Belépés
Krónika 1. rész (határozathozatalok)
... tiltakoztak az elnöki emelvény feljáratának elzárásával. Az ülést végül Latorcai János alelnök a képviselői helyéről vezette. Kövér László házelnök fegyelmi szankciókat helyezett kilátásba. A határozathozatal alatt ellenzéki képviselők a miniszteri padsor elé álltak, sípoltak.
Nemzetközi szerződések
Az Országgyűlés hozzájárult a Magyarország és Kína között a sanghaji köz...
2018-12-12 11:22:15
Dragnea elérte, hogy felfüggesszék a pereket a román legfelsőbb bíróság öttagú tanácsainál
... esetleges bebörtönzése és politikai karrierje a tét - október 8-án kezdődött a legfelsőbb bíróság egyik öttagú bírói tanácsánál. A novemberi alkotmánybírósági döntés, illetve a CAB mostani határozata következtében néhány hónapon belül kétszer is leválthatják bíráit.
Más az első cserét előidéző alkotmánybírósági határozat is a Dragnea által háttérből irányított bukaresti kormá...
2018-11-23 17:02:40
Bihari Napló: a nagyváradi önkormányzat egy per alatt álló ingatlant akar felújítani
... elfogadva a Ghibu-féle érvelést, és kimondta, hogy a kérelem nem képezi tárgyát a restitúciós jogszabálynak, hiszen az épület már a kommunizmus előtt a román állam tulajdonába került. Ezt a határozatot később egy bíróság is megerősítette.
Jelenleg azonban még több per van folyamatban, miután kiderült, hogy a Ghibu által 1936-ban végrehajtott telekkönyvi átírás nyomán az egyhá...
2018-11-01 17:01:46
A perek elhúzódásával kapcsolatos vagyoni elégtételről szóló javaslatot nyújtott be a kormány
... kártérítésre irányadó szabályai szerint.
A javaslat részletszabályai rögzítik, hogy a vagyoni elégtétel iránti igény érvényesíthetőségének egyik feltétele az alapeljárást befejező határozat jogerőre emelkedése vagy véglegessé válása. Nem jár vagyoni elégtétel többek között, ha a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága már az eljárás teljes időtartamára vonatkozóan...
2018-10-20 15:31:23
Azerbajdzsáni exbankár felesége ellen indult az első eljárás a brit pénzmosásellenes törvény alapján
... londoni felsőbíróság szerdai végzésében kötelezte az 55 éves Zamira Hadzsijevát arra, hogy adjon számot az elmúlt években Londonban általa elköltött több tízmillió font eredetéről.
A határozat indoklása szerint Hadzsijeva az utóbbi tíz évben csak a világhírű londoni Harrods luxusáruházban 16 millió fontot (csaknem 6 milliárd forintot) költött el. Emellett egy befektetési társ...
2018-10-10 18:52:14
Debreceni Járásbíróság: évekre fegyházba kell menniük az idősek támadóinak
... részben beismerő vallomást tettek, a kár részben - lefoglalás útján - megtérült, továbbá kiskorú gyermekeik eltartásáról kell gondoskodniuk - jelezte a szóvivő.
Az e...
2018-09-14 20:12:59
Bajnokok Ligája - Megbüntették a Crvena Zvezdát
... visszavágóján, a Salzburg-Crvena Zvezda (2-2) meccsen szerb szurkolók tárgyakat dobáltak a gyepre, pirotechnikai eszközöket használtak, a lefújás után pedig befutottak a pályára.
A határozat értelmében a belgrádi csapatot nem kísérhetik el drukkerei a Liverpool és a Paris Saint-Germain elleni, idegenbeli csoportmérkőzésekre, a klubnak 30 ezer euró pénzbüntetést kell fizetnie,...
2018-09-07 18:34:03
Első fokon érvénytelenítette a bíróság a többnyelvű utcanévtáblákról szóló két marosvásárhelyi önkormányzati ha
...
A határozatokat tavaly októberben fogadta el a városi tanács. Az egyiket a Szabad Emberek Pártja (POL) nyújtotta be és előírja az utcanevek magyar fordításának kihelyezését, a másikat a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) terjesztette be, amely abban különbözik az előzőtől, hogy a fordítást a hivatalos utcanévbe emelné be.
A határozatokat Lucian Goga volt Maros m...
2018-07-24 18:01:58
Román szociáldemokraták: Iohannis az alkotmányos rend ellen intézett támadást
...
A PSD kedden közleményben reagált arra, hogy az elnök öt nappal hatályba lépése után sem tett még eleget annak az alkotmánybírósági határozatnak, amely előírta számára - a kormánypártok által visszaélésekkel vádolt - Laura Codruta Kövesi korrupcióellenes főügyész (DNA) leváltását, és keddi sajtóértekezletén azt is kilátásba helyezte, hogy közvitát nyit a határozat nyomán felm...
2018-06-12 17:23:17
Kártérítésre számíthatnak a Nagy-Britanniából kitoloncolt hajléktalan EU-állampolgárok
... bűncselekményt nem követtek el, a hatóságok csak azért köteleznek távozásra Nagy-Britanniából, mert nincs hol lakniuk.
A brit belügyi tárca a londoni felsőbíróság elé a decemberi határozat előtt beterjesztett érvelésében hangsúlyozta: adatai szerint az utcákon alvó hajléktalanok száma 2010 és 2015 között országszerte 55 százalékkal, Londonban 91 százalékkal nőtt.
A közép...
2018-05-14 11:37:34
1 2 3 ......22 ...33 ...43 44 
Címkék: Bihari Napló, Debreceni Járásbíróság, Bajnokok Ligája, Crvena Zvezdát, Latorcai János, Kövér László, Emberi Jogok Európai Bírósága, Zamira Hadzsijevát, Salzburg-Crvena Zvezda, Paris Saint-Germain, Szabad Emberek Pártja, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Lucian Goga, Laura Codruta Kövesi, román legfelsőbb, nagyváradi önkormányzat, perek elhúzódásával, első eljárás, brit pénzmosásellenes, idősek támadóinak, többnyelvű utcanévtáblákról, alkotmányos rend, elnöki emelvény, ülést végül, képviselői helyéről, határozathozatal alatt, miniszteri padsor, legfelsőbb bíróság, novemberi alkotmánybírósági, első cserét, restitúciós jogszabálynak, kommunizmus előtt, román állam, határozatot később, javaslat részletszabályai, vagyoni elégtétel, alapeljárást befejező, strasbourgi székhelyű, eljárás teljes, elmúlt években, határozat indoklása, világhírű londoni, befektetési társ, lefújás után, határozat értelmében, belgrádi csapatot, határozatokat tavaly, városi tanács, utcanevek magyar, hivatalos utcanévbe,
© 2013 TVN.HU Kft.