Belépés
Palkovics: tíz év alatt lecserélhető a városi buszállomány fele
... Zöld Busz Program 2020-21-es forrásaira október 15-én írnak ki...
2020-08-14 13:23:10
Több mint félszáz program a Zempléni Fesztiválon
... több mint egy tucat pincészet borait kóstolhatják meg.
A Zempléni Fesztivál programsorozata az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kultu...
2020-08-04 13:31:38
Potápi: a magyar történelem elképzelhetetlen a németség nélkül
... nemzetiségi és etnikai kisebbségekről szóló törvénnyel a 13 magyarországi nemzetiség lehetőséget kapott arra, hogy települési szinten kulturális autonómiát építsen ki. "A nemzetiségi önkormányzatok azóta is jól működnek, hatáskörüket folyamatosan tudtuk bővíteni" - mondta.
A német az egyetlen nemzetiség Magyarországon, amelynek képviselője van az Országgyűlésben - jegyezte me...
2020-08-01 18:12:41
A lengyel kormánypárt EP-képviselője tiltakozik a testvérváros programban hozott brüsszeli döntés ellen
...
Az uniós alapszerződés szerint az Európai Bizottságnak (EB) kötelessége, hogy tiszteletben tartsa a tagállamok nemzeti identitását, a helyi önkormányzatoknak és a lakosoknak joguk van szabad véleményformálásra - idézi a volt lengyel kormányfőt, Beata Szydlót az Európai Konzervatívok és Reformerek (EKR) frakciója által kiadott közlemény. A lengyel kormánypárt, a Jog és Igazság...
2020-07-31 11:21:49
LMP: közlekedési reformot csak széleskörű egyeztetés után lehet megvalósítani
... hiányolt azokból.
Támogatható például a közlekedési ágazatok összehangolása és egy úgynevezett tarifaközösség létrehozása - mondta. Arra azonban nincs elég garancia, hogy az önkormányzatok élhessenek a megrendelés lehetőségével, arról sem lehet tudni, hogy az állam hogyan tudja megrendelni a szolgáltatásokat.
A munkavállalókat érintő munkajogi garanciákról sem hangzott e...
2020-07-20 14:31:57
Több mint hatszáz település nyert forrást közösségi terek fejlesztésére a Magyar falu programban
...
Gyopáros Alpár közölte: a pályázatok kedvezményezettjei a kistelepülési önkormányzatok és a történelmi egyházak ott működő egyházközségei.
Mindkét célcsoport közösségi tér kialakítására, fejlesztésére pályázhatott legfeljebb 30 millió forintig, valamint közösségszervező egyéves foglalkoztatására, maximum hárommillió forintig - tette hozzá.
Gyopáros Alpár azt mondt...
2020-07-20 13:32:15
Koronavírus - Johnson: karácsonyig remélhetőleg jelentősen normalizálódik az élet
... összegyűjtött tudásanyag azonban immár lehetővé teszi a koncentráltabb, egy-egy helyi körzetre összpontosuló védelmi intézkedések alkalmazását. Ennek jegyében szombattól Angliában a helyi önkormányzatok új jogköröket kapnak, amelyekkel saját illetékességi körzetükben önállóan rendelhetnek el korlátozó intézkedéseket, például rendezvények törlését, közterületek vagy intézmények lez...
2020-07-17 15:12:00
Nagy István: az agrárkormányzat kiáll a helyi piacok értékei mellett
... tevékenységeik kialakítására, fejlesztésére. A program a helyi termékek értékesítési lehetőségét, piacok, vásárterek kialakítását, fejlesztését 3 milliárd forinttal támogatja. A vidéki önkormányzatok 100 millió forintos támogatással korszerűen felszerelt, a higiéniai előírásoknak és az egészségbiztonságnak is megfelelő értékesítő tereket hozhatnak létre.
Az abaújszántói piacr...
2020-07-17 13:42:33
Dömötör Csaba: az önkormányzatok szabályozhatják a rövidtávú lakáskiadást
... a jól működő nemzetközi gyakorlatokat, és azt látták, hogy számos európai városban született helyi szintű szabályozás - mondta Dömötör Csaba hozzátéve: ez sem véletlen, hiszen az önkormányzatoknál van a legtöbb tudás, hogy melyek a következmények, és melyek a legjobban működő gyakorlatok.
A cél az, hogy minden társadalmi csoport, minden generáció szempontjait érvényesítsék, é...
2020-07-14 17:12:50
Karácsony: jó irány az önkormányzatok felhatalmazása az Airbnb szabályozására
... adókedvezményekkel támogatja a lakások hosszú távú, biztonságos bérbeadását.
Olyan szabályozás kell, amely több jogot és beleszólást biztosít azoknak a helyi közösségeknek és önkormányzatoknak, amelyek a lakások szállodaként való hasznosításának a következményeit viselik; a jogszerűség biztosítása és a piac "fehérítése" érdekében lehetővé teszi az önkormányzatok hozzáférését ...
2020-07-09 17:52:27
1 2 3 ..........................163 164 .............245 246 ..............326 327 328 
Címkék: Zempléni Fesztiválon, Nagy István, Dömötör Csaba, Zöld Busz Program, Zempléni Fesztivál, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kultu, Európai Bizottságnak, Beata Szydlót, Európai Konzervatívok, Gyopáros Alpár, városi buszállomány, magyar történelem, németség nélkül, lengyel kormánypárt, testvérváros programban, agrárkormányzat kiáll, helyi piacok, önkormányzatok szabályozhatják, rövidtávú lakáskiadást, önkormányzatok felhatalmazása, tucat pincészet, nemzetiségi önkormányzatok, egyetlen nemzetiség, uniós alapszerződés, tagállamok nemzeti, helyi önkormányzatoknak, lakosoknak joguk, volt lengyel, közlekedési ágazatok, úgynevezett tarifaközösség, önkormányzatok élhessenek, megrendelés lehetőségével, állam hogyan, munkavállalókat érintő, kistelepülési önkormányzatok, történelmi egyházak, helyi önkormányzatok, helyi termékek, vidéki önkormányzatok, higiéniai előírásoknak, abaújszántói piacr, legtöbb tudás, legjobban működő, lakások hosszú, helyi közösségeknek, lakások szállodaként,
© 2013 TVN.HU Kft.