Belépés
PesText: fókuszban a visegrádiak és Törökország irodalma
... rendező és Szőcs Géza költő szeptember 24-én beszélget az A38-on.
A sajtótájékoztatón ott volt a PesText írópályázata, a "Neked mit jelent a szabadság?" két győztese, a szakmai díjat Halleves című versével elnyerő Izsó Zita, illetve a Glamúr című rövidprózájával közönségdíjas Láng Anikó. A két díjazott, valamint a többi tíz shortlistes alkotás angol, magyar, cseh, szlovák és ...
2019-09-11 13:41:26
Gout de France/Good France - Magyar éttermek a francia gasztronómia világünnepén
... régióját: idén Provence gasztronómiája élvez kiemelt figyelmet.
Jerome Szkuta, a budapesti francia rezidencia séfje a provence-i gasztronómiáról szót ejtve kiemelte a híres marseilles-i hallevest és a ratatouille-t. Mint elmondta, a provence-i igazi, könnyű mediterrán konyha, amely gyakran használja a tenger gyümölcseit, sok olívaolajat és a rengeteg napsütésnek köszönhetően ...
2019-03-14 16:11:38
Ízekről -fűszerekről
... káposztának. Húslevesbe, gulyáslevesbe,tojáslevesbe, mindig tegyünk egy-egy mokkáskanálnyit ebből a fűszerből.

Babérlevél: Ez a fűszer is alkalmas a tojásleves, gulyásleves, savanyú halleves, paradicsomleves, ízesítésére. De nem hiányozhat a burgonyafőzelékből és a különböző savanyú káposztából készült ételekből sem. A savanyúság készítésénél is használjuk :uborka, apró...
2018-09-30 16:58:40
Kihagyhatatlan karácsonyi fogás: az 5 leghíresebb magyar...
... beleszaggatni.



Balatoni halászlé

A balatoni halászléhe...
2017-12-23 23:56:04
gyors halleves !
...
400 gramm fehér hal
125 gramm lazac
1 sárga, sárga hagyma
1 fokhagyma
2 evőkanál olajat
2 evőkanál paradicsompüré
2 db sárgarépa
7 dl viz
1 csésze só
1 sáfránykivonat
1 dl zöldborsó
2 dl tejszin
bors

a hagymát, fokhagymát megpiritom olajon , majd hozzáadom a répa karikákat ,borsót s együtt piritom pár per...
2017-09-24 09:08:59
Tájak és ízek - Balatoni kóstoló
A Balatonban sokféle jóízű hal található , hogy a régió
legkedveltebb ételeinek fő eledelei is ezek . A pikáns
balatoni halleves például külön említést érdemel : a
klasszikus halászléről már az 1800 - as években született
feljegyzés - és éppen a Balatonnál . A környék séfjei
szerint a halászlé akkor a legfinomabb , ha minél több
halfajtából kész...
2017-07-01 20:16:44
Köszönöm hogy olvashattam - tanulságos szívbemarkoló !!!
... hálóhoz vezető néhány méteres úton kezünkkel kiszedtünk egy jókora árkot, majd letakartuk hatalmas lapulevelekkel. Most aztán valóban itt volt a nagy öröm, mert az öregember megmaradt hallevesét a bográccsal együtt a vesszőkből font ajtó fölé raktuk, hogy éppen lezuhanjon, amikor kinyitja. Már alig vártuk, hogy megjöjjön az öregember az előző este kirakott hálók felszedése után....
2017-03-01 09:47:54
Olcsó, de lenyűgöző karácsonyi menü
... szerint mást is készíthetünk a zöldségekhez

leves

Egy forró, selymes levessel indíthatjuk a karácsonyi menüt, amihez nem kellenek drága alapanyagok. A hagyományos halleves vagy borleves helyett egy jól fűszerezett sütőtökleves vagy sütőtökkrémleves is tökéletes, de különlegesebb és ünnepibb a látványra is izgalmas céklakrémleves.

Céklakrémleves pe...
2016-12-10 23:51:16
Gyerekeknek
... fölszedi.

Orbán Ottó: A bálna

A bálna, a bálna
tenger tehene,
hasa csupasz,
feje kopasz,
a füle fekete.

A bálna, a bálna,
folyton zabálna
hallevest reggelizik
tengervizet iszik
a bálna, a bálna.

A bálna, a bálna,
hét tenger csodája!
Pléhtébla a víz alatt,
az van rápingálva:
"Vig...
2016-06-07 09:07:31
drotpostagalamb recepttár
... receptek
dpg recepttár 137 könyv
|...
2016-05-13 12:32:26
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Good France, Szőcs Géza, Izsó Zita, Láng Anikó, Jerome Szkuta, Orbán Ottó, francia gasztronómia, szakmai díjat, budapesti francia, provence-i gasztronómiáról, híres marseilles-i, provence-i igazi, tenger gyümölcseit, rengeteg napsütésnek, különböző savanyú, savanyúság készítésénél, balatoni halászléhe, répa karikákat, környék séfjei, halászlé akkor, jókora árkot, nagy öröm, öregember megmaradt, bográccsal együtt, vesszőkből font, előző este, karácsonyi menüt, hagyományos halleves, füle fekete, sütőtökkrémleves, drotpostagalamb, paradicsomleves, mokkáskanálnyit, gasztronómiáról, rövidprózájával, gasztronómiája, céklakrémleves, kihagyhatatlan, paradicsompüré, lapulevelekkel, sáfránykivonat, gulyáslevesbe, közönségdíjas, különlegesebb, legkedveltebb, beleszaggatni, szívbemarkoló, sütőtökleves, írópályázata, készíthetünk, köszönhetően, világünnepén, készítésénél, gasztronómia, tojáslevesbe, zöldségekhez, visegrádiak, halfajtából, legfinomabb, fűszerezett, törökország, indíthatjuk, shortlistes, káposztából, ízesítésére,
© 2013 TVN.HU Kft.