|
|
|
... megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felér... |
2017-07-12 12:51:10 |
|
|
|
|
|
|
... komolyan. Ami például most szegedi halászlé néven hungarikum lett, az nem más, mint a ,,vendéglátós halászlé". Megfőzik a hal farkát, fejét, átpasszírozzák, és abba főzik bele a haldarabokat. Készülhet így is nagyon jó ízű étel, de ez mitől hungarikum? - teszi fel a fent említettekhez hasonlóan a kérdést a gasztronómiai szakember. Attól, hogy hungarikum, el lehet ... |
|
2017-04-05 08:50:01 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
só
bors
cukor
ecet
ELKÉSZÍTÉS:
A halat megmossuk, leszárítjuk, besózzuk és 4-5 cm vastagságú darabokra felszeleteljük. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A haldarabokon elosztjuk, óvatosan a baconszeletekbe beletekerjük, és egy mély tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük. Az olajjal meglocsoljuk, és 180 C-fokos s... |
2017-03-25 13:03:57 |
|
|
|
|
|
|
... beleforgatjuk, hogy mindenhol érje, és 5 percre félretesszük.
Ez alatt egy tepsit sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal kibélelünk, és a sütőt 150 fokra előmelegítjük. A haldarabokat egymás mellé, kis helyközöket hagyva, lerakjuk a tepsibe. 15 perc alatt légkeveréses sütőben elkészül. Amennyiben nincs légkeverés, a tepsit tegyük a sütő középső sínjére, és 170-180 fok... |
|
2017-03-20 22:53:32 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet a sóval, borssal.
Citromos-vajas sült hal recept 3. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 4. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 5. fázisfotó
3
A haldarabokat forgassuk bele a lisztbe.
Citromos-vajas sült hal recept 6. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 7. fázisfotó
4
Egy teflonos serpenyőt pár csepp olívaolajjal f... |
|
2017-01-11 14:05:38 |
|
|
|
|
|
|
... megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felér... |
2016-07-07 13:07:19 |
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágjuk, sózzuk. Az olajat 180 C-ra hevítjük egy serpenyőben, az előkészített halfiléket lisztbe forgatjuk. A szifonból egy tálba töltjük a panírmasszát, beleforgatjuk a lisztezett haldarabokat, és a felhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat. Burgonya- vagy zöldborsópürével tálalhatjuk.
(Á... |
2015-12-10 17:05:40 |
|
|
|
|
|
|
... fióka - amely szerencsére hamar elfogadta a "pótmamáját" - kezdetben három óránként kapott heringből és a szükséges vitaminokból, tápanyagokból készült pépet. Idővel egyre nagyobb méretű haldarabokra szoktatják rá, majd egész halakat eszik majd - ahogy az idősebbek. A szakemberek arra törekszenek, hogy felnőve visszakerülhessen a csapatába, ahol már vannak korábban szintén kézben ... |
2015-11-18 12:18:23 |
|
|
|
|
|
|
... s legalább . 2 órára .
panirozáshoz : kikeverem a liszteket, kevés vizzel elkeverem , s hozzákeverm a kurkumát, masalát, chilit, koriandert, köményt, korianderlevelet,
a haldarabokat a panirban bőven megforgatom és az olajban kisütöm .
hagyma karikával uborkával tálalom .
... |
2015-10-29 13:35:18 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikát, és engedd fel 5-6 liter vízzel. Az apróra vágott kishalakat szintén add hozzá, de a pontyszeleteket még ne tedd bele, hanem sózd meg és tedd hűtőbe őket. Amikor a kis haldarabok már puhák, vedd le a lét a tűzről, és passzírozd át az egészet. Használhatsz halpasszírozót, vagy egy kisebb lyukú szűrőt is. Tedd vissza a tűzre a sűrű levet, majd szórd bele a karikára vág... |
2015-10-13 08:27:04 |
|
|
|
|