Belépés
Miért fontosak az omega zsírsavak?
... sütéshez, illetve főzéshez érdemes kókuszzsírt vagy teavajat használnunk.

Kinek kell fokozottan figyelni az omega-3 fogyasztásra?
Egészségtelen táplálkozással élők, halfogyasztás hiánya esetén
Elhízás esetén - szakorvossal való konzultáció szerint
Magas koleszterinszint esetén - szakorvossal való konzultáció szerint
Szív- és érrendsze...
2023-02-18 19:28:24
Stroke-csökkentő táplálékok
... vérnyomás megszüntetése szerepel. A megfelelő étrend nagyban hozzájárul a vérnyomás normalizálásához és ezzel együtt a stroke kockázatának jelentős mértékű csökkentéséhez.

A halfogyasztás nagyon egészséges. Nemhiába javasolják a fogyasztását táplálkozási szakértők legalább heti három alkalommal. A halakban - például a lazacban, a tonhalban vagy a makrélában –...
2022-08-03 23:17:19
A köszvény otthoni ellátása természetes módszerekkel
... is.

A köszvényes betegség tüneteit a stressz nagymértékben felerősíti. A stresszt sokféleképpen lehet csökkenteni, például mozgással, meditációval vagy zenehallgatással.

A halfogyasztás nagyon ajánlatos a köszvényben szenvedő betegek számára, ugyanis egyes halak olyan gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaznak, amelyek csökkenthetik a duzzanatot, hiszen hat...
2022-07-11 21:09:43
Szivbetegségre-gyógyító ételek
... egészségnek örvendjen!

A szív egészségének fenntartására az egyik legjobb táplálék nem más, mint a halak, amelyek tele vannak egészséges omega-3 zsírsavakkal. A rendszeres halfogyasztás alacsonyabb trigliceridszintet eredményez, csökkenti az artériák falán a plakk-képződést és ily módon segít a vérnyomás optimalizálásában.

A lenmag is gazdag forrása az omega-...
2022-06-05 21:37:15
A pajzsmirigy egészségét védő étrend
... jellemző).

A Jód kétélű fegyver. A hiánya, de a túlzott mennyisége is károsítja a
pajzsmirigyet. Japánban pl. nagyon magas a jód bevitel a sok tengeri
hínár és halfogyasztás miatt, mégis a Hashimoto betegség előfordulása
meglehetősen gyakori.

Ma a Hashimoto thyreoiditist autoimmun betegségnek tartjuk: anti TPO
titer magas (thyreoperoxi...
2021-11-16 04:51:25
A pajzsmirigy egészségét védő étrend
... formája a jellemző).

A Jód kétélű fegyver. A hiánya, de a túlzott mennyisége is károsítja a pajzsmirigyet. Japánban pl. nagyon magas a jód bevitel a sok tengeri hínár és halfogyasztás miatt, mégis a Hashimoto betegség előfordulása meglehetősen gyakori.

Ma a Hashimoto thyreoiditist autoimmun betegségnek tartjuk: anti TPO titer magas (thyreoperoxidáz enzim), ...
2021-11-15 16:28:17
A szív egészségéért:hallal és halolajjal sokat tehetünk
... törekedni, melyek omega-3 zsírsavat és alfa linolénsavat (ALA) tartalmaznak. Ebbe a csoportba tartozik a dió, a chiamag, a lenmag, illetve a kendermag.

Milyen előnyei vannak még a halfogyasztásnak? Amellett, hogy halak gazdag forrásai az omega-3 zsírsavnak, még vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaznak, különösen D-vitaminban gazdagok.

Az omega-3 zsírsav...
2021-05-17 19:07:08
Vércukorszintet szabályozó táplálékok
... szervezetükbe, hiszen ez akár még inzulinrezisztenciát is okozhat. Naponta, azaz rendszeresen szükséges zöldségeket fogyasztani, 4-5 kisebb adagra felosztva.

A rendszeres halfogyasztás nemcsak a diatétesz, hanem más betegségek megelőzésére is javasolt. A hal kiváló fehérjeforrás, így mindenki bátran fogyaszthatja. Gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak, melyek nagyszer...
2020-11-30 22:43:04
Befejeződött az országos rendkívüli haltelepítés az állami tulajdonú horgászvizeken
... korlátozások fokozatos enyhítése mellett hatékonyan szolgálja a dinamikusan bővülő szabadidős sporthorgászat, a horgász versenysport, valamint a horgászturizmus újraindítását, valamint a halfogyasztás élénkítését is.
Hozzátette: az Agrárminisztérium a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kezdeményezésére, az Agrárkamara támogatásával a koronavírus-já...
2020-05-12 13:42:03
Agrárminiszter: nőtt a halfogyasztás Magyarországon
...
Nagy István azt mondta, a kormány és a tárca számára fontos, hogy a családok egészségesen táplálkozzanak, a magyar halak nagyon finomak, és örvendetes, hogy az elmúlt tíz évben nőtt a halfogyasztás.
Az egy főre jutó halfogyasztás elérte a 6,73 kilogrammot. Az a cél, hogy ez a mennyiség 2023-ra egy kilogrammal növekedjen - tette hozzá a miniszter megjegyezve, hogy ennek é...
2020-01-15 13:51:55
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: Magyar Akvakultúra, Halászati Szakmaközi Szervezet, Nagy István, omega zsírsavak, köszvény otthoni, pajzsmirigy egészségét, szív egészségéért, országos rendkívüli, állami tulajdonú, halfogyasztás Magyarországon, omega-3 fogyasztásra, megfelelő étrend, vérnyomás normalizálásához, stroke kockázatának, halfogyasztás nagyon, fogyasztását táplálkozási, halakban &#8211, tonhalban vagy, makrélában &#8211, köszvényes betegség, stressz nagymértékben, stresszt sokféleképpen, köszvényben szenvedő, szív egészségének, egyik legjobb, rendszeres halfogyasztás, artériák falán, vérnyomás optimalizálásában, túlzott mennyisége, csoportba tartozik, omega-3 zsírsavnak, omega-3 zsírsav, omega-3 zsírsavaknak, dinamikusan bővülő, horgász versenysport, horgászturizmus újraindítását, halfogyasztás élénkítését, tárca számára, családok egészségesen, magyar halak, mennyiség 2023-ra, kilogrammal növekedjen, miniszter megjegyezve, kezdeményezésére, zenehallgatással, normalizálásához, halfogyasztásnak,
© 2013 TVN.HU Kft.