Belépés
Ferenc pápa az idősekért imádkozott,
... Félelemben élnek, félnek, hogy egyedül fognak meghalni. Érzik, hogy ez a járvány agresszív rájuk nézve. Ők a mi gyökereink, a mi történelmünk. Ők adták nekünk a hitet, a hagyományt, a hazaszeretetet. Imádkozzunk értük, hogy az Úr legyen mellettük ebben a pillanatban".
Homíliájában a pápa az Apostolok Cselekedeteiből vett szakaszról (ApCsel 3,1-10) elmélkedett, ame...
2020-04-16 16:31:10
Március 15

Szerethette -e valaki jobban szülőhazáját, mint Radnóti Miklós? Nem volt márciusi forradalmár az igaz, de hazaszeretete példa.

Radnóti Miklós: Nem tudhatom...

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt |...
2020-03-15 07:26:35
Az öt éve elhunyt Buzánszky Jenőre emlékezett az Aranycsapat Testület
... volt az emberi jogokért és az egyenlő emberi méltóságért. Mivel a gyermekmentő szolgálattal sokat segített a határon kívüli magyar fiataloknak, és tulajdonképpen egész életművével a hazaszeretetet képviselte, a halála előtt fél évvel a sportolók közül elsőként érdemelte ki az Emberi Méltóságért díjat.
Bajkai István országgyűlési képviselő, a testület alelnöke megemlékezésében...
2020-01-10 14:22:32
Vasárnap ér véget a 4. Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztivál
...
A találkozón három országból - Németországból, Hollandiából és Svájcból - összesen nyolc magyar néptánccsoport vett részt - mondta el az MTI-nek vasárnap a helyszínen tartózkodó Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa.
A háromnapos fesztivál célja, hogy összehozza a Nyugat-Európában működő magyar néptáncegyütteseket, és lehetősége...
2019-09-29 11:11:06
Simicskó: biztonságukat szolgáló hivatásokkal is megismerkedhetnek a fiatalok az Erzsébet-táborokban
... kipróbálhassák önmagukat. Hangsúlyozta: a Hősök Napja nevű tematikus napok - ahol a fiatalok katonákkal, tűzoltókkal, mentőkkel, rendőrökkel is találkozhatnak - a haza védelmét és egyben a hazaszeretetet is erősítik.
A Honvédelmi Sportszövetség elnökeként elmondta: idén hét tábort szerveztek, emellett pedig az Erzsébet-táborokban és a Magyar Honvédség több programján is részt...
2019-07-31 12:31:36
Amiért a harang szól – Nándorfehérvár 1456
... tegnap.

A megemlékezést Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. Mint mondta, a nándorfehérvári csata hőseinek hazaszeretete és odaadása a mai kor emberének is példaértékű, hiszen az ütközet a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb, legdicsőségesebb eseménye.

A résztvevők közös koszorút bocsátotta...
2019-07-22 17:30:18
Arany János: Vásárban
... az Arany-összesből választottunk, az Őszikék egy szép darabját az aratás idejére. A Vásárban Szerb Antal szerint a ,,legaranyjánosibb" vers. ,,Ez Arany János igazi hazaszeretete [...]. Ennek a hazaszeretetnek a meleg, életadó ízét érezni Aranynak minden sorából és Arany legfőbb alkotásából, az Arany - féle nyelvből."
*
Gyékényes, abroncsos alföldi s...
2019-07-07 08:49:42
Krónika 8. (nemzeti összetartozás éve)
... halál után, a halálból" - fogalmazott.
Az országgyűlési határozati javaslat tisztelgés az elmúlt száz év magyar hazafiai, neves hősei, és a sok-sok névtelen hős nemzethűsége és hazaszeretete előtt - tette hozzá.
Harmadsorban pedig az a javaslat üzenete, hogy újra fogják meg egymás kezét, gyűjtsenek erőt közösen, és ezzel az erővel dolgozzanak együtt az egységes magyar n...
2019-05-29 06:41:06
Titkok hálójában
... majd 1944-ben több társával a dachaui koncentrációs táborba hurcolták és - harmincévesen - kivégezték. Tízhónapos kínzása alatt sem tudtak kiszedni semmit. Bátorsága és hazaszeretete példátlan, mégis csak nagyon kevesen ismerik a nevét. Hősiességéért Franciaországban és Angliában is megkapta a legmagasabb katonai kitüntetést, a Croix De Guerre-t és a George Cross-t. Ő ...
2019-05-09 20:15:20
Kurt Rieder: Kommandó a II. világháborúban
... megrendült egészsége miatt Tadzsikisztánba költöző családból származó lány mindössze 17 évesen jelentkezett a Vörös Hadseregbe. "Mindnyájunkat felbőszített a háború híre. A fiatalok hazaszeretete különösen élénk volt, másra sem vágytunk, csak hogy megvédelmezzük szülőföldünket a betolakodóktól, hogy kisöpörjük őket. Lázban égtünk, hogy végre harcolhassunk (...) Amikor hallottuk a ...
2019-04-29 17:36:19
1 2 3 .....20 21 ...31 32 ..40 41 42 
Címkék: Buzánszky Jenőre, Aranycsapat Testület, Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztivál, Arany János, Kurt Rieder, Apostolok Cselekedeteiből, Radnóti Miklós, Emberi Méltóságért, Bajkai István, Szilágyi Péter, Hősök Napja, Honvédelmi Sportszövetség, Magyar Honvédség, Erdélyi Lajos, Honvédelmi Minisztérium, Vásárban Szerb Antal, Hősiességéért Franciaországban, Croix De Guerre-t, George Cross-t, Vörös Hadseregbe, idősekért imádkozott, harang szól, járvány agresszív, emberi jogokért, egyenlő emberi, gyermekmentő szolgálattal, határon kívüli, hazaszeretetet képviselte, halála előtt, sportolók közül, testület alelnöke, találkozón három, helyszínen tartózkodó, háromnapos fesztivál, fiatalok katonákkal, haza védelmét, megemlékezést Erdélyi, nándorfehérvári csata, magyar történelem, résztvevők közös, szép darabját, aratás idejére, országgyűlési határozati, elmúlt száz, sok-sok névtelen, erővel dolgozzanak, egységes magyar, dachaui koncentrációs, legmagasabb katonai, háború híre, fiatalok hazaszeretete,
© 2013 TVN.HU Kft.