Belépés
Önkormányzat 2019 - Január 26-ára tűzte a győri polgármester-választást a helyi választási bizottság
...
A határozat indoklása tartalmazza: Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt, ezért a törvény szerint 120 napon belül, azaz március 7-éig ki kell tűzni az időközi választást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen.
A határozat rögzíti az időközi választással kapcsolatos egyéb határidőket. Így például po...
2019-11-15 17:02:07
LMP: magyar érdekkel nem igazolható a Budapest-Belgrád vasúti fejlesztés
...
Keresztes László Lóránt, az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: a projekt leállítása céljából határozati javaslatot terjesztenek az Országgyűlés elé, mert az LMP úgy ítéli meg, hogy az nem a magyar nemzet érdekét szolgálja. Mészáros Lőrinc cégeit viszont 300 milliárd forinthoz juttathatja - jegyezte meg.
Az LMP arra tesz javaslatot, ...
2019-11-15 15:51:50
Márky Jenő: a teniszszövetség a csőd közelébe jutott
... kormány úgy döntött, hogy a gazdaságosabban megrendezhető júniusi Hungarian Grand Prix (HGP) WTA-verseny Bukarestből való hazahozatalát támogatja. A február 18-án érvénybe lépett kormányhatározatnak meg tudtam felelni már az idei budapesti rendezést illetően is, de az MTSZ mindent megtett, hogy - akár Magyarország kárára is - megakadályozza a határozat teljesülését."
A Római ...
2019-11-15 12:11:17
Egy republikánus szenátor gátolni fogja az örmény népirtásról szóló határozat elfogadását
...
Az amerikai képviselőház október végén elsöprő többséggel, 405:11 arányban fogadta el azt a határozatot, amely népirtásnak minősítette mintegy másfélmillió örmény lemészárlását, amelyet az Oszmán Birodalom követett el a 20. század elején.
Lindsey Graham szenátor először Donald Trump amerikai elnök és Recep Tayyip Erdogan török államfő szerdai találkozója után vetette fel...
2019-11-14 22:28:34
Önkormányzat 2019 - Megállapította a roma nemzetiség országos választásának eredményét az NVB
... százalékát - közös lista esetén legalább tíz százalékát, kettőnél több nemzetiségi szervezet által állított közös lista esetén legalább tizenöt százalékát - nem érte el.
Az NVB csütörtöki határozatában megállapította az egyes listák által szerzett mandátumok számát. E szerint az Országos Roma Önkormányzatban a "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség lis...
2019-11-14 22:22:50
Iszlám Állam - Törökország hazatoloncolt hét német és egy brit dzsihadistát
... IÁ-val - írta a hírmagazin.
A Der Spiegel úgy tudja, hogy a Törökországból hazatoloncolásra jelölt német állampolgárok közül egyetlen egy ellen sincs előzetes letartóztatást elrendelő határozat, így egyelőre nem kerülnek hatósági őrizet alá Németországban, valamennyien szabadon mozoghatnak majd.
Ankara hétfőn kezdte meg a Törökországban fogva tartott külföldi dzsihadistá...
2019-11-14 22:12:13
A EU szankciós keretet fogadott el Törökország ellen a Ciprus közelében folyó próbafúrások miatt
... magukban. Emellett uniós személyeknek és szervezeteknek tilos lesz pénzeszközöket a jegyzékbe vett személyek és szervezetek rendelkezésére bocsátani.
A tanács közleménye szerint a határozat az október közepén tartott EU-csúcstalálkozón jóváhagyott zárónyilatkozatot erősíti meg, amelyben az Európai Unió megerősítette a Ciprussal vállalt teljes szolidaritását az ország szuveren...
2019-11-11 15:31:29
Önkormányzat 2019 - Ismét választást tartanak Komlón és Pettenden
... választási bizottság a polgármester-választást, a képviselő-választást és a roma települési nemzetiségi önkormányzati választást ismételteti meg.
A testület a baranya.hu-n elérhető határozata szerint a településen a választási névjegyzék készítésekor a választópolgárok száma 103, míg a névjegyzék zárásakor 211 volt, s az újonnan bejelentkezők szavazatai befolyásolták a válasz...
2019-11-08 14:01:43
Önkormányzat 2019 - Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
... Mihály két szavazattal megnyert.
Szedlák Attila fellebbezett, és a helyi választási bizottság megállapította, hogy a Varga Mihályra leadott szavazatok közül három érvénytelen volt. A határozat ellen Varga Mihály és az MSZP mint az önkormányzati választások egyik jelölőszervezete bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, így a Győri Ítélőtábla elé került az ügy. A táblab...
2019-11-08 13:51:24
Nem hitelesítette az NVB a nyelvvizsgáról szóló népszavazási kezdeményezéseket
... képzésein?"
Az NVB többsége ennek a kérdésnek a hitelesítését is megtagadta, mert úgy látta, a kérdésben szereplő "irányított állítás" megtévesztő a választópolgárok számára.
Az NVB határozatai nem jogerősek, ellenük 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriánál.
A csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: a kormány viss...
2019-11-07 15:52:48
1 2 3 .................617 618 ........926 927 .........1234 1235 1236 
Címkék: Márky Jenő, Iszlám Állam, Borkai Zsolt, Keresztes László Lóránt, Mészáros Lőrinc, Hungarian Grand Prix, WTA-verseny Bukarestből, Oszmán Birodalom, Lindsey Graham, Donald Trump, Recep Tayyip Erdogan, Országos Roma Önkormányzatban, Lungo Drom, Országos Cigány Érdekvédelmi, Polgári Szövetség, Európai Unió, Szedlák Attila, Varga Mihályra, Varga Mihály, Győri Ítélőtábla, helyi választási, csőd közelébe, republikánus szenátor, örmény népirtásról, roma nemzetiség, brit dzsihadistát, nyelvvizsgáról szóló, határozat indoklása, törvény szerint, időközi választást, szavazás napja, kitűzés napját, határozat rögzíti, időközi választással, ellenzéki párt, projekt leállítása, magyar nemzet, gazdaságosabban megrendezhető, február 18-án, idei budapesti, határozat teljesülését, amerikai képviselőház, egyes listák, ellen sincs, jegyzékbe vett, tanács közleménye, október közepén, ország szuveren, roma települési, választási névjegyzék, választópolgárok száma, névjegyzék zárásakor, újonnan bejelentkezők, határozat ellen,
© 2013 TVN.HU Kft.