|
|
|
... párolóedény aljába vizet töltünk, majd a fölé helyezett műanyag edénybe beleöntjük a bögrényi rizst, és hozzáadunk ugyanannyi vizet.
Egy-egy darab alufóliára helyezzük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, mindkettőre rárakunk egy-egy citromkarikát, egy-egy ág rozmaringot, majd becsomagoljuk, és a batyukat a párolóedény következő szintjére he... |
2018-08-21 00:58:13 |
|
|
|
|
|
|
... paprikákat, valamint a megtisztított hagymát és édesköményt csíkokra metéljük. Az édeskömény zöldjét félretesszük a díszítéshez. A megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott halszeleteket papírtörlővel leitatjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
Mély serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat. Közepes tűzön a halszeleteket az egyik felükön aranyszínűr... |
|
2018-05-30 23:27:55 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
Elkészítés: A tepsi alját beterítjük a szalonnaszeletekkel. Erre rátesszük a megtisztított, hasábokra vágott
burgonyát, amin elhelyezzük a besózott
halszeleteket. A felkarikázott paprikát és paradicsomot elosztjuk rajta, meghintjük petrezselyemmel. Ugyanezt még egyszer megismételjük. Végül a tetejét meglocsoljuk olajjal.
L... |
2018-05-21 01:13:30 |
|
|
|
|
|
|
... cápaharcsafilé (bármilyen jó)
Fél tojás
2 evőkanál tej
5 dkg morzsa
1 dl olaj
Elkészítés:
A tojást felverjük a tejjel, majd megmártjuk benne a halszeleteket. Utána megforgatjuk a zsemlemorzsába, és közepesen meleg olajban pár perc alatt mindkét oldalát kisütjük.
Hozzávalók a salátához:
20 dkg majonéz
10 dkg tejfö... |
|
2018-02-18 08:43:21 |
|
|
|
|
|
|
... tőkehal)
3-4 szál bazsalikom
3-4 szál petrezselyem
5-6 szál snidling
1/2 citrom leve
5 dkg vaj
20 dkg koktélparadicsom
só, bors
A halszeleteket meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A zöldfűszereket finomra vágjuk vagy késes robotgéppel felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a zöldfűs... |
|
2018-01-24 19:59:49 |
|
|
|
|
|
|
A palócleves megalkotójaként ismert Gundel János ( 1844 - 1915 )
a balatoni fogast is kitűnően készítette az általa bérelt pesti István
Főherceg Szálloda konyháján . A megsózott filéket egész borssal
és finomra vágott hagymával együtt vajjal kikent tepsibe tette ,
fehérborral leöntve sütőben párolta 5 percig , majd kiszedte egy
kivajazott tálra . A hal ... |
2018-01-20 12:45:22 |
|
|
|
|
|
|
... hekk....)
fokhagyma
tej
finomliszt
só
A "panírhoz":
fél csésze étkezési keményítő
fél csésze finomliszt
2 tojássárgája
só és jéghideg víz
A sütéshez: sütőolaj
A halszeleteket kicsit besózzuk (a tengeri halat óvatosan, mert eleve sós). Egy kiló halhoz 1 nagy vagy 2 kisebb fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű ... |
2018-01-06 23:26:12 |
|
|
|
|
|
|
... g sampinyon gomba
1 kk. pirospaprika
2 dl tejföl
250 g csuszatészta
olaj a sütéshez
4-5 ek. zsemlemorzsa
1-2 szál petrezselyem
1. A halszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, fél órára besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldségeket megmossuk, a paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a par... |
2017-12-31 16:37:01 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1/2 dl olaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 2 db tepsit kibélelünk sütőpapírral. A halszeleteket szárazra töröljük egy papírtörlővel, majd enyhén besózzuk őket. Egy villa segítségével egyenként beleforgatjuk őket a lisztbe, majd felvert a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
... |
2017-09-25 22:13:45 |
|
|
|
|
|
|
... sütés előtt
A halakat sokféle módon elkészíthetjük a grillen. Süthetünk egyben kisebb és nagyobb halakat, a hal húsát grillezhetjük bőrén, használhatunk filét, süthetünk halszeleteket, s fóliába rejtve is elkészíthetjük a halat.
Grillezésre nagyon alkalmas többek között az afrikai harcsa, a naphal, a keszeg, a makréla, a pisztráng, a durbincs, a busa, a tonha... |
2017-08-17 23:41:20 |
|
|
|
|