Belépés
Az MNB megújított fogyasztóvédelmi ajánlást tett közzé
... esetén a fogyasztónak indokolatlanul kellene megfizetnie. Nem számítható fel anyagi teher az ügyfelek számára jogszabályi kötelezettség alapján nyújtott tájékoztatásért sem.
Az itthon határon átnyúló tevékenységet végző szervezeteknek is magyarul kell nyújtaniuk szolgáltatásaikat - közölték.
Az MNB elvárja, hogy a szervezetek honlapjukon tegyék közzé, hogy a náluk lévő p...
2020-07-17 10:21:13
Szíria - Moszkva és Peking harmadszor is megvétózta az ENSZ határozatát a határon átnyúló humanitárius segélyez
...
A BT határozattervezete, amelyet Németország és Belgium kezdeményezett, eredetileg egy évre tervezte meghosszabbítani a Szíriába küldött, Törökországon keresztül eljuttatott humanitárius segítséget. Az erről szóló, határozatban rögzített eredeti megállapodás érvénye pénteken lejárt.
Oroszország és Kína ragaszkodott ahhoz, hogy a megállapodást hat hónapos időtartamra hos...
2020-07-10 21:33:12
A kártyás fizetések 15 ezer forintos, PIN-kód nélküli értékhatára megtartását javasolja az MNB
...
A jegybank Fizetési rendszer jelentés 2020 című kiadványát bemutatva az igazgató hozzátette: az értékhatár megemelésére a jegybank tett javaslatot, azt később kormányrendelet is megerősítette, 2020. december végéig. Az intézkedés áttételesen csökkentette a vírus terjedésének kockázatát.
Az igazgató az MTI kérdésére kitért arra, hogy az értékhatár bevezetésére kockázatot ...
2020-07-09 14:21:36
Az MNB folyamatosan figyeli a határon átnyúló fintech szolgáltatókat
...
Az MNB kockázatnak tekinti, hogy fintech szolgáltatók mások infrastruktúráját veszik igénybe. Ez a működési modell hatékony, gyors, kényelmes, de az infrastruktúra problémája az arra épülő szolgáltatások működését is veszélyezteti - hívták fel a figyelmet.
Példaként említették a jelentős fizetési rendszerrel rendelkező Wirecard Card Solutions Limited tevékenységi engedél...
2020-07-08 10:41:19
Újabb jegybankkal kezd felügyeleti együttműködést az MNB
... előkészítése az albán pénzügyi felügyelettel - jelentette be a jegybank pénteken.

A magyarországi bankok, biztosítók, tőkepiaci szereplők külföldi leányvállalatai, fióktelepei, határon átnyúló szolgáltatásai számának bővülésével párhuzamosan a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az adott országok jegybankjaival, pénzügyi felügyeleteivel kötött együttműködési megállapodásokkal erő...
2020-06-26 10:01:24
Krónika 6. rész (igazságügyi törvények)
... jogok biztosának vizsgálata nyomán szabályozzák az ingatlanok kiürítése után az ingóságok sorsát, azokat 30 nap helyett 60 napig őrzik ezentúl - részletezte.
Beszámolt arról, hogy a határon átnyúló tartási ügyekben eljáró pártfogó ügyvédeknek is lehetősége lesz eljárási előleget igényelni.
Szólt arról, hogy március 1-jétől a bíróságok járnak el a gyermekekkel történő kap...
2020-06-03 12:52:30
Erdei iskolákat alakítottak szlovák és magyar erdőgazdaságok közösen
...
A Lesy SR a magyarországi Ipoly Erdő Zrt.-vel partnerségben vett részt a határon átnyúló Interreg pályázaton. A pályázat teljes költségvetése 1 millió 438 ezer euró volt, ebből a Lesy SR. 723 ezer, az Ipoly Erdő Zrt. 715 ezer euró összegben valósította meg a pályázatban meghatározott célokat, mindkét partner jelentős önrésszel egészítette ki az összeget.
Mint írták, a cé...
2020-05-29 14:11:32
Az MNB engedélyezte a CIG EMABIT egyes magyar üzletágainak értékesítését
... szabályok szerinti, konszolidált, nem auditált jelentése szerint.
Az adózott eredmény 2,435 milliárd forinttal maradt el az előző évitől, aminek fő oka a nem-élet szegmensben az olasz határon átnyúló kezesi biztosítási terméknél bekövetkezett jelentős káresemények és kapcsolódó visszaélések (teljes eredményhatásuk 2,39 milliárd forint), valamint a Konzum/Opus részvény-átalak...
2020-05-28 17:12:11
Koronavírus - Uniós bizottság: a határátlépést lehetővé tevő intézkedések nem lehetnek hátrányosan megkülönbözt
... biztosításával.
Arról is beszélt, hogy a járványhelyzet pillanatnyi állásának megállapítására a tagállamok között jól működő, az egyes országokénál szélesebb körű adatokat tartalmazó és határon átnyúló adatcserét lehetővé tevő, a fertőzés nyomon követésére alkalmas rendszerek használatára van szükség. Az ilyen - internetalapú - programoknak teljes védelmet kell biztosítaniuk ...
2020-05-28 14:01:31
Koronavírus - ITM: a vírusválság nem írja felül az útfejlesztési terveket
... teszi. Ehhez kapcsolódóan az M76-os út középső szakasza okosútként épül meg, így a közúti forgalomban is kipróbálhatók a fejlesztések, magyar, szlovén és osztrák együttműködésben pedig a határon átnyúlóan is - ismertette az ITM szakpolitikusa.
Balaicz Zoltán polgármester arról beszélt, hogy Zalaegerszeg első polgármestere előtt tisztelegve indítják el a Kovács Károly Városép...
2020-05-06 14:03:11
1 2 3 ...............47 48 .......70 71 .......93 94 95 
Címkék: Wirecard Card Solutions Limited, Magyar Nemzeti Bank, Lesy SR, Ipoly Erdő Zrt, Balaicz Zoltán, Kovács Károly Városép, határon átnyúló, kártyás fizetések, határátlépést lehetővé, útfejlesztési terveket, fogyasztónak indokolatlanul, ügyfelek számára, itthon határon, szervezetek honlapjukon, náluk lévő, évre tervezte, erről szóló, jegybank Fizetési, igazgató hozzátette, értékhatár megemelésére, jegybank tett, intézkedés áttételesen, vírus terjedésének, értékhatár bevezetésére, működési modell, infrastruktúra problémája, arra épülő, jelentős fizetési, albán pénzügyi, jegybank pénteken, magyarországi bankok, adott országok, ingatlanok kiürítése, ingóságok sorsát, bíróságok járnak, gyermekekkel történő, magyarországi Ipoly, pályázat teljes, pályázatban meghatározott, adózott eredmény, előző évitől, nem-élet szegmensben, olasz határon, járványhelyzet pillanatnyi, tagállamok között, egyes országokénál, fertőzés nyomon, közúti forgalomban, határon átnyúlóan, együttműködésben, meghosszabbítani,
© 2013 TVN.HU Kft.