Belépés
Figyelmeztető sztrájkot tartottak a szlovén rendőrök
...
A Rendőrök Független Szakszervezetének (SPS) közleménye szerint a reggel nyolctól délig tartó sztrájkkal lassították a határellenőrzési folyamatokat. Mindazonáltal jelezték, hogy a sztrájk ideje alatt a rendőrök betartották a törvényeket, vigyáztak a rendre és a nyugalomra. A rendőrök fizetésemelést, korszerűbb felszerelést és a rendőrség állományának bővítését követelik....
2020-02-03 13:11:36
Újjáalakult az észak-írországi önkormányzatiság
... határ ma már gyakorlatilag nem létezik. A brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről folytatott tárgyalások leghevesebb vitái arról szóltak, hogy miként lehetne elkerülni a határellenőrzés visszaállítását a Brexit után, amikor ez a határszakasz az Egyesült Királyság és az Európai Unió egyetlen szárazföldi vámhatára lesz.
A jelenleg érvényes Brexit-megállapodás erre e...
2020-01-11 16:41:56
Újjáalakulhat az észak-írországi önkormányzatiság
... határ ma már gyakorlatilag nem létezik. A brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről folytatott tárgyalások leghevesebb vitái arról szóltak, hogy mikéntlehetne elkerülni a határellenőrzés visszaállítását a Brexit után, amikor ez a határszakasz az Egyesült Királyság és az Európai Unió egyetlen szárazföldi vámhatára lesz.
A jelenleg érvényes Brexit-megállapodás erre eg...
2020-01-10 21:52:46
Illegális bevándorlás - Frontex-vezető: továbbra is erős az EU-ra nehezedő migrációs nyomás
... hozzátéve, hogy az újonnan érkezők mellett az utóbbi években érkezettek is komoly kihívást jelentenek.
Gond az úgynevezett belső migráció, vagyis az, hogy az állandó belső határellenőrzés nélküli uniós térségen, a schengeni övezeten belül sokan elhagyják azt az országot, ahová elsőként beléptek, és több országban nyújtanak be menedékjogi kérelmet, ami ellentétes az EU-s szabá...
2019-12-25 18:21:38
Illegális bevándorlás - Seehofer: Németország kész segítséget nyújtani a határvédelemhez a balkáni migrációs út
... Mindez azt mutatja, hogy a lakosság biztonsága érdekében megerősített rendőri jelenlét szükséges a határ térségében - emelte ki Horst Seehofer, hozzátéve, hogy a nemzeti szintű határellenőrzési erőfeszítéseket egészen addig folytatni kell, amíg nem biztosított az EU-s külső határ hatékony védelme.
A Miri-klán kurd származású vezetőjét, Ibrahim Mirit júliusban toloncolták ki B...
2019-12-04 18:51:45
Az ENSZ-főtitkár szerint a klímaváltozás már nem hosszú távú probléma
... miatt visszalépett a házigazda szerepétől.
Spanyolországban a COP25 idejére rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be: december 14-ig ideiglenesen visszaállították a határellenőrzést, így a schengeni országok állampolgárainak is érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell felmutatniuk a be- és kiutazáskor.
A spanyol belügyminisztérium az egész madridi tartom...
2019-12-01 19:01:48
Illegális bevándorlás - Szakértő: körkörös védelemre kell berendezkedniük egyes európai országoknak
...
A szakértő ezt annak kapcsán közölte, hogy Dánia a közbiztonságra hivatkozva visszaállította a határellenőrzést Svédországgal közös határán.
Horváth József kifejtette: Svédországban korábban gyakorlatilag ismeretlen volt a szervezett bűnözés, jelenleg azonban "észak-afrikai bandák területfoglalási háborút folytatnak" egymással, robbantásos akciókkal.
Álláspontja sze...
2019-11-15 10:01:08
Illegális bevándorlás - Német lap: Berlin szerint erősödik az illegális migráció a balkáni útvonalon
... ember érkezik Törökországból Görögországba. Ezzel kapcsolatban Dieter Romann a Welt am Sonntagnak adott rövid nyilatkozatában azt mondta, hogy a schengeni övezetben az állandó belső határellenőrzés felszámolásának feltétele a külső határ hatékony ellenőrzése, de jelenleg ez a feltétel nem teljesül.
A lap egy másik nem nyilvános dokumentumra, az Európai Bizottság egy belső jel...
2019-11-10 11:51:33
Illegális bevándorlás - Tovább szigorítják a határellenőrzést Németországban
...
Az úgynevezett Miri-klán kurd származású vezetőjét, Ibrahim Mirit júliusban toloncolták ki Brémából Bejrútba, az állampolgárság szerinti hazája, Libanon fővárosába, és hét évre kitiltották Németországból.
A büntetett előéletű férfi alig száz nap múlva, október végén visszatért, ügyvédje tájékoztatása szerint embercsempészek segítségével, és egyelőre nem tudják ismét elt...
2019-11-06 13:41:36
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
...
Fidesz: mi biztosítja az önkormányzatok törvényes működését?
Kovács Sándor (Fidesz) arra várt választ: milyen biztosítékai vannak az önkormányzatok törvényes működésének? Mindezt Lackner Csaba kőbányai, szocialista színekben mandátumot nyert képviselő esete kapcsán vetette fel, aki egy a választási kampányban napvilágra került videóban a többi közt arról beszélt, hogy év...
2019-10-28 16:31:34
1 2 3 ....................64 65 ..........97 98 ..........128 129 130 
Címkék: Rendőrök Független Szakszervezetének, Egyesült Királyság, Európai Unió, Horst Seehofer, Ibrahim Mirit, Horváth József, Törökországból Görögországba, Dieter Romann, Európai Bizottság, Brémából Bejrútba, Kovács Sándor, Mindezt Lackner Csaba, szlovén rendőrök, észak-írországi önkormányzatiság, balkáni migrációs, illegális migráció, balkáni útvonalon, határellenőrzést Németországban, reggel nyolctól, határellenőrzési folyamatokat, sztrájk ideje, rendőrök betartották, rendőrök fizetésemelést, rendőrség állományának, brit EU-tagság, határellenőrzés visszaállítását, jelenleg érvényes, újonnan érkezők, utóbbi években, úgynevezett belső, állandó belső, schengeni övezeten, lakosság biztonsága, határ térségében, nemzeti szintű, házigazda szerepétől, schengeni országok, egész madridi, közbiztonságra hivatkozva, határellenőrzést Svédországgal, szervezett bűnözés, schengeni övezetben, külső határ, úgynevezett Miri-klán, állampolgárság szerinti, büntetett előéletű, önkormányzatok törvényes,
© 2013 TVN.HU Kft.