Belépés
Köhögésre - orvosi tüdőfű
... allantoin, a nyálkaanyagok, a flavonoidok (kempferol, kvercetin) és a glikozidok. A gyógynövény sok C-vitamint is tartalmaz.

Az orvosi tüdőfű köptető és köhögéscsillapító hatásokkal rendelkezik. Régen még tuberkolózis ellen is előszeretettel használták. A tüdőfű nyálkatartalma miatt irritációcsökkentő hatású lehet és hagyományosan légúti betegségek kezelésére is alkalma...
2018-11-16 21:54:52
A vajtökről - sütőtök
... találkozni a piacokon, illetve zöldséges standokon, míg a nagydarab, kerekded úritököt/óriástököt már jóval ritkábban lehet látni.
De lássuk, mire is jó, milyen pozitív élettani hatásokkal bír ez a finom őszi-téli csemege.


A vajtök ősei eredetileg az amerikai kontinens melegégövi területein éltek (Észak-Amerika déli és Dél-Amerika északi szubtrópusi vidékein...
2018-11-15 15:51:18
Pajzsmirigy betegek diétája
... szójaszósz, tempeh, miso leves, és szójabab fogyasztását. Figyeljen oda, hogy a félkészen vásárolt ételei se tartalmazzanak szóját.

Glutén
A glutén a szójához hasonló káros hatásokkal bír, valamint glutén érzékenység esetében a szervezet autoimmun reakcióját is kiválthatja. Magas gluténtartalmú termékek a búza, az árpa, a rozs, és majd az összes félkész, feldolgoz...
2018-11-11 15:53:21
A hosszú élet az eddig véltnél kevésbé írható a géneknek számlájára
... becsülték.
Az örökölhetőség az mutatja, hogy egy vonás - ebben az esetben az élettartam - mennyire magyarázható genetikai különbségekkel vagy más, például környezeti vagy társadalmi, kulturális hatásokkal, véletlenekkel.
A kutatók a nagyjából 54 millió előfizető és családfáik alkotta hatmilliárd emberből kiválogatták azokat, akik még élnek, valamint egyszerűsítettek az a...
2018-11-07 16:32:49
A sárga málna jó hatásai
... nem is tudunk nagyon megbarátkozni, azért gyógyító hatásait kipróbálhatjuk. A gyümölcs leveleiből és fiatal hajtásaiból is lehet főzetet készíteni, amely antibakteriális és összehúzó hatásokkal rendelkezik. Meghűléses megbetegedéseknél ennek a gyümölcsnek mindenképpen nagy hasznát vehetjük.

Amennyiben valakinek van sárga málna bokra, és nyersen nem igazán tud az ízével ...
2018-11-03 20:54:18
A propoliszról
A propolisz ma már egy terápiás anyagnak számít, amelyet sokféle betegség ellen bevethetünk. Ez nem meglepő, hiszen a propolisz antibakteriális, antioxidatív és tumorellenes hatásokkal rendelkezik.

A propoliszról úgy tartják, hogy segíthet a rákos megbetegedésekkel szembeni küzdelemben. A propolisz tumorellenes és daganatellenes hatásokkal rendelkezik. Ennek oka lehet, h...
2018-11-03 20:38:41
A szívbarát gyümölcs: alma
... hozhatók a rák, az elhízás, a szív- és érrendszeri betegség, az asztma, az Alzheimer-kór, sőt a cukorbetegség kockázatainak csökkentésével.

Az alma nagyon erős antioxidáns hatásokkal rendelkezik, gátolja a ráksejtek poliferációját, csökkenti a lipidoxidációt és csökkenti a koleszterinszintet.

Az alma nemcsak antioxidánsokban bővelkedik, hanem egy kitűnő flavo...
2018-10-30 13:17:56
A gesztenye
... való gyűjtögetése kissé macerás a mérhetetlenül szúrós, tövises burok miatt, de a szemünk előtt lebegő sült gesztenye képe mindezért kárpótol.
Nézd meg, milyen pozitív élettani hatásokkal bír ez a fantasztikusan ízletes téli csemege!

Egy igazi őszi vitaminbomba - a szelídgesztenye
A gesztenye a száraztermésű héjas gyümölcsök, azaz a diófélék közé tartozik, ös...
2018-10-27 12:49:46
Messi alapítványa tizenötezer gyerek számára biztosít ....
... képezi a hétköznapi étkezésnek, de Mozambikban kevés az olyan iskola, amelyben a diákok reggelit kapnak, gyakorlatilag nem része az helyi kultúrának. A már működő projekt eddig pozitív hatásokkal bír, a környék iskoláskorú fiataljainak a felét érinti. Már kimutatható, hogy jobban teljesítenek az iskolában és a közérzetükben is tapasztalhatóak pozitív változások, állítja egy helyi ...
2018-10-26 22:39:14
Alma- a szívbarát gyümölcs
... hozhatók a rák, az elhízás, a szív- és érrendszeri betegség, az asztma, az Alzheimer-kór, sőt a cukorbetegség kockázatainak csökkentésével.

Az alma nagyon erős antioxidáns hatásokkal rendelkezik, gátolja a ráksejtek poliferációját, csökkenti a lipidoxidációt és csökkenti a koleszterinszintet.

Az alma nemcsak antioxidánsokban bővelkedik, hanem egy kitűnő flavo...
2018-10-26 20:46:01
1 2 3 ................54 55 ........82 83 ........108 109 110 
Címkék: hosszú élet, eddig véltnél, géneknek számlájára, sárga málna, szívbarát gyümölcs, orvosi tüdőfű, tüdőfű nyálkatartalma, finom őszi-téli, vajtök ősei, amerikai kontinens, félkészen vásárolt, szójához hasonló, szervezet autoimmun, összes félkész, gyümölcs leveleiből, gyümölcsnek mindenképpen, terápiás anyagnak, propolisz antibakteriális, rákos megbetegedésekkel, propolisz tumorellenes, cukorbetegség kockázatainak, alma nagyon, ráksejtek poliferációját, alma nemcsak, kitűnő flavo, mérhetetlenül szúrós, szemünk előtt, fantasztikusan ízletes, igazi őszi, száraztermésű héjas, diófélék közé, hétköznapi étkezésnek, olyan iskola, diákok reggelit, helyi kultúrának, környék iskoláskorú, felét érinti, antioxidánsokban, egyszerűsítettek, szelídgesztenye, tapasztalhatóak, antibakteriális, poliferációját, fantasztikusan, lipidoxidációt, csökkentésével, előszeretettel, tartalmazzanak, gluténtartalmú, különbségekkel, kipróbálhatjuk, nyálkatartalma, daganatellenes, megbarátkozni, véletlenekkel, mérhetetlenül, nyálkaanyagok,
© 2013 TVN.HU Kft.