Belépés
Költségvetés - Varga: a jövő évi büdzsé középpontjában a biztonságos növekedés áll
... folytatódik az államadósság mérséklődése, "bízunk benne, hogy a ciklus végére mértéke 60 százalék alá csökkenhet".
2019-ben mind az általános tartalék összegét, mind a hiánycél teljesítéséhez kötött biztonsági tartalék összegét másfélszeresére emeli a kormány - jelentette ki a pénzügyminiszter. A jövő évi költségvetés tervezetében 350 milliárd körül van a tartalékok mértéke -...
2018-06-13 18:52:39
Magyar Hírlap - Varga: a ciklus végére 60 százalék alá csökkenhet az államadósság
... csökkentése, kismértékű hiány, továbbá a gazdasági növekedés négy százalék körül tartása.
Kiemelte: a biztonságnak fontos eleme, hogy mind az általános tartalék, mind a hiánycél teljesítéséhez kötött tartalékok értéke a másfélszeresére nő 2019-ben az idei évhez képest.
Varga Mihály elmondta: a következő évi költségvetésben, az uniós és a meglévő hazai beruházási forráso...
2018-06-09 13:41:52
Költségvetés - KT: megalapozottak a tervezett célok
... többletforrás figyelembevétele mellett is.
A KT túlzottnak ítélte a személyi jövedelemadó előző évi előirányzathoz viszonyított 7,8 százalékos bővülését is, értékelése szerint ennek teljesítéséhez fokozni kell az adóbeszedés hatékonyságát.
Kovács Árpád a kiadási oldalon a legjelentősebb változásként hivatkozott a költségvetési körben dolgozók bérének emelésére, az életpá...
2016-05-11 10:41:38
Benyújtotta a kormány a költségvetés módosítását
... bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadások) is létrejön egymilliárd forintos - de túlléphető - keretösszeggel, azonnali reagálást lehetővé téve az esetleg felmerülő újabb kiadások teljesítéséhez - írja közleményében a szaktárca.
Az NGM felidézi: korábban a rendkívüli bevándorlási és migrációs nyomás kezeléséhez először 6,6 milliárd, majd további 22,2 milliárd forint átcsopo...
2015-09-24 18:23:22
Bukik az adósságképlet
... kormánynak, ha nem akarja megszegni a stabilitásról szóló törvénybe foglalt, január elsejével életbe lépő (2016-tól alkalmazandó) adósságszabályát. Számításaink szerint az adósságképlet teljesítéséhez a jövőre 2 százalékra tervezett hiány helyett fél százalék alatti deficitet kellene elérni.

Hétszázmilliárdos megszorítást kellene végrehajtania a kormánynak a Költségveté...
2015-05-11 08:53:35
EU-tisztújítás - Párizsban egyeztetnek a baloldali kormányfők szombaton - FRIISSÍTÉS (Fabius, Valls)
... gondolni az EU politikáját, és erősebben kell összpontosítani a beruházásokra. Szerinte a mélyreható átalakításokra vállalkozó tagállamoknak hosszabb időt kell biztosítani a hiánycél teljesítéséhez, be kell vezetni a "reformokért cserébe idő" elvét. "Egy ötlet lehet például, hogy a reformok költségeit nem számítják hozzá a deficithez" - mondta a német alkancellár.
Az uniós de...
2014-06-20 12:03:22
EU-tisztújítás - Párizsban egyeztetnek a baloldali kormányfők szombaton
... gondolni az EU politikáját, és erősebben kell összpontosítani a beruházásokra. Szerinte a mélyreható átalakításokra vállalkozó tagállamoknak hosszabb időt kell biztosítani a hiánycél teljesítéséhez, be kell vezetni a "reformokért cserébe idő" elvét. "Egy ötlet lehet például, hogy a reformok költségeit nem számítják hozzá a deficithez" - mondta a német alkancellár.
Az uniós de...
2014-06-20 11:22:21
A német szociáldemokraták az uniós deficitszabályok lazítását javasolják
... költségeit nem számítják hozzá a deficithez" - mondta a német alkancellár.
Szerinte a mélyreható átalakításokra vállalkozó tagállamoknak hosszabb időt kell biztosítani a hiánycél teljesítéséhez, be kell vezetni a "reformokért cserébe idő" elvét.
Az SPD elnöke előtt alig két héttel egy másik befolyásos szociáldemokrata kormánytag, Michael Roth, a külügyminisztérium európ...
2014-06-17 18:14:17
Romániában az üzemanyag, a cigaretta és a gáz is drágul áprilistól
... jövedéki adóemelést. Ponta szerint a román kormány a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szemben vállalta ezt a drágítást, és a 2,2 százalékos GDP-arányos idei államháztartási hiánycél teljesítéséhez szükség van az emelésre.
Miután a kormány kifejtette szándékát, hogy áprilistól már nem halogatja a drágítást, a jegybank 3 százalékról 3,5 százalékra emelte az idei éves inflációs vá...
2014-03-31 14:44:03
Sikerült! Magyarország billeg
... alap (400 milliárd). Az előbbi háromnegyedét már elköltötte a kormány, az utóbbiból pedig most faragtak le 84 milliárdot. Miközben a Költségvetési Tanács azt mondja, hogy a hiánycél teljesítéséhez nem lenne jó elkölteni a tartalékot, a kormány épp ezt teszi, a KT mégsem avatkozik be.

Annak ellenére sem, hogy az indoklásban ki is tértek rá: 250 milliárd forinttal nő az á...
2013-09-10 14:12:49
1 2 3 4 
Címkék: Magyar Hírlap, Varga Mihály, Kovács Árpád, Michael Roth, Nemzetközi Valutaalappal, Költségvetési Tanács, biztonságos növekedés, ciklus végére, tervezett célok, költségvetés módosítását, baloldali kormányfők, német szociáldemokraták, uniós deficitszabályok, államadósság mérséklődése, általános tartalék, hiánycél teljesítéséhez, tartalékok mértéke, gazdasági növekedés, biztonságnak fontos, idei évhez, meglévő hazai, személyi jövedelemadó, adóbeszedés hatékonyságát, kiadási oldalon, legjelentősebb változásként, költségvetési körben, esetleg felmerülő, rendkívüli bevándorlási, stabilitásról szóló, adósságképlet teljesítéséhez, mélyreható átalakításokra, ötlet lehet, reformok költségeit, német alkancellár, másik befolyásos, román kormány, kormány kifejtette, idei éves, előbbi háromnegyedét, utóbbiból pedig, deficitszabályok, szociáldemokrata, adósságszabályát, figyelembevétele, pénzügyminiszter, másfélszeresére, összpontosítani, költségvetésben, államháztartási, megalapozottak, teljesítéséhez,
© 2013 TVN.HU Kft.