Belépés
Koronavírus - Visszavonják a járvány miatti határigazgatási szigorításokat Németországban
... utóbbi időszakban naponta nagyjából száz menedékkérő érkezett Németországba. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a szám miként változhat a vírus elleni védekezés jegyében bevezetett határigazgatási szigorítások visszavonását követően.
Horst Seehofer arról is szólt, hogy a menekültügyi és migrációs politikában a rend és a biztonság mellett az emberségesség, a humanitás is fontos e...
2020-06-10 15:13:20
Koronavírus - Lazítják a határigazgatási szigorításokat Németországban
...
A miniszter a kormány ülése után tartott rendkívüli tájékoztatóján elmondta, hogy a határforgalom állandó ellenőrzését fokozatosan, június 15-ig számolják fel, de csak akkor, ha a járványhelyzet megengedi. A szigorításokat ismét be lehet vezetni, ha felerősödik a járvány.
Az első lépésben, május 16-án teljesen megszűntetik a korlátozásokat a Luxemburggal közös határszaka...
2020-05-13 19:29:40
Koronavírus - Ismét meghosszabbították a járvány miatt bevezetett határigazgatási szigorításokat Németországban
...
A szövetségi belügyminisztérium közleménye szerint a törékeny járványügyi helyzet miatt továbbra is fenn kell tartani a Németország Ausztriával, Svájccal, Franciaországgal, Luxemburggal és Dániával közös határszakaszán bevezetett állandó ellenőrzést, és ugyancsak folyamatosan ellenőrizni kell az Olaszországból és Spanyolországból légi úton érkezőket.
A szigorítások az új...
2020-05-05 14:32:21
Koronavírus - Meghosszabbítják Németországban a járvány miatt bevezetett határigazgatási szigorításokat
...
Németország Ausztriával, Svájccal, Franciaországgal, Luxemburggal és Dániával közös határszakaszán továbbra is fenntartják az állandó ellenőrzést, és változatlanul megerősített ellenőrzés alá veszik az Olaszországból és Spanyolországból légi úton érkezőket - jelentette be a szövetségi belügyminisztérium szóvivője, Björn Grünewälder a kormányszóvivői tájékoztatón.
A szigo...
2020-04-15 14:42:23
Illegális bevándorlás - Merkel: július elejéig európai tárgyalásokat kell folytatni a menedékkérők visszautasít
... javaslatának megfelelően most kétoldalú, kormányközi tárgyalások kezdődnek azzal a céllal, hogy Németország ne egyoldalúan, ne egyeztetések nélkül és ne mások kárára vezessen be határigazgatási szigorításokat.
Örömtelinek nevezte, hogy a CSU és elnöke, Horst Seehofer belügyminiszter elfogadta a javaslatot.
Kiemelte, hogy csak európai megoldással lehet megnyugtatóan rend...
2018-06-18 15:42:49
Illegális bevándorlás - Sajtóértesülések szerint fokozatosan vezetik be a német határigazgatási szigorításokat
...
A beszámolók szerint a belügyminisztérium úgynevezett mestertervének határigazgatási részéből először azt a szabályt vezetik be, hogy meg kell tagadni a belépést a Németországban már elutasított és belépési tilalommal sújtott, de visszatérni szándékozó menedékkérőktől.
Az ilyen menedékkérők visszafordításáról egyetértés van Horst Seehofer és Angela Merkel, illetve a CSU ...
2018-06-18 13:32:13
Illegális bevándorlás - Tovább húzódik Angela Merkel és Horst Seehofer menekültügyi vitája
... rendőrséget a szigorítások bevezetésére.
A német sajtó értelmezése szerint a CSU ezzel ultimátumot adott a kancellárnak, kilátásba helyezte, hogy támogatása nélkül is elrendeli a határigazgatási szigorításokat.
A CDU-s képviselők tanácskozásáról kiszivárgott információk szerint a többség a támogatásáról biztosította Angela Merkelt, aki két hét türelmet kért képviselőtárs...
2018-06-14 16:52:05
1 
Címkék: Meghosszabbítják Németországban, Angela Merkel, Horst Seehofer, Németország Ausztriával, Björn Grünewälder, Angela Merkelt, járvány miatti, határigazgatási szigorításokat, járvány miatt, menedékkérők visszautasít, német határigazgatási, szám miként, vírus elleni, biztonság mellett, kormány ülése, határforgalom állandó, járványhelyzet megengedi, szigorításokat ismét, első lépésben, törékeny járványügyi, állandó ellenőrzést, kormányszóvivői tájékoztatón, beszámolók szerint, szabályt vezetik, ilyen menedékkérők, szigorítások bevezetésére, német sajtó, támogatásáról biztosította, meghosszabbítják, franciaországgal, spanyolországból, sajtóértesülések, határigazgatási, menedékkérőktől, tanácskozásáról, belügyminiszter, kormányszóvivői, korlátozásokat, németországban, szigorításokat, tájékoztatóján, járványhelyzet, határszakaszán, olaszországból, mestertervének, tárgyalásokat, németországba, megnyugtatóan, emberségesség, visszavonását, változatlanul, határforgalom, képviselőtárs, támogatásáról, menekültügyi,
© 2013 TVN.HU Kft.