Belépés
Vegyes mediterrán ízvilág....
... megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felér...
2017-07-12 12:51:10
Hungarikum
... komolyan. Ami például most szegedi halászlé néven hungarikum lett, az nem más, mint a ,,vendéglátós halászlé". Megfőzik a hal farkát, fejét, átpasszírozzák, és abba főzik bele a haldarabokat. Készülhet így is nagyon jó ízű étel, de ez mitől hungarikum? - teszi fel a fent említettekhez hasonlóan a kérdést a gasztronómiai szakember. Attól, hogy hungarikum, el lehet ...
2017-04-05 08:50:01
Gombás hal kapormártással
... tejszín

bors
cukor
ecet



ELKÉSZÍTÉS:
A halat megmossuk, leszárítjuk, besózzuk és 4-5 cm vastagságú darabokra felszeleteljük. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A haldarabokon elosztjuk, óvatosan a baconszeletekbe beletekerjük, és egy mély tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük. Az olajjal meglocsoljuk, és 180 C-fokos s...
2017-03-25 13:03:57
Vajhal citromos-gyömbéres dukkah-bundában
... beleforgatjuk, hogy mindenhol érje, és 5 percre félretesszük.
Ez alatt egy tepsit sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal kibélelünk, és a sütőt 150 fokra előmelegítjük. A haldarabokat egymás mellé, kis helyközöket hagyva, lerakjuk a tepsibe. 15 perc alatt légkeveréses sütőben elkészül. Amennyiben nincs légkeverés, a tepsit tegyük a sütő középső sínjére, és 170-180 fok...
2017-03-20 22:53:32
Citromos-vajas sült hal recept
... lisztet a sóval, borssal.
Citromos-vajas sült hal recept 3. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 4. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 5. fázisfotó
3
A haldarabokat forgassuk bele a lisztbe.
Citromos-vajas sült hal recept 6. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 7. fázisfotó
4
Egy teflonos serpenyőt pár csepp olívaolajjal f...
2017-01-11 14:05:38
Finom ételek mediterrán beütéssel
... megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felér...
2016-07-07 13:07:19
Ponty sörtésztában
... darabokra vágjuk, sózzuk. Az olajat 180 C-ra hevítjük egy serpenyőben, az előkészített halfiléket lisztbe forgatjuk. A szifonból egy tálba töltjük a panírmasszát, beleforgatjuk a lisztezett haldarabokat, és a felhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat. Burgonya- vagy zöldborsópürével tálalhatjuk.

(Á...
2015-12-10 17:05:40
Gondozó nevel egy pingvinfiókát a Szegedi Vadasparkban
... fióka - amely szerencsére hamar elfogadta a "pótmamáját" - kezdetben három óránként kapott heringből és a szükséges vitaminokból, tápanyagokból készült pépet. Idővel egyre nagyobb méretű haldarabokra szoktatják rá, majd egész halakat eszik majd - ahogy az idősebbek. A szakemberek arra törekszenek, hogy felnőve visszakerülhessen a csapatába, ahol már vannak korábban szintén kézben ...
2015-11-18 12:18:23
fűszeres halfalatok
... s legalább . 2 órára .
panirozáshoz : kikeverem a liszteket, kevés vizzel elkeverem , s hozzákeverm a kurkumát, masalát, chilit, koriandert, köményt, korianderlevelet,
a haldarabokat a panirban bőven megforgatom és az olajban kisütöm .
hagyma karikával uborkával tálalom .

...
2015-10-29 13:35:18
Tiszai halászlé
... pirospaprikát, és engedd fel 5-6 liter vízzel. Az apróra vágott kishalakat szintén add hozzá, de a pontyszeleteket még ne tedd bele, hanem sózd meg és tedd hűtőbe őket. Amikor a kis haldarabok már puhák, vedd le a lét a tűzről, és passzírozd át az egészet. Használhatsz halpasszírozót, vagy egy kisebb lyukú szűrőt is. Tedd vissza a tűzre a sűrű levet, majd szórd bele a karikára vág...
2015-10-13 08:27:04
1 2 3 .9 10 .14 15 .17 18 19 
Címkék: Szegedi Vadasparkban, kenyér héját, szeleteket megpirítjuk, párolt haldarabokat, léből kiszedjük, szelet kenyérre, párolóléhez hozzáöntjük, fent említettekhez, gasztronómiai szakember, halat megmossuk, gombát megtisztítjuk, haldarabokon elosztjuk, baconszeletekbe beletekerjük, mély tepsibe, olajjal meglocsoljuk, tepsit sütőpapírral, haldarabokat egymás, tepsit tegyük, sütő középső, haldarabokat forgassuk, teflonos serpenyőt, előkészített halfiléket, tálba töltjük, lisztezett haldarabokat, felhevített olajban, felesleges olajat, szükséges vitaminokból, szakemberek arra, panirban bőven, olajban kisütöm, apróra vágott, kisebb lyukú, sűrű levet, korianderlevelet, zöldborsópürével, megfonnyasztjuk, baconszeletekbe, pontyszeleteket, átpasszírozzák, kapormártással, felszeleteljük, halpasszírozót, szűrőkanállal, beleforgatjuk, említettekhez, papírtörlővel, pingvinfiókát, tápanyagokból, gasztronómiai, halszeleteket, előmelegítjük, pirospaprikát, megtisztítjuk, haldarabokat, félretesszük, sütőpapírral,
© 2013 TVN.HU Kft.