka, felszeletelve, halszeleteket, passzírozták, halaprólékot, megtisztítom, tésztaszűrőn, feldarabolva, előkészítése, elkészíthető, pirospaprika, zöldpaprika,
© 2013 TVN.HU Kft.