|
|
|
... nemcsak a fájdalomra, hanem a testben és az agyban kialakult gyulladásra is hatással van. A többszörösen telítetlen zsírsavak elsősorban az omega-3 zsírsavak, amelyek főleg halakban és halolajokban találhatók meg nagyobb mennyiségben.
A kutatók azt figyelték meg, hogy míg az omega-3 zsírsavak számítanak a legjobb gyulladáscsökkentőnek, addig az omega-6 zsírsavak az elői... |
2024-03-16 22:49:40 |
|
|
|
|
|
|
... egészségére.
A chiamag egyik alkotóeleme az ALA, vagyis az alfa-linolénsav, amely nem más, mint egy omega-3 zsírsav. A hozzáértők szorgalmazzák a rendszeres fogyasztását, leginkább halakban és halolajokban találhatók meg nagyobb mennyiségben. Az omega-3 zsírsavak nagyon sok gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, hiszen csökkentik a szervezetben a gyulladást, de az antiox... |
|
2021-06-15 20:50:49 |
|
|
|
|
|
|
... az omega-6 zsírsavak is megtalálhatóak, és ezeknek az aránya többszöröse az omega-3 zsírsavnak (a lenmagolaj kivételével, melyben több az LNA omega-3, mint az omega-6).
A halolajokban nincs omega-6, tehát a helyes omega-3 - omega-6 arány visszaállításához érdemesebb halolajat fogyasztani.
Végül is ezek a kutatások arra az eredményre jutottak, hogy az em... |
2019-08-16 22:20:25 |
|
|
|
|
|
|
... koriander, pitypang, fehér mályva és kamilla.
Miben található jód? A tengeri halakban, a tojásban, a tejtermékekben, az ivóvízben, a jódozott sóban, a rákokban, a kagylókban és a halolajokban.
Miben van kobalt? A tejtermékekben, a tengeri halakban, a vesében, a húsokban, a petrezselyemben, a Cayenne-borsban, a kasvirágban és a pitypangban.
Kr... |
|
2017-03-31 11:01:52 |
|
|
|
|
|
|
... szervezetedbe, erősítve az immunrendszeredet? Tudd meg, hogy mit érdemes enni!
Az A-vitamin véd a fertőzésekkel szemben és erősíti az immunrendszert. Nagy mennyiségben található a halolajokban, a sárgarépában, a sütőtökben, céklában és a csipkebogyóban is.
A szervezetünknek a téli hónapokban akár napi ötszáz milligramm C-vitaminra is szüksége lehet (dohányoso... |
|
2011-01-06 12:32:02 |
|
|
|
|
|
|
... enni!
Az A-vitamin véd a fertőzésekkel szemben és erősíti az immunrendszert. Nagy mennyiségben található a halolajokban, a sárgarépában, a sütőtökben, céklában és a csipkebogyóban is.
A szervezetünknek a téli hónapokban akár napi ötszáz ... |
2011-01-03 23:09:49 |
|
|
|
|
|
|
... szervezetedbe, erősítve az immunrendszeredet? Tudd meg, hogy mit érdemes enni!
Az A-vitamin véd a fertőzésekkel szemben és erősíti az immunrendszert. Nagy mennyiségben található a halolajokban, a sárgarépában, a sütőtökben, céklában és a csipkebogyóban is.
A szervezetünknek a téli hónapokban akár napi ötszáz milligramm C-vitaminra is szüksége lehet (dohányoso... |
2011-01-02 08:47:45 |
|
|
|
|
|
|
... nagyon alacsony, a hasznos (HDL) pedig igen magas. Ki kell emelni azt is, hogy az eszkimók nem fogyasztanak finomított cukrot. Az eszkimók tápláléka gazdag EPA és DHA, valamint más halolajokban. A kutatások azt mutatták, hogy ezen tápanyagok fogyasztása 50%-al csökkenti a szív és érrendszeri betegségek megjelenését. Az Omega-3 zsírsavak hatásának mechanizmusa többszörösen jelentős... |
2009-02-17 21:59:03 |
|
|
|
|
|
|
... illetve számos betegség kialakulásának megelőzésében .
Ilyen anyagok például a tea és a szőlő polifenoljai, a szója izoflavonjai, a karotinoidok, az olajos magvakban és a halolajokban található zsírsavak. A gyakorló orvosoknak érdemes ismerniük a funkcionális élelmiszer-készítményeket, mert azokat részben táplálkozásterápiás, részben betegségmegelőző céllal ajánlhatnak... |
2008-12-22 15:38:54 |
|
|
|
|
|
|
... élelmiszerekből a rostos anyag kevésbé vagy nem emészthető, de ezek kötik le, például a felesleges koleszterint a belekben, mely így nem raktározódik a testben.
A lenmagolajban és a halolajokban lévő ómega-3 zsírsavak a vérzsír szinteket kedvező irányba befolyásolják. A lenmagolaj (barna lenmagolaj) minden nap alkalmazható étkezés előtt egy evőkanál naponta egyszer.
Hete... |
2008-11-30 11:21:50 |
|
|
|
|