|
|
|
... levágvaszintén aprítsuk fel, majd mindkét gyümölcsöt egyszerre hajtsuk át egy 3 mmlyukátmérőjû... |
|
2014-08-23 15:30:59 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál (pek) : 1,6 dkg
Zsír:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg
Edények ûrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
Egy személynek alapanyagokból mennyit számoljunk:
Húsból csont nél... |
|
2012-07-11 10:22:47 |
|
|
|
|
|
|
... vastag héjú szőlőt mosás után szemezzük le, és az átválogatott szemekből nyomkodjuk ki a kocsonyát, a héját pedig tegyük félre. Utána öntsük a gyümölcspépet egy ismert ûrtartalmú zománcozott lábasba, és közepes lángon, lefedve, forraljuk legalább 10 percig, majd ezt a szétesett, magvas masszát a ribizli dzsemnél vagy paradicsom pasztánál szokásos módon törjük á... |
2011-01-28 09:59:21 |
|
|
|
|
|
|
Zivko Kustic: A természet Istenről beszél - "A leleményes csirke"
A tojásban fejlődő csirke nagyon gazdaságosan használja ki a tojás űrtartalmát. A nyakát behajtva és csőrével a hasa felé fordulva várja világrajöttének idejét. A harmadik hét végén a csirke már életképes. Ki kell jönnie a héjából, de hogyan? Nincs hely arra, hogy ki... |
2008-01-23 20:27:50 |
|
|
|
|