Belépés
Ül a tél a hegy tetején.g
Hölgyek...
2021-01-14 15:11:25
Szenvedni Krisztusért
... polgárháború idején a Lookout Mountain, Tennessee melletti csatában egy katonaorvos
megkérdezte az egyik katonától, hogy hol sebesült meg. A sérült katona ezt válaszolta: ,,Éppen a hegy tetejének közelében." Nem tátongó sebére gondolt, hanem csak arra emlékezett, hogy elfoglalta a területet a hegy tetejének közelében.
Bárcsak mi is haladnánk tovább nagyobb vá...
2020-12-12 07:30:22
Maczkó Edit versei
... de nem lehet
ha a szív szeret...

GYERMEKKOROM KARÁCSONYA


Formás kis fácska,
nem volt eget-verő,
szekrényünk tetején
egy apró erdei fenyő.

Rajta sok-sok
kézzel formált csoda,
aranypapírral bevont
szegények karácsonya.

Piros alma mosolygott
tüskés ág-bogán,...
2020-10-12 21:00:55
Lőrinczi L. Anna versei
... vársz tőlem Istenem?

Vad lelkem díszruháját
rongyokká tépte a lét,
meztelen szívem burkát,
fájdalom szaggatja szét.A Világ tetején

Valamikor együtt jártunk a Világ tetején...
Mi álltunk ott akkor...? Vagy csak Te meg én...?
Orrunkat tûzpirosra festette a márciusi szél,
ajkunk mohón itt...
2020-10-08 21:30:48
Találkozni reggel Istennel
...,,Jöjj fel reggel... és állj elém ott a hegy tetején!" (2Móz 34,2)

A ,,reggel" az az idő, amit kijelöltem az Úrral való találkozásra. ,,Reggel" - maga a szó olyan, mint egy fürt zamatos szőlő, amit szent borrá présel nekem, hogy megigyam. Reggel! Ez az az idő, amikor Isten engem erőm teljében akar látni, és úgy remélem, hogy elkezdhet...
2020-09-12 22:51:05
Urunk színeváltozásának ünnepe! - Csaba testvérrel
... fényességben Szólla illy-képpen: Hogy-ha akarod Uram, maradgyunk itt,Mójses, Illyésnek, lakások légyen itt:Mert bizonyára látom jó laknunk itt,Ne féllyünk semmit

Nem egy hegy tetején, hanem egy csodaszép völgyben, kint a természetben bemutatott szentmise áldozatra hívlak testvéri szeretettel.
Szeretettel, Csaba t.

Videó https://youtu.be/jDfYxgnibM...
2020-08-06 17:23:32
10+1 tipp a Szent Ignác-i nyárhoz
... önéletrajza.

4. Szemléld a mennyet!
James Martin SJ a The Jesuit Guide to (Almost) Everything [Jezsuita kalauz (majdnem) mindenhez] című könyvében írja, hogy Ignác sokszor a rendház tetején üldögélt, és csendben szemlélte a csillagokat. Keress a nyáron egy csendes helyet távol a nagyvárosok fényeitől, csodáld a csillagokat, és dicsérd a Teremtő nagyságát. Ha valami...
2020-07-31 17:12:40
Átadták a nagyharsányi szoborparkhoz kapcsolódó új sétányt és fogadóépületet
... a szoborpark felett emelkedő hegyet és a Natura 2000 területeket, valamint a szoborparki alkotómunka történetét bemutató tárlat, közösségi tér és mellékhelyiség is található. Az épület tetején kialakított teraszról az egykori bányaudvar területén 1967 óta gyarapodó, jelenleg 130 műalkotást tartalmazó szoborgyűjtemény is megtekinthető.
Mint azt a teljes egészében a Környezeti ...
2020-06-25 12:22:17
Három éven belül megújul a Citadella és környezete
... erődben a magyarság szabadságküzdelmeire emlékező, hiánypótló múzeumot és Budapest egyik legszebb közparkját alakítják ki.
Hozzátette: a kormány friss döntése értelmében a Gellért-hegy tetején álló Citadella és környéke kiemelt beruházás keretében újulhat meg.
A területet már 2022-ben megnyitják, a beruházás második üteme pedig, amely a kiállítást is magában foglalja, 2...
2020-06-08 16:42:52
Hosszú évtizedek után megújul a Citadella erőd és környezete
...
Kiemelt kormányzati beruházás keretében a magyarság szabadságküzdelmeire emlékező, hiánypótló múzeumot és Budapest egyik legszebb közparkját alakítják ki a Gellért-hegy tetején álló Citadella erőd és közvetlen környezetének rehabilitációja során - olvasható a Várkapitányság közleményében.
A Várkapitányság irányításával zajló fejlesztések 2022-ig tartó első üteme az erőd ...
2020-06-05 11:41:45
1 2 3 .........................81 82 .............122 123 .............161 162 163 
Címkék: Szenvedni Krisztusért, Maczkó Edit, Lőrinczi, Szent Ignác-i, Lookout Mountain, GYERMEKKOROM KARÁCSONYA, James Martin SJ, Jesuit Guide, hegy tetején, nagyharsányi szoborparkhoz, egyik katonától, sérült katona, hegy tetejének, szív szeret, apró erdei, márciusi szél, fürt zamatos, csodaszép völgyben, természetben bemutatott, rendház tetején, csendes helyet, nagyvárosok fényeitől, szoborpark felett, szoborparki alkotómunka, épület tetején, egykori bányaudvar, teljes egészében, kormány friss, beruházás második, szoborgyűjtemény, rehabilitációja, várkapitányság, fogadóépületet, mellékhelyiség, irányításával, szoborparkhoz, környezetének, megtekinthető, aranypapírral, közleményében, gyermekkorom, találkozásra, nagyharsányi, természetben, fejlesztések, fényességben, polgárháború, szeretettel, nagyvárosok, krisztusért, szekrényünk, kialakított, csillagokat, szoborparki, alkotómunka, önéletrajza, kormányzati, területeket, katonaorvos, megkérdezte, díszruháját, környezeti, környezete, karácsonya, közparkját, kiállítást, hozzátette,
© 2013 TVN.HU Kft.