Belépés
Csökkent, de még mindig négy óra a várakozási idő Záhonynál a kilépő forgalomban
...
A rendőrség az tanácsolja: a hosszas várakozás elkerülése érdekében az Ukrajnába utazók lehetőség szerint továbbra is válasszák határátlépésre a beregsurányi, vagy a barabási közúti határátkelőhelyek valamelyikét.
A hosszú várakozási idő oka a magyar rendőrség tájékoztatása szerint "az ukrán fél fogadóképtelensége"....
2019-12-02 19:52:42
Illegális bevándorlás - Faládákba bújtatott határsértőket tartóztattak fel Nagylaknál
...
A román rendszámú, egy román állampolgár által vezetett jármű péntek este jelentkezett határátlépésre a nagylaki közúti határátkelőnél. Menetlevele szerint a jármű raklapokat szállított Ausztriába, de rakterében hat nagyméretű faláda is volt, amelyekből húsz, iratok nélküli határsértő került elő.
A tizenhét férfiból és három nőből álló csoport tagjai iráni, afganisztáni,...
2019-10-26 14:41:58
Illegális bevándorlás - Német lap: ismét erősödik a migrációs nyomás a balkáni útvonalon
... görög-török tengeri határ vidékén fekvő szigetek helyzetének javításához fokozni kell a maradásra nem jogosult emberek Törökországba visszaszállításának hatékonyságát, és el kell kerülni a határátlépésre ösztönző tényezők - az úgynevezett pull faktorok - kialakulását.
Aláhúzta: "nagyon is működhet pull faktorként", hogy az Égei-tengeri szigetekről a szárazföldre, Görögország ...
2019-09-08 16:31:44
Illegális bevándorlás - Búvárfelszerelések között elbújt határsértőket találtak a román határrendészek
...
A Franciaországba tartó furgonnal egy török állampolgár jelentkezett csütörtök délután határátlépésre a bolgár-román határon. A menetlevél szerint búvárfelszereléseket tartalmazó rakomány alapos átvizsgálása során kilenc - 17 és 28 év közötti - iraki férfi került elő, akik elmondásuk szerint egy nyugat-európai országba akartak eljutni.
A gépkocsivezető és szintén török á...
2019-07-12 10:21:16
Július végéig még zárva a letenyei közúti határátkelő
... gyorsíthatja, ha az utasok már időben előkészítik úti okmányaikat, és arra is figyelniük kell, hogy az elveszett igazolványok bejelentésére szolgáló okmányirodai igazolás nem alkalmas a határátlépésre.
Aki szeretné elkerülni Horvátország felé a hosszabb várakozást a határon, érdemes hétköznapi utazási időpontot választania, vagy - leginkább az Isztriai-félszigetre utazóknak -...
2019-06-20 07:05:20
Illegális bevándorlás - Bakondi: növekedni fog a migrációs mozgás a meleg miatt
... elrejtőzni és a hideg időjárás miatt viszonylag kevesen próbálkoznak a zöldhatáron átjutni.
Hozzátette: a szerb határnál negyvennél is több esetben tettek kísérletet illegális határátlépésre az elmúlt 24 órában és több mint 1700-an próbálkoztak idén. Holott ez a határátkelő nem része a fő irányvonalnak, mivel Szerbia és Montenegró irányából is a legtöbben Boszniába akarnak el...
2019-03-06 08:51:02
Illegális bevándorlás - Kanapék belsejében megbújt határsértőket találtak a román határrendészek
...
A bútorszállító furgonnal egy török állampolgár jelentkezett vasárnap délelőtt határátlépésre a bolgár-román határon. Menetlevele szerint Bulgáriából Németországba szállított kanapékat. A rakomány alapos átvizsgálása során a kanapék belsejéből, az erre a célra kialakított rejtekhelyekről, három iraki és két szíriai férfi került elő.
A gépkocsivezető azt állította, hogy e...
2019-01-14 10:51:16
Illegális bevándorlás - Bakondi: a kormány mindent megtesz az emberek biztonsága érdekében
... görög útvonalon közel 30 ezren érkeztek, a múlt évinél 8 százalékkal többen.
Kitért arra is, hogy a magyar-horvát határszakaszon november 30-ig 139-en tettek kísérletet tiltott határátlépésre, a szerb szakaszon 22 tiltott határátlépés történt és 5400 belépési kísérlet, ezek közül 1600-at megakadályoztak, 3800 esetben pedig a belépőket visszakísérték a határhoz.
A belbiz...
2018-12-12 11:21:29
ENSZ-javaslat - Szijjártó: hivatalosan is bejelentette Magyarország kilépését a globális migrációs csomag elfog
... fizetésüket, lehetőségeket biztosítsanak a nem kormányzati szervezeteknek (NGO), hogy segítsék a migránsok panasztételi lehetőségeit, növeljék a befogadási kapacitásokat, továbbá a határátlépésre ne biztonsági, hanem emberi jogi kérdésként tekintsenek - sorolta.
Hangsúlyozta: Magyarország ezekkel "pont ellentétes intézkedéseket" hozott a magyar emberek biztonsága érdekében....
2018-07-24 10:51:13
Száznegyvenmillió forintnyi marihuánát akart átcsempészni a határon egy horvát férfi
...
A 46 éves horvát állampolgár egy bosnyák járművel jelentkezett határátlépésre. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa a jármű átvizsgálásakor egy utólagosan kialakított üreget észlelt, amelyben - 37 csomagban - összesen 69 570 gramm mennyiségű növényi törmelék volt. A helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag ...
2018-07-24 07:04:49
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Bulgáriából Németországba, Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, kilépő forgalomban, migrációs nyomás, balkáni útvonalon, román határrendészek, letenyei közúti, migrációs mozgás, meleg miatt, kormány mindent, emberek biztonsága, globális migrációs, horvát férfi, hosszas várakozás, barabási közúti, hosszú várakozási, magyar rendőrség, román rendszámú, román állampolgár, nagylaki közúti, jármű raklapokat, tizenhét férfiból, határátlépésre ösztönző, úgynevezett pull, török állampolgár, bolgár-román határon, menetlevél szerint, nyugat-európai országba, elveszett igazolványok, hosszabb várakozást, hideg időjárás, zöldhatáron átjutni, szerb határnál, legtöbben Boszniába, bútorszállító furgonnal, rakomány alapos, kanapék belsejéből, célra kialakított, múlt évinél, magyar-horvát határszakaszon, szerb szakaszon, belépőket visszakísérték, migránsok panasztételi, befogadási kapacitásokat, magyar emberek, bosnyák járművel, jármű átvizsgálásakor, utólagosan kialakított, helyszínen elvégzett, előzetes szakértői,
© 2013 TVN.HU Kft.