Belépés
Átadták az Amazone debreceni telephelyét
... stratégiai döntésnek nevezte, hogy az Amazone Debrecenben nyitotta meg telephelyét, a város ugyanis a legjobb minőségű termőföldek közepén helyezkedik el, ahonnan nemcsak a keleti régiót, de a határon túli térségéket is el tudják látni korszerű mezőgazdasági eszközökkel.
Debrecen továbbra is megfelelő infrastruktúra kialakításával és felkészült szakemberekkel várja a befektet...
2019-09-17 16:51:29
Szili Katalin: a magyar államnak minden gyermek számít, ők jelentik a nemzet jövőjét.
... illetve 2017-ben hagyta jóvá a magyar kormá...
2019-09-15 17:30:01
Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét
... oktatás biztosít.
Elmondta: a Magyarországi Református Egyház csak az óvodaprogramjára 30 milliárd forintot fordíthat, ebből több mint 40 óvoda épül, 25 pedig megújul.
Emellett a határon túli magyar közösségek anyaországi támogatással összesen 160 bölcsődét és óvodát építenek.
Mindenhol korszerű, jól felszerelt intézmények jönnek létre, melyek képesek a 21. századb...
2019-09-15 14:39:28
Király Levente alkotása nyerte el a fődíjat a XV. Göcsej Filmszemlén
...
A Zalaegerszegi Televízió által szervezett, 15. filmszemlére kétszer több alkotás érkezett, mint a korábbi években: a hazai és a határon túli alkotók rekordszámú, 115 pályaművet küldtek be. Az összesen közel 34 órás filmanyag közül a legrövidebb az 1 perc 45 másodperces kisjátékfilm, míg a leghosszabb az 1 óra 43 perces dokumentumfilm volt.
A pályaműveket négy - dokumen...
2019-09-14 21:11:44
Szilágyi Péter: az elmúlt kilenc évben a nemzetpolitika méltó helyére került
... Vasárnapi Iskola Alapítvány vezetői és önkéntesei, valamint a diákok és szülők, akik élnek a szervezet által nyújtott lehetőségekkel - fogalmazott.
Rámutatott: az alapítvány célja határon túli nemzettársainkat megtartani a magyar nyelvben és kultúrában, hozzásegítve őket ahhoz, hogy saját közösségükben, szülőföldjükön tudjanak boldogulni.
Felhívta a figyelmet arra, hogy...
2019-09-14 14:41:34
Rákóczi Szövetség: az iskolaválasztás meghatározza a határon túli magyar gyerekek sorsát
...
Csáky Csongor azt mondta, a magyar iskola a siker és a határon túli magyar közösségek fennmaradásának kulcsa, a szövetség ezért küldetésének tartja, hogy a gyerekek születésétől kezdve az iskolaválasztásig segítse a magyar iskolák választását.
Ennek érdekében például karácsonyra mesekönyvet küldtek a családoknak, tavasszal a magyar iskolába történő beiratkozásnál iskolat...
2019-09-12 09:11:42
Potápi: külhoni magyarnak lenni erőforrás, kiaknázása versenyelőny
... logisztika, biztonság, optimális folyamatok, átláthatóság, komplett logisztikai outsourcing megnevezésű pályázatáért.
Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat az MTVA határon túli tudósítói hálózatának alkotógárdája, az MTI hírszolgáltatásának alkotógárdája, a Hír TV alkotógárdája és a MédiaWorks vidéki napilapjainak központi szerkesztőség érdemelte ki.|...
2019-09-10 18:13:05
Két bemutatót tart az új évadban a Szegedi Pinceszínház
... fénytechnikát. Szintén pályázati forrásból tudja támogatni az intézmény a befogadott társulatokat: a Szegedi Egyetemi Színházat, a Genéziusz Színházat és a Barboncás társulatot. Minden hónapban határon túli produkciók is érkeznek a Szegedi Pinceszínházba, a többi közt Szerbiából, Romániából és Oroszországból.
Az intézmény új kezdeményezése a tíz perc rádiószínház projekt. A t...
2019-09-09 12:31:38
Központi tanévnyitót tartottak a kárpátaljai református líceumok Nagydobronyban
... magyar magány véget ért. A Kárpát-medence ma már egyre inkább magyar kulturális és oktatási tér, amit az is jelez, hogy több mint 40 milliárd forintból épülnek és újulnak meg magyar óvodák a határon túli területeken, ahol immáron magyar egyetemek, felsőoktatási intézmények működnek - mondta.
Hozzátette, a Kárpát-medence mindinkább magyar gazdasági tér is, hiszen csak Kárpáta...
2019-09-08 19:22:14
Szili: a gyermek nemcsak a család, hanem a nemzet kincse
... illetve 2017-ben hagyta jóvá a magyar kormá...
2019-09-08 18:02:05
1 2 3 .......................284 285 ............427 428 ............568 569 570 
Címkék: Szili Katalin, Király Levente, Göcsej Filmszemlén, Szilágyi Péter, Rákóczi Szövetség, Szegedi Pinceszínház, Amazone Debrecenben, Magyarországi Református Egyház, Zalaegerszegi Televízió, Vasárnapi Iskola Alapítvány, Csáky Csongor, Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat, Szegedi Egyetemi Színházat, Genéziusz Színházat, Szegedi Pinceszínházba, magyar államnak, nemzet jövőjét, elmúlt kilenc, nemzetpolitika méltó, iskolaválasztás meghatározza, határon túli, kárpátaljai református, gyermek nemcsak, nemzet kincse, város ugyanis, legjobb minőségű, keleti régiót, magyar kormá, korábbi években, összesen közel, pályaműveket négy, szervezet által, alapítvány célja, magyar nyelvben, figyelmet arra, magyar iskola, szövetség ezért, gyerekek születésétől, iskolaválasztásig segítse, magyar iskolák, magyar iskolába, befogadott társulatokat, többi közt, óvodaprogramjára, nemzettársainkat, iskolaválasztás, kommunikációért, fennmaradásának, visszaszerezte, nagydobronyban, dokumentumfilm, beiratkozásnál,
© 2013 TVN.HU Kft.