Belépés
Veni Sanctét ünnepeltek a Szombathelyi Egyházmegye hitoktató
... elmondta, hogy amikor Bissau Guineában járt, azt tapasztalta, hogy az egyházmegyében két pap volt hetven falura, de minden faluban volt katolikus közösség, a hitoktatók vezették a helyi közösségeket. ,,Az Egyház legfőbb apostolai ti vagytok! - figyelmeztette hallgatóságát. - Hatalmas felelősség és óriási ajándék ez."


Forrás: Szombathelyi Egy...
2020-09-04 09:53:25
Mindszenty József Zalaegerszegi munkássága
... szombathelyi egyházmegye zalai elmaradott részének püspöki biztosaként 19 új templomot, 7 plébániaépületet, 9 misézőhelyet, 12 iskolát építtetett, s szervezte meg körülöttük a katolikus közösségek életét. Fontosnak tartotta az országos és helyi sajtót, igyekezett a katolikus szellemiséget érvényesíteni a zalaegerszegi és vármegyei újságokban. 1937: pápai prelátus. - Aktív résztvev...
2020-08-02 17:35:37
Bizánci korból származó keresztény kolostort találtak Észak-Izraelben
... csontokat találtak" - mondta Aviam.
A szakember szerint ebben a korban számos helyen volt a településeken is kolostor, nem csak a remeték sivatagi elvonulását szolgálták az ilyen közösségek. Noha a jelek alapján erre következtettek, de nincs rá egyértelmű bizonyíték, például feliratok, hogy kolostor volt a megtalált épület, esetleg templom is lehetett.
Az sem derül ki a...
2020-07-29 09:31:22
A diakónusok és a laikusok szerepét erősíti a plébániák működéséről kiadott vatikáni dokumentum
...
A plébániák és az általuk szolgált hívők közösségének feladatait és kihívásait részletezi a Klérus Kongregáció vatikáni hivatalának úgynevezett instrukciója, mely a Plébániai közösségek pásztori megtérése az Egyház evangelizációs missziója szolgálatában címet kapta.
A több mint húsz oldalas dokumentum nem tartalmaz új jogszabályokat, ehelyett a hatályos egyházi előíráso...
2020-07-20 16:02:08
Az EP jóváhagyta a szír menekülteket és a befogadó közösségeket segítő 585 millió eurós támogatást
... Törökországban élő szíriaiak, valamint 100 millió euró juttatását a Jordániában és Libanonban tartózkodó szír és a Szíriából érkezett palesztin menekültek, valamint az őket befogadó közösségek számára.
A támogatás hozzájárul az oktatásba való bejutás, a megélhetés és az egészségügyi, szennyvízelvezetési, vízellátási és hulladékgazdálkodási szolgáltatások támogatásához, valami...
2020-07-10 16:22:19
Koronavírus - A járvány újabb felbukkanásától tartanak Hongkongban
... forrását, míg nyolcat egy helyi idősek otthonával, hatot pedig éttermekkel hoztak összefüggésbe. A hatóságok amiatt aggódnak, hogy az azonosítatlan forrásból származó fertőzések a vírus közösségeken belüli terjedésére utalnak, ráadásul az újonnan azonosított fertőzöttek közül sokan vettek részt összejöveteleken, és számos helyre látogattak el a lappangási idő alatt. Kedden 14 új e...
2020-07-08 12:44:49
ITM: az adott kihívásra legjobb választ adó megoldásokat támogatják az energetikai innovációs pályázaton
... naperőművek térnyerésével párhuzamosan szükségessé váló hálózat-okosítások, a települési energiaellátás földgázt kiváltó, megújuló erőforrásokat hasznosító modernizálása, valamint az energiaközösségek kialakítása.
A négy kiírásra összesen 53 pályázat érkezett, az így igényelt több mint 40 milliárd forintnyi támogatás több mint háromszorosa a pályázatok tervezett 12 milliárd f...
2020-07-08 11:11:43
Soltész: négyszázmillió forintos pályázat nemzetiségi beruházásokra
...
Soltész Miklós a járványhelyzet következményeinek enyhítésére indított országos támogatási programról közölte: a pályázat révén a kabinet a nemzetiségek céljait szolgáló kisebb, 1-2 millió forintos beruházások megvalósulását segíti, munkahelyek megóvását, újak létrehozását is támogatva.
Kiemelte: a pályázatban Baranya kiválóan teljesített, hiszen 75 millió forintos támo...
2020-07-07 15:41:47
Az aranybányászat jelentősen korlátozza Amazónia erdőinek megújulóképességét
... nézve, mivel az Amazóniai erdőkben korlátozódik a széneln...
2020-06-29 18:52:57
Krízisközpontot alakított ki a Johannita Segítő Szolgálat Mórahalmon
... logisztikai központ és 24 kisebb bázis valósult meg az ország területén, amelyek révén sokkal hatékonyabban elérhetőek a jövőben a magyarországi és határon túli, támogatásra szoruló közösségek.
A Johannita Segítő Szolgálat 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében.
Soltész Miklós kiemelte: a joha...
2020-06-24 14:01:52
1 2 3 ...............................99 100 ................149 150 ................198 199 200 
Címkék: Veni Sanctét, Szombathelyi Egyházmegye, Mindszenty József Zalaegerszegi, Johannita Segítő Szolgálat Mórahalmon, Bissau Guineában, Szombathelyi Egy, Klérus Kongregáció, Soltész Miklós, Johannita Segítő Szolgálat, Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, laikusok szerepét, plébániák működéséről, szír menekülteket, befogadó közösségeket, járvány újabb, adott kihívásra, energetikai innovációs, aranybányászat jelentősen, hitoktatók vezették, helyi közösségeket, katolikus közösségek, katolikus szellemiséget, szakember szerint, korban számos, remeték sivatagi, ilyen közösségek, jelek alapján, megtalált épület, általuk szolgált, több mint, hatályos egyházi, őket befogadó, támogatás hozzájárul, oktatásba való, helyi idősek, hatóságok amiatt, azonosítatlan forrásból, vírus közösségeken, újonnan azonosított, települési energiaellátás, energiaközösségek kialakítása, négy kiírásra, pályázatok tervezett, járványhelyzet következményeinek, pályázat révén, nemzetiségek céljait, pályázatban Baranya,
© 2013 TVN.HU Kft.