|
|
|
... ő hozzáfogott, az nem akármilyen közönséges, répaorrú hóember volt. De nem ám!
Előbb kőkeményre gyúrta a “magvát", ahogyan mondani szokta, akkor rám bízta, hogy hempergessem, amíg bírom. Bodrink mellettem csetlett-botlott, meg-meglökte bozontos fejével a növekedő hópocakot. Amikor Karcsi magához intett, a virágágyás közepén már lábat vert a hóember. Bár csak a... |
2018-01-15 20:30:31 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomot rakjuk a főzőedénybe a vágott petrezselyemmel együtt, főzzük tovább kis lángon.
A kihűlt nyelvet szeleteljük fel vékonyan, mártsuk sózott - borsozott tojásba, majd hempergessük lisztbe és süssük ki felforrósított olajban.
A rizst főzzük ki sós vízben, csöpögtessük le.
Tálalásnál halmozzuk a rizst középre, rakjuk körbe a rántott n... |
|
2012-03-26 22:15:28 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomot rakjuk a fozoedénybe a vágott petrezselyemmel együtt, fozzük tovább kis lángon.
A kihult nyelvet szeleteljük fel vékonyan, mártsuk sózott - borsozott tojásba, majd hempergessük lisztbe és süssük ki felforrósított olajban.
A rizst fozzük ki sós vízben, csöpögtessük le.
Tálalásnál halmozzuk a rizst középre, rakjuk körbe a rántott n... |
2012-03-26 21:59:30 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa hozzáadásával állítsuk be a kellő állagot. A lényeg, hogy jól formázható alapot kapjunk.
4. Gyúrjuk össze, és v... |
|
2010-10-28 21:42:42 |
|
|
|
|
|
|
Bazsalikom, a növények királya
A bazsalikom neve a görög
"basileus" szóból származik, melynek jelentése "király,
királyi". Emlegetik még Szent János fűként, vagy bazilikának is. Méltán
tartják a növények királyának, hiszen szegfűszegre emlékeztető, édeskés íze,
fantasztikus aromája révén kiérdemli ezt a jelzőt.
Egynyári növény, amely India ... |
|
2010-09-17 14:30:42 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa hozzáadásával állítsuk be a kellő állagot. A lényeg, hogy jól formázható alapot kapjunk.
4. Gyúrjuk össze, ... |
2010-06-08 23:58:05 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|