Belépés
Merkel: a következő EU-csúcson dönteni kell az albán és az észak-macedón csatlakozási tárgyalások megindításáró
... mindenkinek jó, ha egyszer majd a Nyugat-Balkán valamennyi országa EU-tag lesz" - fogalmazott Angela Merkel.
Arról is szólt, hogy Németország a tavaly novemberi földrengés utáni helyreállítási munkálatokban is támogatja Albániát, és a kormány részt vesz az Európai Bizottság február 17-re meghirdetett nemzetközi adományozói konferenciáján.
Edi Rama kiemelte, hogy a német ...
2020-01-27 12:01:16
Áder János részvéttáviratot küldött Jair Bolsonaro brazil köztársasági elnöknek
... fejezte ki mindazoknak, akik szeretteiket vagy hozzátartozóikat veszítették el a pusztító iszapáradatban, a sérülteknek pedigmielőbbi felgyógyulást kívánt.
Tudatta azt is, hogy a helyreállítási munkálatokban szükség esetén Magyarország kész közreműködni.
Brazília Minas Gerais államában pénteken omlott le a Vale SA bányavállalat zagytározónak fala. Hivatalosan eddig 34 e...
2019-01-27 12:14:39
Emelkedett a Florence vihar halálos áldozatainak száma, Donald Trump Észak-Karolinába utazik
... sodor a víz....
2018-09-19 07:05:37
Hurrikánok - Floridában megnyitották a repülőtereket, megkezdődött a károk felmérése
... Észak-Karolinát is - összesen 6.9 millió háztartás van áram nélkül.
A floridai kormányzó közölte: 30 ezer szakember érkezett a szomszédos szövetségi államokból, hogy segítsen a helyreállítási munkálatokban.Megnyitották az állam főbb országútjait és a Keys-szigetcsoporthoz vezető országutat is. Brock Long, a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) vezetője szerint a s...
2017-09-12 17:44:45
Gyűjtést kezdeményez a máltai szeretetszolgálat a délvidéki árvízkárosultak javára
... kellett kitelepíteni az áradások miatt.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat folyamatosan tájékozódik a fejleményekről, és arra készül, hogy az árhullám levonulása után részt vesz a helyreállítási munkálatokban. Ebben a helyzetben készenlétbe helyezték az elázott épületek kiszárítására szolgáló speciális gépeiket, és indulásra készen állnak a szakembereik is.
Kozma Imre kit...
2014-05-20 08:01:44
Árvíz - Több folyón várhatók árhullámok
... önkéntes egységei összesen 4 ezer emberrel vettek részt a munkálatokban, és a védekezésben mintegy 12 ezer homokzsákot használtak fel. A veszély mostanra megszűnt, folyamatban vannak a helyreállítási munkálatok, és a vasúti és közúti közlekedés is megindult.
Az országos katasztrófavédelmi főigazgató kitért arra is, hogy az elmúlt napok viharos időjárásával összefüggésben az ...
2014-05-17 20:35:10
Árvíz - Bakondi: több magyarországi folyó mentén is komoly erőfeszítésekre van szükség
... ezer emberrel vettek részt a munkálatokban, a védekezésben mintegy 12 ezer homokzsákot használtak fel.
A viharos szél miatti veszély mostanra megszűnt, folyamatban vannak a helyreállítási munkálatok: visszabontják a gátakat, a kertekben szivattyúzzák a vizet. A vasúti és közúti közlekedés is megindult.
Bakondi György sikeresnek értékelte a balatoni védekezést.
Az ...
2014-05-17 12:13:07
Árvíz - Folyik az állami erdőgazdaságok kárainak összesítése
... térségében. A ráfordítás mintegy 2,8 millió forint volt.
A Vértesi Erdő Zrt. 330 dolgozója és 17 szállító járműve vett részt Neszmély, Almásfüzitő és Esztergom védelmében, illetve a helyreállítási munkálatokban. Egy használaton kívüli homokbányát is megnyitottak, 3700 köbméter homokot adtak a védekezéshez.
A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Báta község védelmében segít...
2013-06-21 15:32:58
Árvíz - Bakondi: befejeződött a védekezés, intenzíven zajlik a helyreállítás
... záró adatokat ismertetve elmondta, hogy az állami védművek több mint 42 százalékát bontották már le, és a védekező települések közül 43-ban fejeződtek be és 52-ben folynak még a helyreállítási-mentesítési munkálatok.
Bakondi György tájékoztatása szerint az árvíz miatt 1570 embernek kellett elhagynia az otthonát, de 976-an már hazatérhettek.
Az ár levonulása után 150 kil...
2013-06-19 14:42:25
Árvíz - A Baján védekezőket segítik a szeretetszolgálatok
... pénteken Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete Baján, Bátán és Mohácson. Az áradás elvonultával a humanitárius szervezet számos helyen kapcsolódik be a takarítási és helyreállítási munkálatokba - közölte a karitatív szervezet csütörtökön az MTI-vel.
A katasztrófavédelem jelzései alapján a Karitász továbbra is eszközökkel segíti a védekezést, emellett a Pécs...
2013-06-13 18:03:33
1 2 3 
Címkék: Áder János, Jair Bolsonaro, Donald Trump Észak-Karolinába, Angela Merkel, Európai Bizottság, Brazília Minas Gerais, Vale SA, Brock Long, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Kozma Imre, Bakondi György, Vértesi Erdő Zrt, Gyulaj Erdészeti, Vadászati Zrt, Mádl Dalma, Katolikus Karitász, következő EU-csúcson, észak-macedón csatlakozási, károk felmérése, máltai szeretetszolgálat, délvidéki árvízkárosultak, állami erdőgazdaságok, tavaly novemberi, kormány részt, pusztító iszapáradatban, sérülteknek pedigmielőbbi, helyreállítási munkálatokban, floridai kormányzó, szomszédos szövetségi, állam főbb, áradások miatt, árhullám levonulása, helyzetben készenlétbe, elázott épületek, védekezésben mintegy, veszély mostanra, helyreállítási munkálatok, elmúlt napok, viharos szél, kertekben szivattyúzzák, balatoni védekezést, ráfordítás mintegy, használaton kívüli, állami védművek, védekező települések, árvíz miatt, áradás elvonultával, humanitárius szervezet, karitatív szervezet, részvéttáviratot, szigetcsoporthoz,
© 2013 TVN.HU Kft.