Belépés
Sóhajok hídja......


Róma környékén,,, régi épület között

mennyire hasonlít a szegedi Sóhajok hídjára
...
2022-06-18 15:34:31
Kapor jótékony hatása........
... szépségipar is felhasználja: érdekes tény, hogy a kapor több parfüm titkos esszenciájának alapanyaga.

Levele, termése kellemes, jellegzetes illatú, aromája kicsit az ánizsra, köményre hasonlít.

...
2021-11-18 18:11:00
Mik vogymuk: isá, por ës homou…
... állampolgár a pekingi nagykövetségre utazhat, ha magyar vízumot szeretne. Azt is tudjuk, hogy a mongol-kínai viszony nem felhőtlen.

Tovább kavarog bennünk a sumer történelemhez való hasonlítás. Az elmúlt 100 évben sokan fogalmazták meg, hogy valamilyen rokonságban állhatunk a sumer néppel. Ezt nem csak magyar kutatók, történészek, egyetemi tanárok állították, hanem külf...
2021-08-30 20:30:31
Ha hiszel benne
... S ahogy Annácska tette az asztalra a reggeli meleg tejet a kancsóval , a fiatal úr bizony reá csapott incselkedve a hátsójára.
Ekkor még nem tudta, hogy Annácska megközelítőleg sem hasonlít azokra a leányokra , akik az uradalomban csak az ő kedvét lesik.
Oly mérges lett a leány, hogy azon pillanatban megfordult a kancsó jó meleg tejjel a kezibe,s azt mondta:
- No, h...
2021-08-22 15:46:37
Esztike és Boldizsár
... odébb állt, mer itten nem báncsuk a másikat. Az a dógunk , hogy ez így maraggyék. Egy olyan falu, ahun gyerekeket lehet ütni-vágni nem szép Isten szemibe.

S ki ezzel nem gondol hasonlót, az mostan mikor hazamegy, szeggye a sátorfáját, oszt keressék olyan falut, ahun esztet elnézik. Ebbe a faluba nem báncsuk a gyengébbet, hanem megvéggyük.

Nem számít ki gyerek...
2021-08-22 15:27:56
Nevessünk........
... ?-.Lámpaoltásig.
Mit lehet enni az üzemi konyhán ?- Üzemi koszt.
Mit mond a kannibál leánykéréskor ?- Légy az eleségem !
Mit eszik a vegetáriánus kannibál ?- Zöldségest.
Miben hasonlít egymásra a könnyűbúvár és a lapos elem ? -Ha a sarkait összekötik, mindkettő hamar lemerül.
Miért keverik az oroszok balra, az amerikaiak jobbra a kávét ? - Hogy elolvadjon ...
2021-08-21 10:16:28
Humoros történetek
... orvos is hamar előkerült - a szülés óta nem látták a szobában - és kezeit dörzsölve ott tüsténkedett a család körül, hogy ugye minden rendben volt, ugye, jó volt az ellátás, ugyebár, meg hasonlók. Ekkor előlépett a családfő és nagy tisztelettel rövid mondókába fogott: egyszerű szavakkal megköszönte az orvos munkáját és átadott neki egy hatalmas díszdoboz desszertet.
Az orvos...
2021-02-10 21:00:49
Charles Baudelaire versei
... )

PÁRIZSI ÁLOM
Constantin Guys-nek

Dalszöveg


A szörnyü táj, melyhez hasonlót
ember nem látott sohasem,
még reggel is, bár szertefoszlott,
üdíti a képzeletem.

Csoda az álom, érthetetlen!
Különös szeszé...
2021-01-31 21:00:18
Boldog Brenner János emlékére - ünnepi szentmise 12.12
... igazi tettesekről megpróbálták elterelni a figyelmet, s így lett az a fiú az elítélt, aki kihívta János atyát a plébániáról.
Minden vértanú szent. Minden vértanú
Krisztushoz hasonlít. János atya szenvedése hasonlított Jézus szenvedésére, mondta Brenner József atya. Jézus esetében összeült a Főtanács és tervet eszeltek ki, hogyan tehetnék el az útból Őt. Brenner János...
2020-12-11 18:15:07
Le a kalappal Magyarország előtt! - Das Tagebuch.at
... szembetűnő kívülállókat.

Különösen undorító azoknak az osztálytársaknak az elárulása, akik korábban úgy tettek, mintha a jelenlegi áldozat barátai lennének. A jelen esetben ez hasonlít sok, név szerinti kereszténydemokrata EU-politikus elárulására, akik adaptív módon inkább a baloldali pártokkal zárkába vonulnak, ahelyett, hogy bátran kiállnának az áldozat mellett. Ez s...
2020-11-21 17:23:04
1 2 3 .......................143 144 ............214 215 ............285 286 287 
Címkék: Charles Baudelaire, Boldog Brenner János, PÁRIZSI ÁLOM, Constantin Guys-nek, Brenner József, Brenner János, kalappal Magyarország, szegedi Sóhajok, kapor több, pekingi nagykövetségre, mongol-kínai viszony, sumer történelemhez, sumer néppel, reggeli meleg, uradalomban csak, olyan falu, mostan mikor, üzemi konyhán, kannibál leánykéréskor, vegetáriánus kannibál, lapos elem, sarkait összekötik, oroszok balra, amerikaiak jobbra, család körül, orvos munkáját, hatalmas díszdoboz, jelenlegi áldozat, jelen esetben, baloldali pártokkal, áldozat mellett, osztálytársaknak, szertefoszlott, esszenciájának, megközelítőleg, nagykövetségre, leánykéréskor, történelemhez, kívülállókat, magyarország, tisztelettel, megpróbálták, tüsténkedett, vegetáriánus, szenvedésére, lámpaoltásig, felhasználja, pillanatban, szépségipar, krisztushoz, megköszönte, incselkedve, jellegzetes, hasonlított, uradalomban, érthetetlen, állampolgár, elárulására, fogalmazták, plébániáról, történészek, tettesekről, rokonságban, könnyűbúvár, szembetűnő, zöldségest,
© 2013 TVN.HU Kft.