Belépés
Katalin-napi népszokások
... fordítva, azaz Katalin locsog, karácsony kopog.
A népi megfigyelés szerint ha Katalinkor fagyos az időjárás, karácsonykor esni fog, ill. fordítva, ha Katalinkor esik valamilyen halmazállapotú csapadék, nagy valószínűséggel karácsonykor fagyra számíthatunk.

Katalinkor a januári időjárásra is tudunk következtetni. Katalin megmutatja január időjárását.

Ezen...
2020-11-25 21:05:02
Több helyen van tízcentis hó
... vonaltól délre többfelé várható csapadék; k...
2020-03-24 10:32:31
Télies idő lesz a következő napokban
... eső, eső is. A leghidegebb órákban általában mínusz 5 és 0 fok között, napközben 0 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet.
Csütörtökön nyugaton több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék, amely fokozatosan megszűnik. Helyenként erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 4 és 16 fok között várható, nyugaton a leg...
2020-03-22 15:41:58
A lélek kulcs 7. - Aura -
... Misztériumok Szelleme. Hozzárendelve: szeretet és a gyógyítás.
Ibolyaszín: Áldozat Szelleme. Hozzárendelve: rítusok és mágia.
VÖRÖS:
A gyökércsakra színe, szilárd halmazállapotú, emberben a lélek képviselője. Aurában megjelenő vörös szín, a dinamika, akaratérvényesítés, a bátorság, harc, és a düh, valamint az agresszió mutatója. A vörös szín ambicionál, lelkesít, de...
2020-02-14 21:58:18
OVF: a Duna egész magyarországi szakaszán több méteres vízszintemelkedés várható
... jellemzően eső formájában. A meteorológiai előrejelzések szerint a csapadékos időjárás a következő 48 órában is folytatódik, a jelzett lehűlés miatt a keddtől hulló csapadék már vegyes halmazállapotúnak ígérkezik.
A jelentős (három nap alatt területi átlagban a Duna bajor, osztrák területein, a Tisza kárpátaljai részein, valamint a Szamos és a Körösök vízgyűjtőin 60-70 millim...
2020-02-03 15:21:58
Másodfokú riasztások az ónos eső veszélye miatt
... ónos eső miatt.
Csütörtökön napközben újabb csapadékhullám érkezik észak, északnyugat felől, amelyből az esti órákig főként az ország északkeleti harmadán kis mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék valószínű, jellemzően ónos eső, fagyott eső formájában. Éjszaka és pénteken a köddel, rétegfelhőzettel borított területeken előfordulhat ónos szitálás - írták.
Kitértek arr...
2020-01-09 12:51:45
Több megyében ónos esőre figyelmeztetnek
...
Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: az éjszaka második felétől csütörtök délutánig főként az ország északkeleti, északi harmadán kis mennyiségű, vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. Az ónos eső, fagyott eső mellett elsősorban az északkeleti határvidéken kevés hó is hullhat.
Ónos eső veszélye miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar,...
2020-01-08 18:22:44
Időjárás-jelentés
... néhol -10 foknál is hidegebb van a nappali órákban. Péntek estig továbbra is hideg és többnyire száraz levegő áramlik észak felől a Kárpát-medencébe, kisüt a nap, de záporos vegyes halmazállapotú csapadék helyenként kialakulhat.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:
------------------------------------ --------------
A gyengén vagy közepesen felhős...
2019-12-26 16:01:35
Többfelé havazásra, néhány megyében ónos esőre figyelmeztetnek
... Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adták ki a figyelmeztetést.
Mint kiemelték: hétfőn téliesre fordul az időjárás. Vasárnap késő estétől délnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék érkezik, amely hétfő hajnalra eléri az északkeleti megyéket is. Hétfő estig többfelé lehet havazásra, vegyes halmazállapotú csapadékra számítani.
Az érkező csapadék...
2019-12-01 18:51:46
Először találtak vizet egy távoli csillag bolygójának légkörében
... légköre tartalmaz-e a élő szervezetek létrejöttéhez szükséges gázokat.
Lakhatónak akkor tekintenek egy csillag körüli zónát, amikor a hőmérséklet lehetővé teszi a folyékony halmazállapotú víz felszíni jelenlétét az ott keringő bolygókon.
A bolygó, amelynek a légkörében vizet fedeztek fel, a Föld valamivel több mint kétszerese és az úgynevezett szuperföldek közé sorolják....
2019-09-12 18:42:31
1 2 3 ......24 25 ...36 37 ...47 48 49 
Címkék: Misztériumok Szelleme, Áldozat Szelleme, következő napokban, lélek kulcs, távoli csillag, népi megfigyelés, januári időjárásra, leghidegebb órákban, gyökércsakra színe, lélek képviselője, agresszió mutatója, vörös szín, meteorológiai előrejelzések, csapadékos időjárás, jelzett lehűlés, keddtől hulló, esti órákig, ország északkeleti, éjszaka második, északkeleti határvidéken, nappali órákban, ország területén, gyengén vagy, északkeleti megyéket, érkező csapadék, csillag körüli, hőmérséklet lehetővé, folyékony halmazállapotú, légkörében vizet, úgynevezett szuperföldek, rétegfelhőzettel, figyelmeztetést, figyelmeztetnek, valószínűséggel, halmazállapotú, csapadékhullám, hozzárendelve, magyarországi, létrejöttéhez, előrejelzések, meteorológiai, következtetni, misztériumok, karácsonykor, határvidéken, gyökércsakra, előfordulhat, számíthatunk, szuperföldek, vízgyűjtőin, eljuttatott, kárpátaljai, népszokások, hőmérséklet, csütörtökön, leghidegebb, bolygójának, területeken, megfigyelés, északkeleti, kialakulhat,
© 2013 TVN.HU Kft.