Belépés
Deutsch Tamás: elfogadhatatlan Magyarország számára az uniós költségvetésre és a helyreállítási alapra vonatkoz
... prioritásként kezeli ezeket a témaköröket - mondta.
Mint közölte, a dokumentum - szintén tükrözve a magyar álláspontot - azt is kimondja, hogy a koronavírus-járványt követően igazságos helyreállítási alapra van szükség, amelyben a hasonló fejlettségű és hasonló jövedelmű uniós tagállamok részesedése nem térhet el lényegesen egymástól.
Nyilatkozatában a képviselő "elszomo...
2020-07-09 15:12:26
PM: Brüsszel helyreállítási terve méltánytalan Magyarországgal szemben
... tárcavezető kijelentette: Magyarország álláspontja az, hogy az Európai Uniónak méltányosan és arányosan kell eljárnia a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésekor.
Az európai helyreállítási terv az EU történetében példa nélküli segélyprogram, amelynek révén a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi következményeit az unió által a piacokról felvett hitelből finanszírozo...
2020-06-09 16:12:38
Koronavírus - A szlovák külügy üdvözli az EU helyreállítási alapra vonatkozó tervét, az ellenzék szerint nagyob
...
Pozsony egyelőre nem pontosította, hogy mekkora az az összeg, amelyet az EB tervezete alapján Szlovákia a gazdasági helyreállítási alapból kaphatna. Az összeg kapcsán a szlovák sajtónak nyilatkozva Maros Sefcovic, az EB szlovák alelnöke közel 8 milliárd eurót említett, a szlovák pénzügyi tárca közlése szerint viszont 5 és 8 milliárd euró közötti összegről van szó.
Az EB ...
2020-05-28 20:10:18
BÉT - Erősödött a vezető részvények többsége
... MTI-nek elmondta: ahogy az előző napokban is, különösebb hírek nélkül, pozitív hangulatban indult a kereskedés az európai piacokon, amit támogatott, hogy 750 milliárd eurós uniós helyreállítási alapra tett javaslatot az Európai Bizottság. A nap felénél azonban kezdtek kicsit elfáradni az európai börzék, jelentős részét vissza is adták az emelkedésnek.
Azok a papírok, amelyek...
2020-05-27 18:43:07
Koronavírus - Von der Leyen üdvözölte a gazdaság fellendítését célzó uniós alapra vonatkozó német-francia javas
... felállítását javasolta hétfőn a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására. Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő bejelentette, az úgynevezett helyreállítási alap célja, hogy az Európai Unió "megerősödve, összetartóan és szolidárisan" emelkedjen ki a járvány miatt keletkezett gazdasági válságból.
Ursula von der Leyen közleményében han...
2020-05-18 20:42:23
Koronavírus - Németország csatlakozhat az Európai Stabilitási Mechanizmus hitelprogramjához
... hitelprogramjának elindítása mellett további, az Európai Unió valamennyi tagállamára kiterjedő válságkezelő erőfeszítésekre, a többi között egy nagyszabású gazdasági újjáépítési és helyreállítási alapra is szükség van.
Az SPD részéről hangsúlyozták, hogy a koronavírus-járvány az európai szolidaritás próbája, az ESM új hitelprogramja pedig "mérföldkő" ennek a próba kiállásáho...
2020-05-14 20:34:04
Koronavírus - Merkel: gazdasági helyreállítási alap követheti az EU júniusban induló első válságkezelő programj
... rászorulóknak, de a júniusi induláshoz egy sor teendő még hátravan, így a német törvényhozásnak (Bundestag) is dönteni kell az ügyben.
A válságkezelés második szakaszában egy gazdasági helyreállítási, újjáépítési alapra lesz szükség, amely szorosan kapcsolódik a 2021-ben kezdődő hétéves ciklus EU-s költségvetéséhez. Erről az Európai Bizottság készít javaslatot az Európai Taná...
2020-04-23 21:13:06
Siklósi András : Mit szeretnénk az elsikkasztott, torz
... vagyonokat maradéktalanul visszaadja ,,jogos" tulajdonosának, ill. teljes kártalanítást foganatosít még akkor is, ha az örökösök már nem is élnek. (Ez esetben az ún. zsidó helyreállítási alapra száll minden; de lehetséges, hogy Izraelbe betelepült ,,rászorulókat" segélyeznek belőle.) A rendszerváltás megkezdésekor - jogi úton - azonnal felelősségr...
2013-04-05 11:34:44
Árpádok Országa
BAKAY KORNÉL: AZ ÁRPÁDOK ORSZÁGA 1/5

ŐSTÖRTÉNETÜNK TITKAI
BEVEZETÉS
A TÖRTÉNETÍRÁS MÓDSZERTANA
HOGYAN LETTÜNK FINNUGOROK?
Jugria
A finn-magyar rokonítás
Új távlatok /1800-1849/
A finnugor irányzat uralomra jutása /1850-1867/
A KERESZTÉNY MAGYAR KIRÁLYSÁG KORONÁZÁSI JELVÉNYEI
Nos, mit mondanak a krónikáink?
Következzék a S...
2008-09-01 11:09:20
Europa Nostra díjat kapott a
... díjat) adtak ki. Europa Nostra-éremmel ismerték el a budapesti New York-palota és kávéház, valamint a Ferihegy I. terminál mintaszerű rekonstrukcióját. Mindkettő az Állami Műemlék-helyreállítási és Restaurálási Központ munkatársainak közreműködésével készült el.

A New York nevű amerikai életbiztosító társaság palotája, benne a számunkra emblematikus jelentőségű - ...
2007-04-30 11:23:56
1 
Címkék: Deutsch Tamás, Európai Stabilitási Mechanizmus, Siklósi András, Árpádok Országa, Europa Nostra, Európai Uniónak, Maros Sefcovic, Európai Bizottság, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Európai Unió, Európai Taná, BAKAY KORNÉL, ÁRPÁDOK ORSZÁGA, ŐSTÖRTÉNETÜNK TITKAI, TÖRTÉNETÍRÁS MÓDSZERTANA, HOGYAN LETTÜNK FINNUGOROK, KERESZTÉNY MAGYAR KIRÁLYSÁG KORONÁZÁSI JELVÉNYEI, Europa Nostra-éremmel, Ferihegy, Állami Műemlék-helyreállítási, Restaurálási Központ, uniós költségvetésre, helyreállítási alapra, szlovák külügy, ellenzék szerint, vezető részvények, gazdaság fellendítését, magyar álláspontot, hasonló fejlettségű, európai helyreállítási, unió által, piacokról felvett, gazdasági helyreállítási, összeg kapcsán, szlovák sajtónak, szlovák pénzügyi, előző napokban, európai piacokon, európai börzék, úgynevezett helyreállítási, járvány miatt, többi között, nagyszabású gazdasági, európai szolidaritás, próba kiállásáho, júniusi induláshoz, német törvényhozásnak, válságkezelés második, 2021-ben kezdődő,
© 2013 TVN.HU Kft.