Belépés
Hasnyálmirigygyulladás utáni diétás tanácsok otthonra
... is
lehet. Cserépedényben, roston is elkészíthetők.
Nem javasolt: öreg vagy hizlalt állatok húsa, érlelt vadhúsok, füstölt-pácolt húskészítmények, zsíros
halak, olajos halkonzervek, szalonna, tepertő, bő zsírban sült ételek, belsőség, kocsonya, hurka, kolbász,

Tej, tejtermékek: fogyasztása egyéni tűrőképességtől függ, kezdetben, kis mennyiségben, főleg éte...
2023-05-15 11:38:36
Egyem-ne egyem?
... marcipán, nugát és máktöltelék eltarthatóságát. A pék- és cukrászárukon az anyag öszetételének feltüntetése nem kötelező. Az EU a következő termékeknél tervezi az engedélyezést: levesek, halkonzervek, reggeliző-gabonafélék (müzli, dió és mogyorófélék, valamint fűszerek. A BHT csak rágóguminál engedélyezett. A rágcsálóknál részben rákkeltő, részben a rák kialakulását gátló hatást f...
2023-03-04 11:12:22
Koronavírus - 37 százalékkal nőtt Romániában a kiskereskedelmi forgalom február végén, március elején
... és 15. közötti időszakban ugrottak meg, amikor már a lakosság tudta, hogy a járvány elérte Romániát. Ekkor elkezdték korlátozni a kijárást, így megindult a tartalékolás. Például a halkonzervek eladása csaknem megháromszorozódott, szappanból és testápoló szerekből csaknem az ötszörösét adták el, míg a tészták értékesítése majdnem a négyszeresére nőtt a tavalyi év azonos időszakához...
2020-03-27 16:53:01
Az egészséges táplálkozás pillérei
... vitamin fordul elő nagyobb mennyiségben. A halfogyasztás hozzájárul többek között a szervezet magnézium-, vas-, szelén-, jód-, és cinkellátásához. A puha, ehető halcsontokat tartalmazó halkonzervek gazdagok kalciumban is.

Ahhoz, hogy testünk hosszú láncú omega-3-zsírsav szükségletét biztosítani tudjuk, hetente legalább 2 alkalommal fogyasszunk tengeri halat! Csináljunk...
2015-10-28 15:15:11
Néha viszket, néha fáj ...
... listája pedig korántsem rövid.

A magas hisztamintartalom miatt kerülni kell a belsőségek, füstölt hús, kolbász, sonka (különösen a szárított), a csirke, a halkészítmények (halkonzervek, rák, kagyló, csiga, polip), az érlelt sajtok (Camembert, Brie, Gruyere, Ceddar, Roquefort) és a parmezánhoz hasonló, hosszú érlelésű kemény sajtok (minél hosszabb az érlelési idő, annál ...
2015-06-22 20:32:04
Higany-horror: honnan van? Miért veszélyes?
... összetevői
- krémek, kozmetikumok (babaápoló szerek is!), és kiemelten a fényvédő krémek közül jó pár
- egészségügyi betét, tampon, pelenka (!)
- ivóvíz
- tengeri halak, halkonzervek
- élelmiszerek, köztük egyes bébitápszerek is!
- krematóriumok (a holttestekben lévő higany a hamvasztás során a légkörbe kerül)
- ipari és mezőgazdasági tevékenység...
2015-06-01 20:39:03
Boltzár és gigaáfa: egyre jobban megéri a határon túl vásáro
... AFP / Andrej Isakovic

,,Átlagosan elmondható, hogy 10-20 százalékkal szinte a legtöbb élelmiszer olcsóbb Szerbiában, de vannak olyanok, főleg a Magyarországon drágább halkonzervek, vagy a jobb, különlegesebb tejtermékek, amelyek akár 30 százalékkal is olcsóbbak" - mondta a hvg.hu-nak Tünde, aki Szegeden lakik, és rendszeresen Szerbiában végzi a nagybevá...
2015-04-27 12:42:48
Elsősegély a kamrából: a tészta
... borsot darálunk bele, akkor is nagyon finom lesz. A paradicsomszószhoz tehetünk apróra kockázott sült húst, maradék felvágottat, húsos szalonnát, esetleg valamilyen halkonzervet. A halkonzervek közül ezekhez az ételekhez az olajban eltett változatok a legjobbak. Ezen kívül a szószunk dinsztelt zöldségekkel is felturbózható. A kész ételt meg különféle elegáns - olasz - ...
2015-01-29 14:23:52
Mujnak (Moynaq) város (19 kép).
... fokozatos kiszáradása miatt az itt lakók nagy része munkanélkülivé vált és a kilátástalanság miatt elköltözött. 1993-ban, amikor már 40 km-rel beljebb esett a partszakasz még mindig halkonzerveket gyártottak a településen. A város fő turisztikai látványossága az Aral-tó egykori, mára kiszáradt medrében álló rozsdás hajóroncsok, a ,,hajók a sivatagban".

...
2014-05-17 20:20:11
Dobozba zárt méreg
... sprotniban Magyarországon.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei határérték feletti benzolszármazékot mutattak ki Lettországból származó tengeri halkonzervekben - közölte Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI érdeklődésére.

...
2014-01-17 07:41:38
1 2 3 4 
Címkék: Andrej Isakovic, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Bognár Lajos, Vidékfejlesztési Minisztérium, kiskereskedelmi forgalom, egészséges táplálkozás, anyag öszetételének, következő termékeknél, rágcsálóknál részben, lakosság tudta, járvány elérte, halkonzervek eladása, ötszörösét adták, tészták értékesítése, négyszeresére nőtt, halfogyasztás hozzájárul, szervezet magnézium-, magas hisztamintartalom, érlelt sajtok, parmezánhoz hasonló, fényvédő krémek, holttestekben lévő, hamvasztás során, légkörbe kerül, legtöbb élelmiszer, halkonzervek közül, olajban eltett, szószunk dinsztelt, kész ételt, kilátástalanság miatt, vidékfejlesztési, halkészítmények, halkonzervekben, húskészítmények, kiskereskedelmi, tűrőképességtől, cinkellátásához, kilátástalanság, eltarthatóságát, munkanélkülivé, cserépedényben, magyarországon, halkonzerveket, élelmiszerlánc, krematóriumok, lettországból, négyszeresére, felturbózható, érdeklődésére, engedélyezést, látványossága, halfogyasztás, engedélyezett, különlegesebb,
© 2013 TVN.HU Kft.