Belépés
Az uniós alapok lehetséges befagyasztásáról szóló polgári kezdeményezést regisztrált az Európai Bizottság
... kezdeményezés szervezői arra szólítják fel az Európai Uniót, hogy erősítse meg az éghajlatváltozási vészhelyzet elleni intézkedéseket, szem előtt tartva az 1,5 Celsius-fokos felmelegedési határértéket. Ehhez ambiciózusabb klímapolitikai célokat és több pénzügyi támogatást szeretnének.
Mint írták, az EU-nak 2030-ig 80 százalékkal kellene csökkentenie az üvegházhatású gázok kib...
2019-09-04 16:42:44
Deloitte: tovább drágulhatnak a szén-dioxid-kvóták
... kibocsátásának csökkentése és a klímaváltozás megfékezése. A 2005-ben létrehozott rendszerben az érintett erőművekre és gyárakra meghatároznak egy szén-dioxid kibocsátási küszöböt, és ez alatt a határérték alatt a vállalatok csak szén-dioxid kvótákért "cserébe" szennyezhetik a levegőt. A kvótákért aukciók keretében fizetniük kell (egy CO2-egység egy tonna szén-dioxid kibocsátását ...
2019-07-31 14:31:46
Notre-Dame - A nyári szünetben "alaposan kitakarítják" a környékbeli iskolákat az ólomszennyezettség megszüntet
... székesegyházhoz közeli iskolában a katasztrófa után. A lap azzal vádolja a fővárosi önkormányzatot, hogy "a környékbeli helyeket nem takarítatta ki alaposan".
"Emlékeztetek arra, hogy ahatárérték egy intézmény bezáráshoz négyzetméterenként ezer mikrogramm, mert ez az egyetlen törvényes határérték, ami létezik" - monda az alpolgármester.
"A 70 mikrogramm riasztási küszö...
2019-07-18 18:51:59
Négy és fél évtizedes mélyponton a brit munkanélküliség
... szolgáltatási szektor BMI-mutatója pedig a májusban mért 51-ről júniusban 50,2-re süllyedt.
Az 50-es BMI-index a vizsgált szektorok teljesítményének csökkenése és növekedése közötti határérték, vagyis a brit szolgáltatási szektor kibocsátási értékének növekedése a múlt hónapban alig mérhető ütemre lassult, a másik két ágazat termelése pedig csökkent.
A BMI-jelzőszámokat ...
2019-07-16 14:12:00
Brexit - Stagnál a brit szolgáltatási szektor, valószínűleg csökkent a második negyedévi GDP
... szféra beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a májusban mért 51-ről júniusban 50,2-re süllyedt.
Az 50-es BMI-index a vizsgált szektorok teljesítményének csökkenése és növekedése közötti határérték, vagyis a brit szolgáltatási szektor kibocsátási értékének növekedése a múlt hónapban alig mérhető ütemre lassult.
A héten ismertetett feldolgozó- és építőipari BMI-indexek egyarán...
2019-07-03 14:21:25
Kétmilliárd forintos beruházást indít a királyegyházi cementgyár
... saját erőből megvalósuló beruházás eredményeként 60-ról 80 százalékra emelkedik a gyárban a felhasznált másodlagos tüzelőanyagok mértéke. Emellett a "jelenleg is jóval a megengedett határértékek alatt lévő" szén-dioxid kibocsátást további 10 százalékkal tudják csökkenteni - írták.
A közleményben Hoffmann Tamás, a Lafarge Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója ismerteti...
2019-07-01 16:31:53
Hasi hízás
... fogyasztása ajánlott - különösen akkor, ha hasra hízol. Ezek az ételek sok esetben még olyankor is hatásosak, ha a májfunkciók már nem a legjobbak, és a májenzimek szintje kívül esik a határértéken.Májvédő gyümölcsök A grépfrútban található antioxidánsok, a naringenin és a naringin természetesen védik a májat. Ez a gyümölcs egyrészt csökkenti a szervezetben a gyulladásokat, másrés...
2019-06-29 16:24:40
Palkovics: a munkavállalók kétharmadát a kis- és középvállalatok alkalmazzák
... és a jövő évi költségvetés az adócsökkentésekkel és a strukturális intézkedésekkel jelentősen javítja a magyar vállalkozások lehetőségeit.
A kormány a fejlesztési adókedvezmény határértékét 500 millió forintról fokozatosan csökkenti: 2022- től a kisvállalatok esetében 50, középvállalkozások esetén 100 millió forinttól vehető majd igénybe. A kormány két évvel ezelőtt meghirdet...
2019-06-15 23:35:36
Szálló por - Javult a levegőminőség Szolnokon
...
Gyuricska Éva elmondta: a szálló por koncentrációja jelenleg az egészségügyi határérték alatt van egy belvárosi mérőállomás adatai szerint.
Hozzátette: a levegő minősége az enyhén szeles időjárásnak köszönhetően jelentősen javult, és a következő napok várható időjárása is kedveznek ennek a folyamatnak....
2019-02-21 12:01:13
EP-választás - Manfred Weber: a "nacionalizmus szelleme" a fő ellenfél az EP-választás kampányában
... év alatt 13 millió új munkahely jött létre, az EU-tagállamok összesített államháztartási hiánya a hazai össztermék (GDP) arányában számolva 0,9 százalékon, messze a 3 százalékos EU-s határérték alatt van, a gazdasági növekedés pedig meghaladja a 2 százalékot.
Mindez azt jelzi, hogy Európa leküzdötte a válságot és "sikerre vezetett az az út, amelyet az EPP megmutatott". Ezért ...
2018-11-19 17:48:55
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: Európai Bizottság, Manfred Weber, Európai Uniót, Hoffmann Tamás, Lafarge Cement Magyarország Kft, Gyuricska Éva, uniós alapok, nyári szünetben, környékbeli iskolákat, brit munkanélküliség, brit szolgáltatási, második negyedévi, királyegyházi cementgyár, munkavállalók kétharmadát, levegőminőség Szolnokon, éghajlatváltozási vészhelyzet, üvegházhatású gázok, klímaváltozás megfékezése, 2005-ben létrehozott, érintett erőművekre, szén-dioxid kibocsátási, határérték alatt, vállalatok csak, kvótákért aukciók, tonna szén-dioxid, katasztrófa után, fővárosi önkormányzatot, környékbeli helyeket, intézmény bezáráshoz, egyetlen törvényes, májusban mért, 50-es BMI-index, vizsgált szektorok, múlt hónapban, héten ismertetett, felhasznált másodlagos, megengedett határértékek, közleményben Hoffmann, májenzimek szintje, grépfrútban található, naringin természetesen, gyümölcs egyrészt, strukturális intézkedésekkel, magyar vállalkozások, fejlesztési adókedvezmény, kisvállalatok esetében, egészségügyi határérték,
© 2013 TVN.HU Kft.