Belépés
Az EP támogatja a fenntartható és versenyképes uniós akvakultúrát
...
A parlamenti állásfoglalás szerint az akvakultúrára szánt uniós fejlesztési pénzek egyötödét az édesvízi haltenyésztésre kell fordítani. A dokumentum kimondja azt is, hogy az édesvízi akvakultúrára a tengeri akvakultúrától teljesen eltérő környezeti fenntarthatósági normákat kell alkotni.
A szövegből kiderül, hogy az EP fontosnak tartja az akvakultúrához kapcsolódó kutat...
2018-06-13 17:12:17
Huszonötmilliárd forint értékű fejlesztést terveznek a Sió mentén
... pótolhatnák a vizet akkor, amikor a Balaton felől nem érkezik elegendő utánpótlás, és mezőgazdasági területeket is lehetne öntözni. A tározókat horgászturizmusra, vízi sportokra, haltenyésztésre lehetne használni, az öntözéssel pedig újjáélesztenék a Sió menti kertészeti kultúrát - jegyezte meg.
A projekttanulmány szerint az 1970-es években a csatorna bal partján létrehozott ...
2015-12-31 12:01:23
Hova tovább magyar gazdaság?
... fogyasztói társadalom felépítése,- magyar termékek védelme. Ár,-eső,- és egyéb természet adata vizek befogadására alkalmas hatalmas víztárózok, csatornahálózatok kiépítése locsolásra, haltenyésztésre, vízi sportokra, kempingezésre, Stb.. (Lásd Tisza tó)
6, Oktatás,- egészségügy, - mezőgazdaság, annak feldolgozó kereskedelmi ipara, építő, és a többi meghatározó könnyűipar i...
2015-02-07 10:21:18
Glattfelder: a halászati alapból biztosítható a magyar haltenyésztés fejlesztése
... kerülhet, ezért folyamatosan és jelentős mértékben csökken a kihalászott tengeri halmennyiség. Az új közös halászati politikának jóval nagyobb figyelmet kell fordítania a fenntartható haltenyésztésre, vagyis az akvakultúrára, kiemelten pedig az édesvízi haltenyésztésre - hangsúlyozta.
A képviselő kitért arra, hogy az eredeti EP-tervezet szerint - a magyar halászat érdekeit ve...
2014-04-18 12:53:08
VM: megszűnt a termálvizet használó kertészetek túlszabályozása
... szennyezőanyag kibocsátására vonatkozó követelményeknek.
Fontos előrelépés, hogy a jövőben a kitermelt termálvízben az új szabályok szerint lehetőség nyílik intenzív medencés haltenyésztésre, így a felszínre hozott termálvíz többszörösen is hasznosulhat.
A felhasználók, kertészetek érdekében aVM felülvizsgálta a vízkészletjárulék és a bányajáradák számításának módszeré...
2014-01-06 14:03:56
Greenpeace: Magyarország számára is fontos az uniós halászati politika reformja
... hangsúlyozta: a közös halászati politika reformja során a cél, hogy a nagy ipari halászflották helyett a fenntartható, helyi kis halászközösségeknek, illetve a fenntartható édesvízi haltenyésztésre adják forrásokat.
Ahhoz hogy több pénzt kapjon Magyarország is az Európa egyik legjobb példájaként emlegetett haltenyésztésére, az kell, hogy a régió és a tengerrel nem rendelkező ...
2013-04-14 15:42:18
horgászati törvény
... halászati hatóság halászati vízterületté nyilvánítja;
e) halastó: az a vízfeltöltést és lecsapolást biztosító, műtárgyakkal (zsilipekkel) ellátott mesterséges vízterület, amelyet haltenyésztésre használnak, ideértve a teleltető és ivadéknevelő tavakat, valamint a táp- és lecsapoló csatornákat;
f) bányató: olyan, a bányaművelés befejezését követően fennmaradt állóvíz, a...
2011-03-21 16:12:04
1 
Címkék: Lásd Tisza, halászati alapból, magyar haltenyésztés, termálvizet használó, uniós halászati, parlamenti állásfoglalás, akvakultúrára szánt, édesvízi haltenyésztésre, dokumentum kimondja, édesvízi akvakultúrára, tengeri akvakultúrától, szövegből kiderül, akvakultúrához kapcsolódó, vizet akkor, tározókat horgászturizmusra, öntözéssel pedig, projekttanulmány szerint, 1970-es években, többi meghatározó, kihalászott tengeri, fenntartható haltenyésztésre, képviselő kitért, eredeti EP-tervezet, magyar halászat, kitermelt termálvízben, felszínre hozott, bányajáradák számításának, közös halászati, nagy ipari, fenntartható édesvízi, bányaművelés befejezését, huszonötmilliárd, követelményeknek, fenntarthatósági, haltenyésztésére, projekttanulmány, haltenyésztésre, túlszabályozása, felülvizsgálta, újjáélesztenék, akvakultúrához, szennyezőanyag, akvakultúrától, halászflották, kibocsátására, haltenyésztés, kempingezésre, akvakultúrára, mezőgazdasági, állásfoglalás, vízfeltöltést, műtárgyakkal, befogadására,
© 2013 TVN.HU Kft.