Belépés
Szentségimádás Krisztus Király előestéjén
... világméretű szentségimádás során bekapcsolódott az előző két Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak helyet adó város, Cebu City és Dublin hívő közössége is. Különösen aktívak voltak a határon túli magyarok, Erdélyből, Vajdaságból és a Felvidékről is sokan csatlakoztak.
Az elmúlt hónapok eseményei után igen szívbe markoló volt olvasni az egyik olaszországi résztvevő levelét,...
2020-10-24 13:29:19
Böjte Csaba Trianonról és a koronavírusról
... megvilágosítanak
,,A koronavírus-járvány miatt a trianoni emlékév és világszerte a 2020-as év nagy része is máshogy alakult, alakul, mint előre sejtettük volna. Ennek lelki, illetve a határon túli magyarokat érintő vonatkozásairól beszélgettünk telefonon Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetessel.
- Trianon százéves évfordulóján a meglévő országhatárok ellenére...
2020-09-19 23:17:18
Klubtámogatásra 210 millió forint a Hangfoglaló Programban
...
A fővároson kívüli, a határon túli és a budapesti könnyűzenei klubok szeptember 28-ig nyújthatják be pályázataikat az NKA felületén keresztül - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.
Mint írták, a Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program egyik legstabilabban működő támogatási rendszere a klubprogram, amely nemcsak klasszikus kluboknak, hanem zenekarokat fogadó mozikn...
2020-08-14 15:52:58
Augusztus 21-én kezdődik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja
... augusztus 21. és 29. között megvalósuló fesztiválon Tolcsvay László és Bródy János Jöjj, kedvesem című dala is felcsendül, amely szintén az összetartozást hangsúlyozza. A dalból a hazai és határon túli színházak vezetői, színművészei és a dévai Kolostori Kölyökszínház közreműködésével készült felvétel, a műsorban a fesztivál mottódalának is nevezték.
Mint Petneházy Attila min...
2020-08-13 12:02:02
Határon túli magyar fiataloknak kezdődött vitorlástábor Orfűn
... Aszövetség a jövőben is igyekszik támogatni a hasonló alkalmakat - tette hozzá.
Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy szervezetük az idei nyárra 5000 határon túli magyar fiatalnak szervezett programot, azonban a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében nem tudnak annyi diákot fogadni, mint tervezték. Örömét fejezte ki ugyanakkor, hogy a...
2020-08-12 07:15:40
Vasárnap kezdődik a Nemzeti Vágta idei versenysorozata
... Vácdukán rendeznek előfutamot.
Minden helyszínről az első négy helyezett indulhat a budapesti döntőben, az elővágta rendezői pedig további két települést juttathatnak be.
A négy határon túli - vajdasági, felvidéki, muravidéki és székelyföldi - elővágta rendezői három-három települést küldhetnek a Hősök terére.
A Kishuszár Vágták előfutamairól az első és második he...
2020-08-12 07:06:01
Vasmise vastapssal Vállajon
... szentmisét.
Pásztor Károly vasmisés plébános július 25-én hálaadó szentmisét mutatott be pappá szentelésének 65. évfordulóján szülőfalujában, Vállajon. A Szentlélek-templomban tartott ünnepi liturgiára határon túli településekről, Károly atya eddigi szolgálati helyeiről is érkeztek hívek, valamint számos egyházmegyés pap is jelen volt.
A község két évvel ezelőtt, a templ...
2020-08-03 19:45:10
Hatvanöt film versenyez a Hét Domb Filmfesztivál döntőjében
... Barnabásnak Akik maradtak című filmje is.
A szervezők beszámolója szerint a bírálók jelezték, hogy a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából nem készült átfogó film, a határon túli filmesek közül 4-5 alkalommal szerepeltették érintőlegesen az eseményt. Csanád-Csongrád megye létrejöttéről ugyanakkor többen is készítettek filmet, több alkotás foglalkozott ...
2020-08-03 10:51:37
Magyarok kenyere 2020 évben 15 millió búzaszem
... Szövetsége, röviden MAGOSZ, átvette a Magyarok Kenyere Program lebonyolításának jogait, egyben a Magyarok Kenyere Alapítványt is.
A program szellemisége teljesedett ki azzal, hogy már a határon túli magyarság is képviselteti magát a közös munkában, hiszen az alapítvány öt fős kuratóriumát három anyaországi és két határon túli személy alkotja.
Az Alapítvány egyik célkitűz...
2020-08-03 08:55:37
Összeöntötték a Magyarok Kenyere programban felajánlott búzát Szarvason
... ünnepség is tanúsítja, hogy erős nemzet a magyar.
Tíz éve nemcsak kormányváltás, hanem radikális irányváltás is történt, az identitásőrző programok mellett 2014-2015-ben elindultak a határon túli gazdaságfejlesztési programok is, a támogatások segítségével a külhoni magyarok előnybe kerülhetnek versenytársaikkal szemben - mondta.
A koronavírus megerősítette a magyar kö...
2020-07-31 18:42:46
1 2 3 ........................297 298 .............446 447 ............594 595 596 
Címkék: Szentségimádás Krisztus Király, Böjte Csaba Trianonról, Hangfoglaló Programban, Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja, Nemzeti Vágta, Domb Filmfesztivál, Magyarok Kenyere, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, Cebu City, Böjte Csaba, Cseh Tamás, Tolcsvay László, Bródy János Jöjj, Kolostori Kölyökszínház, Mint Petneházy Attila, Csáky Csongor, Rákóczi Szövetség, Kishuszár Vágták, Pásztor Károly, Barnabásnak Akik, Magyarok Kenyere Program, Magyarok Kenyere Alapítványt, határon túli, elmúlt hónapok, egyik olaszországi, trianoni emlékév, meglévő országhatárok, fővároson kívüli, budapesti könnyűzenei, szervezők pénteken, összetartozást hangsúlyozza, dévai Kolostori, fesztivál mottódalának, hasonló alkalmakat, idei nyárra, járvány miatt, első négy, budapesti döntőben, elővágta rendezői, négy határon, szervezők beszámolója, bírálók jelezték, trianoni békediktátum, program szellemisége, közös munkában, identitásőrző programok, támogatások segítségével, külhoni magyarok, koronavírus megerősítette,
© 2013 TVN.HU Kft.